Pitanje:
Zašto su Technic opeke imale rupe na klinovima?
user23
2011-10-26 17:58:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Cigle Lego Technic (/ Expert Builder) uvijek su imale vrlo drugačiji dizajn od uobičajene Lego cigle, s rupama za klinove poredane sa strana koje su služile za prilično očite svrhe, ali također su imale (koliko se sjećam) šuplje čavle na vrhu:

1x4 grey Technic brick viewed from the side

Sad kad se ovi komadi pojavljuju u netehničkim setovima, vidio sam ih kako često drže stvari - otprilike su iste veličine kao stisak minifigure, pa su u njih često zaglavljeni ključevi, puške, dragulji i drugi ukrasni elementi koji trebaju stajati.

Ali Technic nema minifigure i ima samo oskudni ukras. Ne sjećam se da sam ikad vidio set Technic koji koristi rupe. Čini se da bi ih bilo puno teže oblikovati, posebno još od uvođenja Technic-a kasnih 1970-ih.

Pa zašto su uvedeni u Technic? (Ili se varam, a nisu predstavljeni u Technic / Expert Builder?) Jesu li služili funkcionalnoj svrsi ili su bili samo još jedan vizualni marker koji ga je odvojio od "redovnog" Legoa tijekom njegovog predstavljanja ?

Sedam odgovori:
#1
+25
Erik Olson
2011-10-26 23:50:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Od principa oblikovanja, želite jednoličnu debljinu dijela ako je moguće. To olakšava protok plastike, kao i stabilnost dimenzija (želite jednoliko skupljanje pri hlađenju.) Uklanjanje divota s donje strane klina služi u tu svrhu u običnoj opeci. Technic cigla s prolaznim otvorima imala bi veliku količinu čvrste plastike ispod klina u usporedbi s običnom opekom, što bi moglo stvoriti neželjeno skupljanje i savijanje od naprezanja u hlađenju. Dakle, uklanjanje gornjeg divota tu pomaže.

Međutim, ako pregledate gredu 1x16 od Expert Builder-a, možete primijetiti plastični kanal koji prolazi duž donje strane između zatiča 4 - 13 (koji su otvori za ubrizgavanje; također zatik 8 ili 9). nema ovo. Ovaj kanal će pustiti plastiku da odlazi od ulaza za ubrizgavanje bez okretanja previše kutova. Također je moguće da je LEGO upotrijebio uzajamno oblikovanje pri kojem se plastika utiskuje u jedan otvor, a zatim u drugi, ljuljajući se, kako bi se olakšalo zavarivanje višestrukih injekcijskih tokova. Čvrsti čepovi mogu smanjiti učinkovitost ovog postupka, ali kanal mu pomaže. Ako je kanal bio potreban za izradu 1x16 grede u prošlost, a kanal je forsirao šuplje klinove, tada je šuplji klin jedini način da se napravi 1x16 greda. Tehničke poteškoće izrade nove, duže cigle (grede) mogle su utjecati na izgled cijelog sustava Expert Builder.

To je samo moja teorija, ali kanal i dalje možete vidjeti sami.

Moji testovi također pokazuju da se šuplji klin lakše odvaja od druge grede nego što bi to učinio uobičajeni puni klin.

I dalje je moguće da su upravo maksimizirali korisnost dijela izrađujući čađava šupljina. Iako je zabavan dio inženjera maksimiziranje više svojstava odjednom.

Dakle, moja je misao da šuplji klin dolazi iz različitih principa oblikovanja. Trošak plastike dolazi nakon toga (i da, ako možete malo uštedjeti, možete.)

Još jedna zanimljiva trivijalnost: tehnički klinovi izrađeni su od ruke u ranim knjižicama s uputama za Expert Builder. Šalio sam se kako to reproduciram dok sam nekim zaposlenicima Lego-a (2001.) pokazao što se može učiniti s nereprezentacijskim prikazivanjem, na primjer renderom olovke i tinte sa slučajnim podrhtavanjem.

Istina, složenost kalupa utječe na cijenu više od količine plastike.
#2
+14
pcantin
2011-10-26 18:13:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

To me pitanje jako zaintrigiralo. Tako sam se zeznuo s dvije LEGO Technic grede, dugačkom i kratkom. 'Klinovi' na dnu greda izrađeni su tako da se uklapaju u rupu na vrhu svornjaka.

enter image description here

Kada se umjesto uobičajenih rupa na svornjacima koriste rupe između njih, rupe na bočnim gredama pomaknute su na srednjoj udaljenosti. Ovo bi moglo biti vrlo korisno u radu s zupčanicima (sjetit ću se da ću sljedeći put morati stvoriti složeni omjer zupčanika).

enter image description here

Na kraju su pravila :

  1. Donja greda mora biti kraća od gornje grede.
  2. Donja greda ne može se protezati preko krajeva gornje grede.

Sljedeća slika pokazuje zašto je pravilo broj 2 važno. Kraj gornje grede i klinovi donje grede ometaju.

enter image description here

Moje pitanje odnosi se na rupe na klinovima, a ne na rubovima cigle i na gredama.
Isprobao sam stvari sa gredama i za ovaj promijenio svoj super loš odgovor
#3
+14
Joubarc
2011-10-26 18:39:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Po mom mišljenju, ne trebate gledati dalje od količine plastike, a time i cijene.

Uzmite normalnu ciglu ili ploču (lakše) i pogledajte unutra. Primijetit ćete da je svaki klin šupalj, ali odozdo. Zašto? Jednostavno zato što nema potrebe da ga punite materijalom, jer on nema svrhu. Lako je izraditi kalup na taj način, ne uklanja nikakvu funkcionalnost cigle, svi su sretni.

Sada uzmite gredu Technic i pogledajte je odozdo. Otvori Technic otežavaju stvaranje kalupa koji ima šupljine ispod klinova. Jednostavno je rješenje imati šupljinu u samom klincu, što ima dodatnu prednost dodavanja funkcionalnosti samom klincu. Također, sumnjam da je čvrstina greda Technic bolja ako je gornja strana puna.

Imajte na umu da je to samo nagađanje; ali najčešće morate analizirati dio očima proizvođača LEGO-a (upotrijebite što manje plastike) i dizajnera (imajte dio koji odgovara što većem broju dijelova). U današnje vrijeme vjerojatno bi koristili šuplje čavle sve više i ne bih se iznenadio ako jednog dana završe na redovitim ciglama - ali to će potrajati jer u igri postoji i treći faktor: prepoznavanje marke. redovite LEGO kockice imaju pune klinove, s LEGO gravurom, i to nije nešto što će LEGO lako prihvatiti da zamijeni.

Zanimljivo je da plastični tekstovi sugeriraju postavljanje logotipa kako bi se sakrili otvor za ubrizgavanje, koji je obično na klincu. LEGO to radi (potražite jedan ili više logotipa s mrljom u sredini), ali nemam pojma jesu li to pioniri ili su jednostavno uskočili na brod. To je sada sigurno dio njihove trgovačke haljine.
Ups, vrata su bila na uglu opeke 1960-ih kada su bila izrađena od celuloznog acetata. Tako je logotip klina došao ispred vratašca.
#4
+14
Denis Otkidach
2011-10-26 19:21:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Većina ploča i opeka veličine 1 × 2 (i dulje) ima klin u donjem desnom dijelu usred čavlova koji savršeno odgovara ovoj rupi.

Plate 1×2

Spajanje ovaj vam način daje pomak na pola studenta.

Ah, ali što se nalazi u sićušnoj rupici na zatik na donjoj strani 1x ploča? :)
Žbice televizijske antene? Cvjetne stabljike?
[Spider] (http://www.peeron.com/inv/parts/30238) noge, [perjanice] (http://www.peeron.com/inv/parts/4502b) (razne vrste), Technic [lanac poveznice] (http://www.peeron.com/inv/parts/3711), [odvijači] (http://www.peeron.com/inv/parts/6246a), [univerzalni centar za pridruživanje] (http: / /www.peeron.com/inv/parts/3326)
#5
+6
Nathan
2011-11-03 19:13:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nakon što je dobio sjajan odgovor na moje pitanje: Kada je Lego zaključio da je u redu staviti klin u tehničku rupu? i pogledavši pdf slajdove koji su tamo povezani: http: //bramlambrecht.com/tmp/jamieberard-brickstress-bf06.pdf, na jednom od slajdova stoji da riječ "LEGO" na vrhu cigle dodaje malo visine, točnije .14 mm, do cigle. Ova dodatna visina ometa Lego dimenzije za Technic elemente. Dakle, čavli s otvorom su vjerojatno bili način da i dalje imate klin, ali obrijte taj vrh .14 mm.

[Tražio sam taj PDF] (http://bricks.stackexchange.com/q/202), puno hvala što ste ga pronašli!
#6
+4
62Bricks
2012-03-11 02:18:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kao odgovor na dio vašeg pitanja, setovi Expert Builder nisu bili prva pojava šupljeg klina. Vjerujem da su prozori u starom stilu bili prvi, počevši sredinom 60-ih:

enter image description here

Razlog za šuplje klinove ovdje je izgleda povezan s izloženom donjom stranom lice pastuha. Čini se da je LEGO želio da unutarnji okvir prozora bude gladak, umjesto da ima divote koje bi stvorili redoviti klinovi. Stoga su premjestili divote na gornju površinu gdje bi se u većini slučajeva skrivali.

Postoji još jedan funkcionalni razlog zbog kojeg neki moderni dijelovi imaju šuplje čavle: sigurnost djece. Otprilike u isto vrijeme kada su predstavljeni setovi Expert Builder, LEGO je počeo koristiti šuplje klinove na malim cilindričnim dijelovima poput 1x1 okrugle cigle i čunjeva koji su prolazili kroz ciglu. To je trebalo osigurati zračnu rupu ako se jedan (ili više njih) ugura u nosnicu ili ušni kanal ili proguta ili udahne. U nekim slučajevima, kao kod 2x2 okruglih ploča i cigli, LEGO koristi prolazni otvor za osovinu u istu svrhu.

#7
+3
Zhaph - Ben Duguid
2011-10-26 19:38:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ploča 1x2 s 1 gumbom (ID dizajna 3794) ima isti dizajn za gornji klin - pretpostavljam iz istog razloga koji Joubarc daje - ne možete stvoriti šuplji klin odozdo kao klin je na putu.

1x2 W. 1 Knob 3794
Peeron.com

Žao nam je, ovo je točna točka, ali -1, jer zapravo nije odgovor ni na što - bilo bi bolje spojiti u tuđi odgovor kao još jedan primjer istog principa dizajna.
@JoeWreschnig Moguće. Međutim, odgovara na dio koji u pitanju koji kaže "(Ili griješim, a nisu uvedeni u Technic / Expert Builder?)" - sve ovo što imam iz mladosti je ovakvo, ali mogu ne dokazujem što je bilo prvo.
Cigla kratkospojnica bila je suvremenik Expert Builder-a, a svemirske garniture koristile su rupu tako što su u nju uključili baklju.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...