Pitanje:
Koliku težinu može podnijeti ručka Technic klinova i greda?
user23
2011-10-31 03:24:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Neki Lego brodovi imaju pričvršćene ručke izrađene od Technic grede i klinova i pričvršćene na model pomoću Technic cigli, klinova i osovina.

Na primjer, 7644: MX-81 Hipersonični operativni zrakoplov ima ručku na vrhu (zaokruženu odozdo), a shuttle u 7690: MB-01 Eagle Command Base ima malu ručku na donjoj strani.

A cropped view of the MX-81 Hypersonic Operations Aircraft. The handled, positioned on the top center, is circled in red.

Ova je ručka izvrsna za igru, transport i montiranje, a želio bih uključiti ovu značajku u svoj vlastiti dizajn. Međutim, ne znam koliki je siguran broj klinova i greda u odnosu na težinu modela. Da bi bio stvarno koristan, mora podržavati ne samo težinu modela, već i razumnu količinu centrifugalne sile uzrokovane brzim prilagodbama smjera dok leti po mojoj dnevnoj sobi. Postoje li službene smjernice Lego Grupe o tome ili je netko proučio čvrstoću konstrukcija s klinovima i gredama?

Jedan odgovor:
#1
+26
pcantin
2011-10-31 04:21:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tristan Lostroh napravio je iscrpni test i nosača s nosačima i nosača sa i bez spojeva. Evo njegovih rezultata:

  • Grede bez klina imaju bolju zategnutost od klinastih
  • Grede sa klinovima su bolje u poprečnim od greda bez nosača
  • su jači u poprečnom položaju s bočnim zatičima
  • Veze s drugim komponentama će propasti prije nosača (Ili sami spojevi ili područje spajanja snopa) (IE (nenapeto) središte snopa neće neuspjeh)
  • Pin veze će se vjerojatno razdvojiti prije nego što katastrofalno propadnu
  • Što je više pinova, to je veza jača
  • U poprečnom preklapanju 3 pina, s 2 pina upotrijebljen je gotovo jednako jak kao 3 preklapanja i 3 klina koja se koriste
  • Grede u poprečnim uvjetima neće propasti (ali će se saviti) ako se točke okretanja podudaraju s krajem veze
  • Lego je prilično jak zbog svoje težine

Iz izvještaja se čini da će se dvije grede povezane s 5 pinova slomiti na oko 57 lb poprečne sile.

Uredi : Za zabavu sam izračunao ovaj scenarij 'stvarnog života'. Zamislite klinca s rukama od 40 cm kako se vrti oko Lego broda od 2 kilograma. Da bi stvorio centrifugalnu silu od 57 lb potrebnu za razbijanje ručke, morao bi se okretati pri 252 o / min. Mislim da to ne može učiniti nijedna količina šećera.

Kad bih barem mogao +2 za uređivanje - zamolit ću svoje dečke da probaju večeras nakon trika ili liječenja;)
Nakon što sam ga izračunao, zamislio sam svoje dijete kako se vrti poput tasmanskog vraga na 252 o / min. Toliko sam se smijao da sam imao vremena za tipkanje editorijala.
Lijep prikaz strukturne čvrstoće vidi se na lego setu Millennium Falcon 10179-1: http://www.brickset.com/detail/?Set=10179-1
Poveznica je sada 404-ih
@AidanConnelly Veza je sada fiksna


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...