Pitanje:
Kako su dizajnirani LEGO setovi?
Mike
2011-10-26 02:41:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Često sam se pitao kako to da LEGO kreira stvaranje novih setova. Lako mogu zamisliti osobu koja cijeli dan sjedi u sobi s neograničenim dijelovima svakog oblika, ali uz neke komplicirane setove koje danas vidimo mora postojati neka vrsta računalnog pomagala.

Dizajniraju li dizajneri novo setovi na računalu koji zatim pronalaze dijelove i upute ili ih izrađuju i dorađuju dok se stvari ne čine baš kako treba?

Može li netko pružiti uvid u postupak koji LEGO poduzima za stvaranje novih setova?

[Ovaj Gizmodo post] (http://gizmodo.com/5022769/exclusive-inside-the-lego-factory) pokriva proizvodni proces. (nepovezano, ali cool)
Jeste li čuli za [LDD] (http://ldd.lego.com/)? Postoje i [druge alternative] (http://alternativeto.net/software/lego-digital-designer/), kao što je LDraw. Također, pogledajte [LEGO Cuusoo] (http://lego.cuusoo.com/) - oni nas tjeraju da radimo posao umjesto njih! Pametan.
Sedam odgovori:
#1
+22
mikl
2011-10-26 03:07:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jednom sam imao poznanika koji je u Legou radio kao dizajner proizvoda (ne sjećam se njegovog točnog naslova). Njegov je posao bio, jednostavno rečeno, smišljati nove setove. Postoje neka opća ograničenja - uspostavljanje ravnoteže između različitih Lego svjetova / tema (suvremena, piratska dob, Ratovi zvijezda, Harry Potter, itd.), Pogađanje određenih cjenovnih bodova / veličina kutija (ograničavanje broja cigli u setu), predstojeći sa setovima koji dobro surađuju, ciljajući različite dobne skupine / motoričke vještine itd.

LEGO također pokušava dizajnirati pojedinačne dijelove koji će se koristiti u mnogim postavkama. Isti teren / temelj korišten je s različitim bojama za tvrđavu protiv pirata (koju je imala moja sestra) i zamak vitezova zmajeva (koju sam ja imao). U stara vremena bilo je prilično rijetko da Lego izrađuje nove vrste opeka - postalo je manje, jer su njihovi proizvodni postupci postajali spretniji i jeftiniji.

Što se tiče softvera koji se koristi za dizajniranje LEGO setova , Znam malo o tome. Oni se koriste softverom / simulacijom opeke, ali rade i s fizičkim ciglama, posebno starim rukama :)

Zašto je jeftiniji? Lego je zamalo bankrotirao od izuma previše novih dijelova 2005. godine.
Teško vjerujem da bilo koji proizvodni postupak, čak iako se drži prvenstveno u europskim zemljama, kao što je to činio LEGO, nije postao jeftiniji i fleksibilniji između 1940. i 2011. godine.
Mnogo je učinkovitosti novih tehnologija - preciznije, računalni alati, manje troškova rada zbog korištenja robotike za određene zadatke - i mislim da ih nije stvaranje samog dijela dovelo do propasti, više činjenica da ih nisu mogli prodati i spalili brdo propalih proizvoda gotovinskog marketinga. Sjećaš se Galidora, Clikits?
3D ispis za prototipove vjerojatno pomaže i u smanjenju troškova, jer prave kalupe treba stvoriti samo za konačnu verziju dijelova.
#2
+18
Joubarc
2011-10-31 14:20:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koliko znam, dizajneri rade uglavnom samo s opekom.

Imaju radni stol i kvazi neograničenu zalihu dijelova (što zapravo nije previše blizu njihovih stolova) , i obično koriste svoju maštu na isti način na koji to čini obožavatelj.

Nešto što obožavatelji ne rade, a što dizajneri moraju učiniti, jest pratiti cijenu modela koji grade tako da u skladu je s očekivanom cijenom (one se određuju marketingom kad se tema započne).

Ovo je puno složenije nego što zvuči, jer cijene elemenata nisu uvijek logične (na primjer, Technicova osovina 5 jeftinija je od 4), a broji se i broj različitih elemenata (zato se ponekad koriste i drugi dijelovi, a ne ono što bi bilo logično, poput cigle 1 × 2 s utorom kada žlijeb uopće nema svrhu na tom mjestu, ali budući da je cigla već uključena negdje drugdje, a redoviti 1 × 2 nije, jeftinija je za upotrebu).

Ukratko, uzimaju se svi proizvodni troškovi n, uključujući pakiranje i tako dalje. Naravno, za dijelove koji još nisu proizvedeni cijene su mnogo veće, ali koliko više ovise o puno čimbenika (postoji li dio, ali ne u toj boji, odgovaraju li dijelovi dobro u sustavu itd.) ). Dizajnerski timovi mogu se također htjeti pregovarati s drugim timovima kako bi podržali razvoj troškova novog dijela. Teme s licencom mogu imati drugačiju strukturu troškova, jer su korisnici licence ponekad spremni platiti novi dio ako model čini realističnijim (većina dobrih frizura danas dolazi iz licenci).

Jednom kada dizajner pripremi model (naravno, podvrgnut će podosta prilagodbi), ustupit će ga drugom timu koji će biti odgovoran za to da djeca mogu izraditi model, i možda ga još malo prilagodite kako bi upute bile jasnije (ikad primijetio zašto neke skrivene cigle imaju ponekad neočekivane boje?). Ti se momci itekako koriste računalom, a napravit će i upute; ali u međuvremenu su dizajneri zauzeti svojim sljedećim modelom.

Koji je vaš izvor za odgovor? Iskustvo iz prve ruke?
Nije iz prve ruke jer ni sam nisam dizajner, ali ove su informacije prikupljene iz razgovora s nekim dizajnerima i ljudima koji su pohađali navijačke radionice u Billundu. Jedino čega se zapravo ne mogu sjetiti da mi je eksplicitno rečeno je pregovaranje između timova; ali istina je da trošak novog elementa mora biti podržan samo jednom. Opet, elementi koji se bolje uklapaju u sustav ionako će se lakše prihvatiti za proizvodnju.
Možda ćete htjeti pročitati i dizajnera [intervju Marka Stafforda] (http://www.brothers-brick.com/2009/01/11/from-lego-fan-to-lego-set-designer-the-mark-stafford -interview-part-1 /) koji pruža puno uvida i u ovo - uključujući i razlog zašto je Technic osovina 4 skuplja.
Kad je Jamie Berard 2012. došao na Brick Fiesta u Houstonu, spomenuo je pregovaranje između timova. To je djelomično pokazao jedan od prototipova s ​​konusnim šeširom za poklopce kotača za najnoviju inkarnaciju deve Sopwith (10226).
To se čini otprilike iz razgovora kojem sam nedavno prisustvovao o dizajnu kompleta Nexo Knights (http://brickset.com/article/18161/70315-clay-s-rumble-blade-prototypes). Proces je bio otprilike: uzmite ideje za set, uđite u trezore, odaberite dijelove koji se trenutno izrađuju, izradite, ponovite. Na setu može raditi više dizajnera, istodobno se može razmatrati više prototipa - konačni dizajn uključuje ideje svakog od njih. Značajke reprodukcije, jednostavnost izrade, faktor troškova. Novi dijelovi se ispisuju 3D-om (često preko noći). TV emisije / računalne igre kasne, ali ne i posljednje prikazivanje IP-a, uključuje se.
#3
+10
Umber Ferrule
2011-10-26 03:06:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Izvrsno sam uživao u dokumentarnom filmu National Geographica - Megafactories - LEGO:

To je jedna od najpopularnijih građevinskih igračaka na svijetu. U doba bez presedana za njihovu pažnju - od videoigara do televizora do nebrojenih aktivnosti - djeca i dalje provode preko 5 milijardi sati godišnje igrajući se LEGO kockicama. No, gradnja jednostavnih modularnih igračaka s međusobno povezanim ciglama puno je složenija nego što se čini. Njihov najpopularniji set - policijska postaja - potpuno je redizajniran svakih nekoliko godina kako bi išao u korak s vremenom. Od R&D-a i inženjeringa do robotskih montažnih linija i najnepopularnijeg tržišta za testiranje na planetu, Mega Factories: LEGO vodi vas iza kulisa jer se policijska postaja u stvarnom životu pretvara u igralište za maštu.

[Mega] (http://www.megabloks.com/) tvornice - moraju voljeti ironiju ...
"Korisnik je uklonio ovaj videozapis. Oprostite na tome."
#4
+6
NickAb
2014-01-12 09:00:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Postoji niz youtube videozapisa o procesu dizajniranja scenografije LEGO Cars. Oni su nekako pojednostavljeni i usmjereni na djecu, ali još uvijek imaju neke dobre uvide. Prvi videozapis možete pronaći ovdje.

Popis za reprodukciju svih 6 videozapisa netko se okupio.

#5
  0
JVarhol
2014-01-30 19:59:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zapravo je super složen. Prvo započinju s petljanjem, kad imaju ideju. Tada počinju graditi. Kad imaju izgrađeni objekt, obnavljaju ga korak po korak, lijepeći svaki korak na dasku. Zatim uređaj skenira ploče radi promjena, izrađuje upute i izračunava broj dijelova. Ili su to barem tako radili.

Kako to znam? Pročitao sam je u knjizi 2 bivša Lego dizajnera. Nazvan Zabranjeni lego, možete ga potražiti na Amazonu i pregledati stranice na kojima se nalaze informacije.

Da budem iskren, sumnjam u dio lijepljenja i skeniranja - koliko razumijem, dizajneri će doista prvo izraditi svoj model sa stvarnim ciglama, prolazeći kroz nekoliko iteracija ovisno o nepoznatim čimbenicima (trošak, ciljana publika, marketing, bilo što drugo); ali vjerujem da će ga izraditi u digitalnoj verziji (s onim što pretpostavljam da je neki interni softver sličan uređivaču LDraw) kad ga predaju za sljedeće korake. To je reklo, otkako je Ulrik Pilegaard prestao raditi za LEGO 2004. godine, moguće je da se metoda promijenila i da su zapravo djelovale onako kako vi tada kažete.
@joubarc Hvala vam na komentaru, shvaćam da to najvjerojatnije čine na drugačiji način. Zbog toga sam uključio 'barem su to nekada radili'. Međutim, s tim da ću urediti post i uključiti još jedan redak koji objašnjava kako se ovaj način najvjerojatnije više ne koristi.
#6
  0
Fez Vrasta
2018-01-07 20:33:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ovo opisuje službena web stranica:

Naši dizajneri u Danskoj svakodnevno stvaraju i testiraju nove LEGO® setove, igračke i teme. Trudimo se da naše igračke budu iznenađujuće, zabavne i da se mogu prenositi generacijama!

Prvo dolazimo do ideje za uzbudljivu novu temu, poput LEGO® Elves, ili nove serije unutar postojeće teme, poput LEGO® City Volcano Explorers. Tada dizajnerski tim radi na osmišljavanju setova različitih veličina s mnoštvom sjajnih karakteristika koje će se svidjeti širokom spektru LEGO® obožavatelja.

Jednom kad shvate koji su to kompleti pravi , oni će graditi te ideje koristeći postojeće dijelove, a ponekad i dizajnirati nove LEGO® komade po potrebi. Provodimo mnoštvo testiranja kako bismo bili sigurni da je skupove zabavno graditi i igrati se s njima i mogu li ostati zajedno kad lete ili se voze.

Zatim slijedi dizajniranje uputa, razrađujući u koje će kutije setovi trebati ići i određujući koje će slike biti na pakiranju. Napokon, gotove garniture isporučujemo u sve trgovine!

https://www.lego.com/en-us/service/help/fun-for-fans / više-o-nama / kako-dizajniramo-lego-setove-408100000008835

#7
  0
Alexander O'Mara
2018-12-15 12:52:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dizajniraju li dizajneri nove setove na računalu koje zatim pronalaze dijelove i upute ili ih izrađuju i dorađuju dok stvari ne izgledaju baš kako treba?

Koliko razumijem , njihov moderni proces mješavina je stvarnog života i digitalne gradnje. Izgradnja fizičkog modela važna je za ispitivanje trajnosti i slično, dok je digitalna gradnja korisna za brzo testiranje različitih shema boja.

Za digitalnu izgradnju LEGO koristi vlastiti vlastiti Easy Builder alat koji je Autodesk Maya uključiti. Koliko sam shvatio, LEGO Digital Designer donekle se temelji na ovom alatu, osim što ne koristi Mayu i dijelovi imaju smanjenu razlučivost.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...