Pitanje:
Kako su LEGO kockice kategorizirane?
pcantin
2011-10-26 20:18:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koja su imena i kategorije LEGO kockica? Postoji li dosljedna shema imenovanja? Ima li Lego službeno ime ili identifikaciju za različite komade?

Dva odgovori:
#1
+29
Erik Olson
2011-10-28 09:03:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Razradilo ga je više grupa koje su se odlučile za različite sustave. Neslaganje se temelji na tome koje su informacije u to vrijeme bile javno dostupne od Lego Grupe, koji su komadi do tada proizvedeni i koje značajke su kategorije koje su autori smatrali istaknutima.

Da bismo zaista uvažili veličinu problema, samo pokušajte klasificirati svaki dio u vlastitoj zbirci. Napravite vlastite kategorije ili pokušajte slijediti nečije ostalo. Postat ćete puno pitanja o tome koliko bi kategorije trebale biti široke. Svi koji imaju sustav za pohranu to prolaze.

Postojeće sheme klasifikacije

 • Razmotrite BrickLinkove kategorije, koje sadrže do 188 kategorija koje sadrže 25.096 dijelova od ovog pisanja. U ovoj shemi ne postoje potkategorije, već samo 2 razine. Kategorija Cigla obuhvaća 70 dijelova, ali ima 7 sukategorija poput Cigla, ukrašena (1356) i Cigla, okrugla (38). Brick, Round dijeli neke bliske susjede u zasebnoj grupi, Cylinder (47) (usput su oba pojma naslijeđena od LDRAW-a.) Mogli biste s razlogom raspravljati o karakteristikama članstva za razvrstavanje pod Brick, Round ili Cylinder ili čak treba li postojati dva grupe.

 • LDRAW, čiji je izvor James Jessiman), dijelovi nisu hijerarhijski kategorizirani, ali za mnoge dijelove prva ili dvije riječi čine rod . Programi poput http://mlcad.lm-software.com/ prikazali su neke od ovih kategorija u izborniku, ali pozvali su vas da razmislite o velikom popisu "poput premetanja u Lego kutiji". Od ovog pisanja LDRAW pokriva 5.377 dijelova.

 • Peeron je primjer iscrpne baze podataka koja koristi LDRAW-ove brojeve dijelova i imena. Peeron nije uveo vlastitu hijerarhiju.

 • PartsRef, Steve Bliss, glavni autor dijelova LDRAW-a, pokušao je hijerarhijski kategorizirati dijelove LDRAW-a. Imao je 22 kategorije najviše razine, na primjer: Arhitektonske, s podkategorijama poput Vrata. Međutim, kategorija ploče ostala je nepodijeljena i uključivala je sve ploče s različitim izbočinama.

 • LEGO Digital Designer noviji je primjer sa svojim paletama opeka (oprostite, nisam korisnik.)

 • Pick-a-Brick od ovog članka koristi 42 kategorije, od kojih su neke vrlo široke. Na primjer, "Cigla, posebna" jedna je kategorija (trenutno 155 dijelova) koju se druge sheme dijele u različite skupine za okrugle opeke, modificirane cigle, cilindre, šarke, čunjeve itd.

 • Auczilla Todda Lehmana i Suzanne Rich (oko 1996.-2000.) imala je još jednu iscrpnu shemu dijelova koja se istakla u korištenju geometrijskih pridjeva za nazive dijelova, kao što je poluosmerokut (diskutabilno iz matematičkih razloga) i četvrtine, konveksne i konkavne. Veza je s Internet Wayback-a, ali prikazuje glavne kategorije.

 • Napokon, Technica (1999.) bio je još jedan pokušaj klasifikacije samo Technic dijelova.

Na kraju su neki dijelovi svrstani u kategorije prvenstveno po geometriji, drugi po funkciji, a treći po povijesnom podrijetlu. Također biste mogli grupirati cigle gradeći funkciju (mislim na pravolinijske cigle koje mijenjaju smjer) ili čak jednostavno brojem klinova (mislim na Kanji rječnik.)

Nazivi dijelova Klasifikacija Muddier

Razmotrite jezičnu barijeru: ako pročitate Lego-ova engleska imena Pick-A-Brick, shvatite da je prevedeno (s danskog). Glavna kategorija je "Cigla, luk", također poznat i kao luk.

Kupola

30367 or 553

Razmotrite 30367, LEGO-ov "Final Brick", podveden pod Bricks, Special. Možda su mislili na Finial? LDRAW ga naziva Cilindar s kupolom na vrhu. BrickLink ga stavlja pod Brick, Round (sjetite se da BrickLink ima obje kategorije Cilindar i Brick, Round iz svog naslijeđa LDRAW.)

Jumper Plate

Jumper Plate

Jumper Plate jedno je ime koje je Europljanima imalo sasvim smisla, ali zbunilo Amerikance; Jamesu Jessimanu (Australijanac) bio je tanjur 1 x 2 s 1 klinom. Sjećam se da je Auczilla tamo koristila pridjev Offset. U Pick-A-Brick-u sada je ploča 1x2 s 1 gumbom. Ili bi to trebala biti pločica jer je uglavnom ravna?

Loudhailer

Loudhailer

Zatim tu su višenamjenski dijelovi: geometrijski opišite 4349 i to je još jedan konus. Ali to može biti Minifig oružje ili samo Minifig posuđe. U LDRAW-u je Loudhailer i nema kategoriju kao takvu. Američki izraz bio bi megafon, ali mnogi ga znaju kao Ratovi zvijezda Blaster.

Pomnožite ovu složenost s tisućama i dobit ćete ideju da zadatak imenovanja nikada nije riješen.

Brojevi dijelova

Mnoge LEGO kockice imaju brojeve dijelova utisnute u kalup. LEGO ovo sada naziva "ID dizajna". Služio je kao izvorna osnova za brojeve dijelova LDRAW. Međutim, LDRAW je izumio vlastite brojeve za dijelove bez broja.

Otprilike 2000. godine, LEGO je predstavio sedmeroznamenkasti "ID elementa" za označavanje određenog dizajna u određenoj boji. Ti se brojevi počeli koristiti interno u LEGO-u za softver Building Instructions, a izvana u softverskim proizvodima LEGO Creator. Sada su prikazani u službenim inventarima i u Pick-A-Brick-u.

Zaključak

Ovo bi vam trebalo dati ideju zašto se različiti shemi naziva i kategorija ne poklapaju. Počinjemo s istim LEGO komadima, ali donosimo preferirana imena iz djetinjstva ili kasnije (uvijek sam nazivao i još uvijek nazivam 1xN opeke 1-branik, 2-branik itd.) Grupiramo ih prema geometriji ili funkciji, pronaći nove razloge za podjelu ili reviziju kako bi grupe bile intuitivnije. Novi dijelovi izazivaju ove kategorije. Čini se da LEGO nije previše razmišljao ili pazio problem, svrstavajući dijelove u sveobuhvatne kategorije. Dobivam neizmjerno zadovoljstvo rješavanjem problema s osmišljavanjem roda i razlike dijela, ali shvaćam da, baš kao i u taksonomiji živih bića, postoji konkurencija između sustava i beskrajna revizija.

Dobar odgovor, Erik, ali tvoja posljednja rečenica pokazuje nam problem na koji je ovo pitanje prvotno htjelo odgovoriti: ako mi predložiš da koristim branik od 3, ne bih znao o čemu govoriš, slično kao i za druge da kažem 3 greda.
Trebao je reći "zadnji odlomak".
Posljednjih nekoliko komentara: 1) Puno vam hvala na pružanju tih poveznica, samo sam ih nekoliko prethodno našao. 2) Što se tiče nedostatka potkategorija, mislim da je to više prekid prirode web stranica 1.0 tih web stranica - teško je predstaviti hijerarhiju na padajućem popisu - vidio bih Brick, Round kao dijete Bricka na primjer.
#2
+3
Bree Metzger
2017-11-06 03:10:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Naše kategorije su:

 • cigla
 • u obliku
 • mehanički
 • ljudi
 • ljudi alati
 • završiti

Zatim L, M, S unutar svakog od njih. Cigla je bilo koja pravokutna prizma, ravna ili na neki drugi način. Mehaničke su one koje se mogu okretati ili pomicati kad su povezane. Oblikovani nisu mehanički ili opekarski. Alati za ljude su sve što stane u LEGO ruku, a ne inače mehanički. Završi su glatki komadi koji ne mogu držati još jedan komad na vrhu.

Moja djeca imaju 9 i 7 godina. Trebalo nam je toliko vremena da polako s vremenom osmislimo sustav. Potpuno sam razočarana mamama koje smatraju da je sortiranje boja usporedno korisno. Cilj mi je biti u mogućnosti pronaći bilo koji komad kad dječaci slože svaki set za prodaju u dvadesetima.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...