Pitanje:
Kako mogu pohraniti LEGO kockice kako bih spriječio štetu?
Sibbo
2011-10-26 14:49:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imam neke LEGO kockice stare oko 10 godina. Niti su promijenili boju na bilo koji način niti su se isušili ili bilo što drugo, pa se čini da je stabilan kao i uvijek prije.

Kako da ih spremim kako bi se moja vlastita djeca (a možda i njihova djeca) mogla igrati s njima?

Nalazite se na web mjestu na kojem LEGO NE pohranjujemo, ali se i dalje igramo s njim :)
Zaista, nastavite se igrati i ne stvarajte djecu. Zadržite svoje cigle za sebe.
Jeste li probali karbonit? Čudi se zaštiti švercera svemira od štete.
četiri odgovori:
#1
+34
Ambo100
2011-10-28 23:28:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Plastične opeke

  • Blijeđenje - Cigle držite podalje od prirodnog svjetla kako biste izbjegli blijeđenje boje. (Modeli u Legoland Minilandu izloženi su cjelogodišnjim vremenskim uvjetima. Kemikalije u plastičnim ciglama razgrađuju se UV svjetlom.)
  • Toplina - Cigle držite na sobnoj temperaturi u suho mjesto (poput ormarića). Točka topljenja opeke na 105 ° C (221 ° F) ne bi trebala zabrinjavati.
  • Prašina - Ciglu čuvajte u nepropusnim spremnicima. Očigledno je teško očistiti prašinu, posebno oko klinova od opeke. Iako prašina nema ozbiljnih dugoročnih učinaka na Lego, štedi puno vremena za čišćenje cigli u budućnosti.

Posebni dijelovi

  • Elektronika - Uvijek izvadite baterije iz elektronike kad se dugoročno čuvaju. Vremenom se baterije mogu korodirati, što ostavlja ljepljivi nered koji se teško može očistiti.
  • Guma - Tehničke gumene trake i ostali komadi od gume s vremenom će se razgraditi kada su izloženi svjetlost i kisik. Držite gumene trake u hermetički zatvorenoj vrećici.
  • Naljepnice - Kako trebam čuvati neiskorištene naljepnice?

Spremio bih ove dvije posljednje točke za LEGO trgovce ili slučajne mrežne kupce:

  • Dim - Cigle držite podalje od dima cigarete. Može biti vrlo teško ukloniti oštećenja s cigli, a može ih i obezbojiti, a ostavit će i slab miris.
  • Kosa kućnih ljubimaca - Ako svoje LEGO kockice planirate prodati u u budućnosti ćete možda otkriti da neki kupci imaju alergije na određene kućne ljubimce.
Da, mogu sa sigurnošću tvrditi da su moje LEGO kockice bile pohranjene u zbirci kartonskih kutija i u roditeljskom i u mom vlastitom potkrovlju i sada uživaju u novom životu s djecom :) Jedina stvar koja nije preživjela je guma trake i neke starije pneumatske cijevi.
Upućeni. Svoju sam 8 godina čuvao u metalnoj limenci u metalnoj limenci, a zatim još otprilike 7 godina u kutiji od papirnate bušotine i prilično se dobro pohranila. Također bih istaknuo da dim za mene nije bio problem (moji roditelji puše), ali opet, DUGO se trebalo razjasniti. Prilično sam siguran da sam cigle držao relativno hladnima, nikad ih nije bilo u potkrovlju ili garaži.
Moji su preživjeli 30 godina u kartonskoj kutiji u vrućoj (povremeno i preko 100F) garaži. Čak su i strune, priručnici, pneumatske cijevi i opruge još uvijek netaknuti i funkcionalni.
#2
+15
oezi
2011-10-26 15:26:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Spremite ih na mjesto bez izravnog sunčevog svjetla koje svijetli na bloku kako biste izbjegli izbjeljivanje. Također pripazite da ne postane previše toplo (> 50 ° C) - to je otprilike sve, standardne LEGO kockice sastoje se od ABS, koji je vrlo robustan.

U zaključak je da je idealno mjesto mrak i ima što manje temperaturnih kolebanja: stavite svoj LEGO u kutiju / škrinju i spremite ga u podrum / ormar.

Hoće li vlaga utjecati na blokove?
budući da ABS nije topljiv u vodi, to ne bi trebalo imati učinka. jedini način na koji se mogu sjetiti je vrlo vlažan zrak u kombinaciji s temperaturama koje se smrzavaju, a koje bi mogle nanijeti štetu, ali u to sam lud. sve dok ne postignete ekstremne uvjete (što se ionako ne bi trebalo dogoditi u mladunčetu), nema problema.
LEGO vampirske minifigure NE SMIJU biti izložene izravnoj sunčevoj svjetlosti.
Vlaga može predstavljati problem za LEGO kockice s elektroničkim funkcijama, pneumatskim cilindrima i starije cigle za kotače s metalnim osovinama.
#3
+8
Kenneth M. Nielsen
2012-01-25 18:53:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moj prvi LEGO set bila je policijska postaja, mislim iz 1976., gdje sam imao 2½ godine. Ova i mnoge druge cigle (imaju oko 50-60 kg) godinama se čuvaju u kartonskim kutijama, na tavanu, a sada se moj sin i ja igramo s njima u izvrsnoj zabavi za oboje.

Neke se cigle istroše, ali sveukupno većina izgleda jednako fino kao nova; o)

#4
+3
nematode
2016-10-20 23:56:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Izbjegavajte spremati Lego kockice u svom potkrovlju. Raspon dnevnih temperatura i ekstremne ljetne vrućine mogu potencijalno oštetiti cigle.

Uklonite sve baterije iz Lego elektronike prije srednjoročnog ili dugotrajnog skladištenja.

Stavite sve metalne dijelove i elektroniku u hermetički zatvoreni spremnik (stariji metalni osovinski kotači, itd.) s vrećicom sa sušilom. Sušilo je jeftino i može se naći u hardveru, hobi trgovinama ili na mreži.

Listovi naljepnica trebaju se čuvati pojedinačno, a dugotrajno skladištenje može dovesti do isticanja ili isticanja ljepila.

Spremite papirnate upute i naljepnice u polietilenske, polipropilenske ili poliesterske vrećice ili štitnike za listove za bilježnice. Kutija s vrećama ili štitnicima trebala bi biti jasno označena kao "arhivski sigurna". Ostale vrste plastičnih vrećica sadrže omekšivače koji mogu dugotrajno čuvati papir. Štitnici za arhivske bilježnice mogu se naći u bilo kojem većem uredskom materijalu. Arhivske torbe možete pronaći u trgovinama umjetninama i na mreži. Nemojte ih čuvati na tavanima, podrumima ili garažama! Papir je vrlo osjetljiv na vlagu i umjerene oscilacije.

Lego gumice čuvajte u maloj polipropilenskoj vrećici uz svaki set ili zasebno. Dugotrajnim skladištenjem vjerojatno će se pogoršati. (Gumene vrpce lako je zamijeniti, ali omekšivači gume koje sadrže mogu oštetiti cigle ako se otope). Skladištite i starije gume.

Ako imate originalne kutije u kojima su se nalazili Lego kompleti, neka budu suhe i bez prašine. Originalne kutije u dobrom stanju mogu povećati vrijednost setova među kolekcionarima.

Za više informacija o dugotrajnom skladištenju, sjajna web stranica s informacijama o očuvanju je Američka kongresna knjižnica na https://www.loc.gov/preservation/

Izravno povezano pitanje je je li u redu skladištiti cigle spojene radi uštede prostora ili će to uzrokovati da cigle izgube svoj prihvat i olabave se nakon dugotrajnog skladištenja? Pretpostavljam da ih je bolje čuvati labave, nevezane, u slučaju da ABS materijal ima svojstvo 'memorije materijala'.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...