Pitanje:
Koja je bley (blay) boja?
jfyelle
2011-10-27 03:23:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Stalno čitam na raznim lego web lokacijama o neuhvatljivoj boji cigle zvanoj "bley" ili "blay". Što je to i koja je priča iza ovoga?

Zvuči kao da je u istoj obitelji boja kao i [grue and bleen] (http://en.wikipedia.org/wiki/Grue_and_bleen).
@Dori također udara i blite, purkle, salmindrift, violo, svijetlo ružičasto krastavac plavo i [chucknorris] (https://stackoverflow.com/q/8318911/6471538).
Dva odgovori:
#1
+28
starblue
2011-10-27 17:03:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Otprilike 2004. (ako se dobro sjećam) LEGO je promijenio sivu i tamno sivu boju. Boje prije promjene bile su izvorne sive boje koje su se koristile od njihovog predstavljanja. Bili su nešto topliji od boja danas, što se smatralo da izgleda blijedo, iako to nije imalo nikakve veze sa starenjem. Dio problema bio je taj što je konkurencija (Megabloks) koristila više plavkasto sive boje, zbog čega su LEGO sive izgledale stare.

Novije boje imaju hladniji, plavičasti ton i nisu im se svidjele u AFOL zajednici , jer većinu vremena izgledaju grozno ako se koriste zajedno sa postojećim starim sivim komadima. Ovisno o osvjetljenju, također je prilično teško razlikovati stare i nove sive.

Stoga se izraz "žutica" koristi kao naziv za novu plavkasto sivu.

Bley and Old dark-grey
BrickShelf

Mislim da se u ovom trenutku bley danas zapravo ne koristi na pogrdan način. To je samo trenutna Lego siva boja, a često se koristi za božanstvo razlike između "stare" sive i nove.
Da ne spominjem da je kratak i da ga svi prepoznaju.
Ok, uređeno za uklanjanje "pogrdnog".
Žućka na gornjoj slici je ono što bih nazvao tamnom mrljom. Većina ostalih opeka je siva, a pločica 6x6 s lijeve strane je svijetlo siva ili svijetložuta
#2
+14
Joubarc
2011-10-28 14:04:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U jednom je trenutku LEGO promijenio tri osnovne boje: svijetlo sivu, tamno sivu i smeđu. Ovo je bila posljednja u dugoj seriji traumatičnih promjena koju je nametnula danska tvrtka, a neki obožavatelji to više nisu mogli podnijeti.

Iako su se neki zavjetovali da nikada neće dirati LEGO opet, a neke zapravo nije bilo briga, velika većina, koja je znala da se ne može boriti protiv svoje ovisnosti ako želi, odlučila se za polovičniji protestni pristup koji se sastojao od amalgaming "plavih" i "sivih" da imenuju nove boje "bley". Nadali su se LEGO-u pokazati koliko im je nova boja izazivala mučninu, no na kraju su se na nju navikli. I to ionako nije kao da su imali izbora.

Što je ozbiljnije, LEGO je nove boje nazvao "srednje kamena siva", "tamno kamena siva" i "crvenkasto smeđa", dok su ih obožavatelji nazvali "svijetlo plavkaste siva "," tamno plavkasto siva "i" crvenkasto smeđa ". Tada je LEGO proizveo "svijetlo kameno sivu", samo da zbuni sve, ali u njihovu obranu, ako nešto imenujete "srednje", to nekako znači da to nije kraj ljestvice, zar ne ?

Ironično je da je bley mnogo manje sličan kamenu od toplijih ranijih tonova, što je jedan od razloga zbog kojih ne volim kao graditelja koji daje prednost dvorcu. S druge strane, mislim da je boja za moje svemirske stvari sasvim u redu.
Navodno bolje pristaje ostalim bojama. Što može biti samo legolese za "sjajnije je, pa ga djeca više vole"


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...