Pitanje:
Koje su najbolje LEGO mogućnosti za pohranu?
tooshel
2011-10-26 03:26:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imam nekoliko Lego setova i obično ih izrađujem, a zatim ih napravim dovoljno malim da se vrate u kutiju za dugotrajno skladištenje. . . ali moj je san da mogu rastaviti svoj model i organizirati dijelove te samo zadržati knjige kako bih ih kasnije mogao ponovo sastaviti.

(Čitam da knjige možete dobiti u PDF-u od službenog web mjesto sada ... Moram to isprobati.)

Mislim da bih mogao koristiti neku vrstu plastičnih organizatora iz IKEA-e ili nešto slično. Koje ste metode koristili? Spremate li ih po veličini i boji ili ih samo odlažete u kante i ostavljate kreativnost?

Sjećam se smiješnog članka o tome koji pokazuje kako je netko sortirao njihove LEGO-ove kako je njihova kolekcija rasla desetljećima ... Vidjet ću mogu li je pronaći.
Što, ormar bez ikakve kontrole temperature?
@muntoo [ovaj članak o lugnetu] (http://news.lugnet.com/storage/?n=707) može biti ono što tražite. Samo sam ga ponovno pročitao, stvarno se isplati.
@Joubarc Da, to je bilo to!
Osam odgovori:
#1
+23
craigmoliver
2011-10-26 05:43:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Više volim ono što nazivam metodom "blok". Do gotovo svakog djela možete doći u manje od 3 koraka.

enter image description here

Mene je ovo nadahnulo: http://www.evilmadscientist.com/article .php / efikasnilego

Pretpostavljam da biste mogli imati nekoliko "blokova", ali ako želite velik broj komada jedne vrste, najbolje će biti da većina vašeg LEGO-a bude sortirana po tipu komada. Kad vam zatreba još 'blokova', samo ih sagradite. (Možda vam LEGO Mindstorms Robot pomogne u razvrstavanju ...?;))
Puno dobrih opcija ovdje, ali ovo je ta koja me stvarno natjerala na razmišljanje. Ovako sam naslagao male dijelove I ONDA ih stavio u kantu za odlaganje kako je opisano u drugim pitanjima.
Obožavam ovu ideju, posebno zato što se može kombinirati i kombinirati s uobičajenom "vrećicom legoa", organizirajući samo one manje i teže ih je pronaći. Također, pronašao sam Flickr set za sve originalne autorske slike: https://www.flickr.com/photos/oskay/albums/72157603604216252
#2
+23
LarsTech
2011-11-03 08:44:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Veliki sam ljubitelj odgovora Simona Sheehana i osobno ih koristim za puno onih malih "tehničkih" LEGO komada.

Ali kad vaša kolekcija postane prevelika, vrijeme je da posvetite zid svojoj kolekciji:

Lego Bins

Pronalazim ih na Global Industrial Supply:

Global Supply

Ove prozirne kante za odlaganje koje se mogu naginjati mogu se složiti i robusne su i gotovo su savršene za katalogizaciju vaših komada po obliku. Lako je pronaći (većinom) jer vidite dijelove. Razvrstavanje po bojama nije vrijedno truda - previše boja.

Jedna stvar za koju NISU dobre su velike temeljne ploče.

Neke od standardnih cigli od 4-2, 4-1 cigle, 2-2 cigle ima previše, u tom slučaju imam samo jednostavnu plastičnu ladicu za izvlačenje za one.

Nešto poput ovoga iz trgovine kontejnera:

Containers

Nedavno sam kupio popriličan broj ovih bakšiša od Global-a i VRLO su lijepe. Smatram da vrijede dodatnog novca - izvrsno za male dijelove i specijalizirane dijelove. Lako se slažu i na stražnjoj strani imaju rupe za montažu.
#3
+20
Simon Sheehan
2011-10-26 04:02:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Izvadio sam sve svoje blokove i odložio ih na stol. Ovo je zapravo trajalo nekoliko dana. Odatle sam kupio plastični spremnik za skladištenje s mjesta tipa IKEA, u kojem je bilo više klizajućih kanti. Izgledalo je otprilike ovako:

bins

Namijenjeni su obrt, ali i Lego je zanat! Od tamo sam to sortirao ovako:

  1. 2x2 cigle
  2. 4x4 cigle
  3. Ravni komadi
  4. Veliki predmeti (vlakovi, dijelovi ceste itd.)
  5. Cigle veće od 5x5
  6. Cigle veće od 10x10.
  7. Posebni dijelovi (krila aviona, itd.)
  8. ol>

    Stvarno se svodi na ono što VI želite. Napravite inventuru komada koje imate - što god da imate velik broj, napunite spremnik spremnikom odgovarajuće veličine za toliko komada.

Moje jedino pitanje s ladicama je što sam ih srušio i morao sam prije toga pribjeći sadržaju! Mogla bi biti dobra opcija ako ga spojim na stol ili nešto slično!
@tooshel Možda biste mogli dobiti one koji zapravo ne izlaze u potpunosti.
Mrzim te stvari iz osvete. Stalno otvarate i zatvarate ladice jer stvar postaje nestabilna s više odjednom otvorenih. Dobro za vijke, a ne za Lego kockice.
#4
+16
pcantin
2011-10-31 03:57:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koristim te slučajeve organizatora koji se mogu slagati u stogove godinama. Izvrsne su za odlaganje, a pristup dijelovima puno je lakši nego u ladicama. Još jedna velika prednost u odnosu na organizatore ladica je u tome koliko su jednostavni za transport.

enter image description here

Možda ste primijetili da su sada prazni. To je zato što moja djeca sada imaju 7 godina i odlučio sam pomiješati svoje Lego blokove s njihovim (oni sada dobivaju puno više koristi). Naravno da se mala djeca i uredna organizacija ne miješaju baš najbolje, pa sam se vratio u dobre stare kante na podu. Više volim velike prozirne plastične s valjcima ispod. Možemo ih zakotrljati ispod futona kad se ne koristi.

enter image description here

Volim zvuk cigle kad svi kopamo okolo.

Kada koristite velike kante, koristite velike, male. Dobar savjet i to jedna od manje učinkovitih metoda!
Ono žuto kućište za organizatore koje imate s desne strane na gornjoj slici, čini se da je to lijepa stvar. Čini se da u njemu možete reorganizirati odjeljke. Smeta li vam objavljivanje URL-a toga ili nečeg sličnog? Hvala.
Ovo sam dobio u centru za obnovu. Google ovo: Stanley Organizator za pohranu malih dijelova sa 17 odjeljaka
#5
+10
Lynnea Taylor
2012-11-21 04:42:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ove kante bi dobro funkcionirale. Drugi su spomenuli djecu i to bi dobro prošlo, posebno za djecu. (Ovaj se može naći na Amazonu ovdje.)

enter image description here

Odrasli bi također mogli koristiti ovu vrstu ili se odlučiti za inačicu industrijskog izgleda poput ove :

enter image description here

(Ovu možete pronaći ovdje.)

Te zidne plastične kante u drugom primjeru zapravo se koriste u profesionalnim [radionicama LEGO modela] (http://www.flickr.com/photos/rabidnovaracer/3733471573/in/faves-ambo100/). Nose se i vrlo su jednostavni za upotrebu, ali mogu biti i vrlo skupi!
#6
+5
mlambie
2011-10-26 06:47:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Stara posteljina može se koristiti za stvaranje vreće koja sprema Lego kockice i ujedno je i kao podloga za igranje. Kao dijete, tako su moji roditelji spremili naš Lego i to je značilo da nikada nismo imali težak zadatak kad je došlo vrijeme da ga spakiramo.

Jedini nedostaci su to što je neke cigle teško pronaći protiv list (ovisno o boji) i organizacija je nula.

#7
+2
Maksym Astapov
2017-02-13 02:43:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sortiram svoje cigle po vrstama. Uobičajene cigle, ploče poput 2x3, 2x4 ili 2x2x4,2x2x6 idu u velike IKEA kutije (800.892.39), a svi ostali dijelovi idu u kutije s razdjelnicima (Lunar Box, nisam siguran u proizvođača). Dijelovi tijela i dodaci također su pohranjeni u velikim IKEA-inim kutijama.

#8
+1
Alexei Martianov
2018-12-06 11:57:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moj pristup s jeftine strane. Koristim male prozirne posude koje su ostale od hrane za sitnice i prozirne plastične vrećice. Ako je spremnik pun, ova vrsta odlazi u vreću. Stavite ih u velike spremnike tipa IKEA. enter image description here

Poredano po tipovima uglavnom (ne po boji), oko 20 vrsta:

1) 1xX cigle visoke 6 jedinica (normalno)

2) 1xX cigle 2 jedinice visoke (niske)

3) 2xX cigle 6 jedinica visoke (normalne)

4) 2xX cigle 2 jedinice visoke (niske)

5) ploče četvrtaste svih veličina

6) zatiči tehnika

7) osovine

8) zaobljene cigle

9) kotači i srodni

10) stražnji i srodni

11) cigle s otiscima i slikama

12) prozori, vrata itd.

13) minifigure

14) ukrasi

15 +) ... itd.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...