Pitanje:
Koliko su blokovi uopće jaki - je li ljepilo potrebno pri gradnji velikih građevina?
chown
2011-10-30 11:13:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zaista su me zaintrigirale sve nevjerojatne arhitekture mostova i dizajni koje su ljudi smislili (na primjer: Lego kablovski most) i natjerao me da se zapitam, radim li veće strukture poput one treba bilo koji oblik ljepila između cigli? Jesu li cigle (općenito) dovoljno čvrste da samostalno drže veće građevine?

Ljepljenje Legoa trebao bi biti zločin :)
-1
Morao sam koristiti ljepilo na MOC-ima kad su zadobili dovoljno toplinske štete do te mjere da ga spojka na komadima više ne uspijeva držati zajedno.
Dva odgovori:
#1
+11
Joubarc
2011-10-30 14:48:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Takve su strukture u LEGOland parkovima obično ojačane metalnom konstrukcijom skrivenom unutar modela. I oni koriste ljepilo. Nije ni čudo što ih je LEGO prodao.

Neki obožavatelji koriste slične trikove, vidio sam kako neki izrađuju drveće ugrađujući drveni ražanj u deblo od 1x1 okrugle cigle. Bez toga bi se stablo prečesto srušilo, a to čak nije ni velika struktura za početak. (Puristi bi koristili kruta 3 mm LEGO crijeva)

Za čistu LEGO strukturu, u svakom biste slučaju trebali paziti da se ne oslanjate samo na snagu kvačila, ali pretpostavljam da ste već toliko pogodili. Kako snop 1x2 opeke neće izdržati, duljina isprepletenih 1x2 ploča bit će čvršća. Ovisno o duljini, trebat će vam više slojeva, ali to je to.

Sumnjam da bi ljepilo toliko pomoglo - možda ljepilo, ali nemojmo ići tamo.

Postoji pitanje " Koliku težinu može podnijeti držač klinova i greda Technic?" koje pokriva principe konstrukcija. Studiju mehaničkog naprezanja možete pronaći upravo ovdje.

Vrlo zanimljivo. Nisam ni razmišljao o nekim metodama unutarnje potpore ojačanja! Hvala na dobroj informaciji!
Također je uobičajeno vidjeti Technic kosture koji se koriste unutar Lego konstrukcija kako bi objesili ostatak komada. I sam Lego koristi ovu tehniku ​​u svojim većim UCS Star Wars setovima.
#2
+2
Dan Sorensen
2011-11-02 20:50:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Za izgradnju bilo čega normalne Lego veličine, cigle se obično lijepo lijepe ako prekrivate svoje cigle tijekom gradnje. Ako izrađujete nešto velike veličine, zidovi od 2 ili 4 točke pomoću preklapajućeg uzorka stvorit će nešto prilično čvrsto.

Zbog oblika Legosa najslabiji su kad se povuku s dna. Dizajnirani su da se oslanjaju na gravitaciju za snagu, a ne da rade protiv nje. Dakle, ako premjestite nešto teško, donji dio modela mora biti poduprt ili će se dio vjerojatno popustiti.

I naravno, ako gradite nešto trajno, kao u Legoland parku, valjani su gornji prijedlozi za lijepljenje i podupiranje unutarnje strukture. Ali za tipičnu kućnu upotrebu to je nepotrebno.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...