Pitanje:
Kako mogu prepoznati Lego setove iz kutije dijelova?
bakoyaro
2011-10-31 08:45:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja sam LEGO Manijak tijekom cijelog života, a moji se kompleti iz vremena kada sam bio dijete prenijeli su mom nećaku koji ih je upravo prenio sinu (40 godina povijesti ...).

Problem je u tome što nijedan od mojih starih planova / uputa još uvijek nije prisutan, kao ni planovi / upute iz kompleta mog nećaka. Moj nećak i ja započeli smo brzu inventuru, ali on se nije mogao sjetiti svih kompleta koji su bili u ostavi (zasad 3 VELIKA kutija).

Postoji li jednostavan način da se to shvati? Nudi li LEGO neki od njihovih starih planova besplatno na mreži ili ću ih morati platiti?

Može li netko ponuditi pomoć u identificiranju nekih prilično nedavnih stvari? Mogu postaviti slike ako je potrebno. Neki od novijih dijelova prilično su jedinstveni.

Sljedeće pitanje također sadrži detalje o tome kako doći do uputa za starije skupove: http://bricks.stackexchange.com/questions/64/where-can-i-find-instruction-booklets
Ovo prethodno pitanje postavlja problem identificiranja kompleta s popisa dijelova http://bricks.stackexchange.com/questions/102/is-there-anything-like-a-recipe-generator-for-lego
Pet odgovori:
#1
+17
Joubarc
2011-10-31 10:32:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Najbolje je identificirati pojedinačni komad i potražiti ga na Peeron, BrickLink ili BrickSet. Budući da svi oni sadrže inventar kompleta, moći ćete pronaći popise kompleta u kojima se mogu pronaći dijelovi. Pokušajte započeti s više jedinstvenih dijelova, velika je vjerojatnost da su oni samo u nekoliko modela.

Jednom kada ste sigurni da ste pronašli model za koji imate sve dijelove, napravite ga pomoću uputa s LEGO.com ili za starije modele skenira upute PICSL.

Ako se identificiranje LEGO dijelova pokaže preteškim za neke od njih njih, pitajte stručnjake.

Možda biste željeli uključiti napomenu da gotovo svi dijelovi imaju svoj element ili ID dijela utisnuti na donjoj strani.
Zapravo, ne, ne želim to raditi, jer zapravo nije poanta ovog pitanja, a pokriveno je drugim pitanjem. Međutim, u potpunosti ste u pravu da sam trebao barem ukazati na to odgovarajuće pitanje o [kako odrediti naziv cigle] (http://bricks.stackexchange.com/q/154). To sam dodao.
Također, nakon što identificirate dijelove za barem jedan komplet, upotrijebite http://rebrickable.com/ kako biste pronašli druge setove koje ste također mogli imati s tim dijelovima.
@Joubarc +1 za dobar odgovor, provjeravam te poveznice i siguran sam da će pomoći u identificiranju opskurnijih dijelova.
@Zhaph-BenDuguid Neki od setova koje imam datiraju iz ranih 1970-ih i na njima ne moraju biti utisnuti brojevi dijelova.
@bakoyaro: dobra stvar, zabilježit ću to mentalno
Ovo je sjajna informacija. Hvala puno na dijeljenju.
#2
+11
Ambo100
2017-10-25 20:15:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pronađi najrjeđe dijelove

Moja uobičajena metoda za prepoznavanje skupa s kojim nisam upoznat je pronalazak najrjeđeg dijela. Nije uvijek moguće pronaći najrjeđi dio, ali obično mogu pogoditi koji su dijelovi rijetki s obzirom na to koliko ih imam u svojoj kolekciji.

Za sistemske skupove obično ću zanemariti nemodificirane cigle, ploče i pločice u uobičajene boje.


Primjer

Kad sam pokušavao pronaći set u primjeru prikazanom dolje s this pitanje. Zanemario sam sve ploče i dva crna 1x1 klina, jer su svi bili uobičajeni dijelovi u standardnim bojama.

Example photo

Preostala su samo dva dijela bili su plavo sjedište za minifigure (4079) i plavi upravljač (3829).

Iz ta dva dijela bilo ga je lako prepoznati kao vozilo i po rasporedu komada mogao bih reći da je to vozilo široko četiri klina. Od otprilike 2005.-2010. Sve je češće da LEGO proizvodi vozila širine 6 ili 8 klinova, pa sam pretpostavio da je to prilično stari set.

Da bih identificirao ova dva dijela, koristio sam se pretraživanjem kataloga na Bricklinku, da nisam znao ime tih dijelova, mogao bih pretraživati ​​po kategorijama ili ako bih znao broj djela (često se nalazi na dnu mnogih dijelova), mogao bih i to potražiti .

Svaki komad na Bricklinku ima popis 'poznatih boja', upravljač je imao 222 postavljena unosa za plavu boju, a volan da je minifgure sjedalo imalo 68 rezultata za plavu boju.

Known Colours list

Sortirao sam popis odabirom 'Godina izdavanja' na 'Gore' kako bih prvo vidio najstarije setove i postavio način pregleda na "Popis sa slikama" kako bih mogao vidjeti i fotografiju seta i relevantne informacije. (Također preporučujem upotrebu "Galerija sličica").

Bricklink piece search results


Opći savjeti

  • Boje koje smatram "standardnima" su crvena, žuta, zelena, plava, crna i bijela. Te su boje vjerojatno najčešće i gotovo su uvijek uvrštene u kante od opeke.

  • Oko 2004. boja svijetlo / tamno sive i smeđe cigle su malo promijenjene. Moderne sive opeke često su poznate pod nazivom "bley" zbog svoje plavkaste nijanse. Srodno: Koja je žućkasta (blještava) boja?

Savjeti za minifigure

  • Postojala je samo jedna varijanta glave za Minifigures prije 1989. , klasična glava s osmijehom. Ovaj se komad i dalje koristi za klasična izdanja, kao i za modularne setove, iako nije toliko uobičajen. Možemo isključiti bilo koje 'neklasične' glave minifigura kao nakon ove godine.

  • Minifigure s dvostranim glavama proizvedene su tek 2001. .

  • Prve minifigure s realističnim tonovima kože objavljene su u 2003 . Prije su bile dostupne samo žute minifiguracije. Srodno: Zašto neke minifigure imaju žute glave, a neke su boje mesa?

  • Mikrofigure prvi su put objavljeni u 2009

#3
+5
JW8
2011-10-31 09:03:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lego ima mrežnu stranicu koja se može koristiti za preuzimanje priručnika u PDF formatu. Nažalost, na stranici se spominje da su priručnici dostupni samo za komplete koji su izdani 2002. ili kasnije:

Trenutno imamo na mreži preko 3300 dostupnih uputa za gradnju koje sežu od kompleta spakiranih 2002. godine.

Možda biste željeli kontaktirati Lego službu za korisnike da biste vidjeli hoće li vas možda moći uputiti na druge resurse za ove starije komplete. Prema squidoo.com, Lego služba za korisnike može uz naknadu pružiti starije upute. Na toj se stranici nalazi i nekoliko zamjenskih resursa koje možete potražiti kako biste besplatno pronašli starije priručnike:

#4
+5
Josh King
2014-09-06 01:15:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Postoji nekoliko načina da to shvatite, moja metoda je sljedeća:

Pokušajte identificirati nešto od sljedećeg:

Jedinstveni dijelovi
Jedinstvene minifigure
Naljepnice na komade
Jedinstveni logotipi
Sheme boja ili jedinstvene boje

Minifigure, naljepnice i boje obično su dovoljne da vas barem usmjere u pravu kategoriju tema (tj. svemir, gusari, dvorac, grad, ratovi zvijezda itd.) i često će ga još više suziti. Logotip ili mini figura obično su dijeljenje skupine skupova koju tražite.

Na primjer, nedavna velika kupnja koju sam dobio imao je brojne Joker slike na pločicama i brojne jedinstvene ljubičaste i zelene boje to je jasno da je u mixu postavljen Joker s temom Batmana.

Od tamo možete potražiti popise dijelova na Bricklinku ili Peeronu, kao i pronaći upute za sastavljanje. Da biste je suzili na određeni skup i osigurali da imate sve dijelove.

Ako niste previše upoznati s lego temama, ove web stranice dat će vam i mjesto za njihovo pronalaženje.

To su sjajne stranice! Nikad ih prije nisam vidio. Hvala što ste ih podijelili - definitivno korisno.
#5
+4
S.L. Barth - Reinstate Monica
2014-09-06 10:11:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jedan vrlo dobar način je traženje brojeva na komadima, posebno kada su tiskani. Broj na Lego komadu gotovo je uvijek broj seta.
Oni često dolaze na mjestima gdje bi trebao postojati broj; poput registarskih tablica na automobilima. Ako imate ciglu s registarskom pločicom s brojem, to je gotovo 100% sigurno da će to biti komplet kojem automobil pripada.

Postoje iznimke; na primjer, Lego vlakovi iz osamdesetih imali su naljepnicu "vozni red" koja je sadržavala nekoliko brojeva; svaki je broj bio broj drugog vlaka. (Drugim riječima, svaki je vlak imao poseban unos u voznom redu). Ako nađete tu naljepnicu, imate željezničku stanicu iz tog vremena ili vlak postavljen iz tog zuba koji je sadržavao vozni red. Ali, ovo će ipak suziti vaše pretraživanje.

Nikad to nisam primijetio! Morat ću provjeriti neke svoje komade!


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...