Pitanje:
Koju ruku ova minifigura normalno pruža?
user23
2011-10-26 16:54:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sjećam se više od jednog rasprave s prijateljem oko toga na koji bi način LEGO minifigure ruke trebale biti usmjerene kako bi bile ispravne (palcem usmjerenim prema gore / unutra, poput neutralnog položaja ljudske ruke).

Minifigure with left hand rounded-side down, and right hand rounded-side up

Ovaj gospodin drži lijevu ruku tako da je zaobljena strana okrenuta prema dolje, a desna tako da je zaobljena strana okrenuta prema gore. Postoji li službeno ispravna orijentacija? Klin koji lagano povezuje kutove ruke, pa sam u različitim situacijama koristio obje orijentacije kako bih držao ruke na upravljačima i upravljačkim pločama. Jesam li pri tome riskirao pogoršanje sindroma karpalnog kanala neke minifigure?

To bi pitanje očekivalo od članova FreeLUG-a kad bi im bilo dosadno tijekom nekog događaja.
S druge strane, razgovaramo li zapravo o anatomskoj ispravnosti minifigura?
šest odgovori:
#1
+34
pcantin
2011-10-26 17:00:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lijevo osobno smatram gore-desno još od malena i tako Lego stavlja sve svoje ruke u svoje promotivne slike:

enter image description here

Kako sam odrastao, postao sam pragmatičniji: kao dijete postojao je određeni "pravi put prema gore", ali kao odrastao shvatio sam da su neke poze moguće samo ako okrenete ruku naopako dolje (na primjer, pravilno postavljanje dalekozora na lice Mini Figures).
Tu je i poseban položaj u kojem možete poravnati obje ruke kako biste uhvatili isti pribor koji zahtijeva da donja ruka bude "naopako".
@Zhaph, Joubarc: Da, te poze su razlog zašto nikad nisam bio 100% siguran.
Uvijek sam to činio lijevom stranom, osim onih nekoliko iznimaka.
Mislim da najnovija [Hagridova mini figura] (http://brickset.com/minifigs/?m=hp111) također podržava ovo stajalište, jer očito ima palčeve, a kada su ispravno orijentirani, ravna strana njegova ruka je prema gore.
#2
+14
Sibbo
2011-10-26 17:08:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lijevi je prirodniji, jer su najkraći prsti na donjoj strani.

#3
+13
jamesdlin
2014-02-06 15:51:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Evo još jednog načina da to razmotrite:

Napravite šaku i nemojte savijati zglob. Ružičasta je strana ruke uglavnom poravnata s ostatkom zapešća i podlaktice. Palac na ruci nije toliko poravnat sa zapešćem i podlakticom. Također primijetite da se krivulja prstiju sužava prema ružičastom prstu.

photo of a human fist

Sad usporedite s rukom minifigure. Primijetite da je zglob bliži jednoj strani ruke (lijevoj ruci na vašoj fotografiji) od druge.

photo of a Lego minifigure fist

#4
+5
McKay
2013-12-11 20:03:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Generalno bih se složio s pcantinovim odgovorom, ali postoje neki "službeni" slučajevi u kojima je desna strana ispravna. Iron Man je obično u konfiguraciji "s desne strane", jer na dno pričvršćuje prozirne svijetloplave kružne blokove 1x1 za odbijajuće zrake. Također, magneti Frodo i Bilbo drže Stinga usmjerenom ravno prema gore, i to pomoću konfiguracije "desne ruke", tako da njihove ruke nisu visoko u zraku.

#5
+5
Mike
2016-11-13 19:40:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ispravan način prikazan je u njegovoj lijevoj ruci na temelju LEGO Friends. Idite pogledati minidoll, gdje su ruka i ruka jedan komad i ne mogu se rotirati u drugi položaj:

Minidoll hand

Minidoll ruke su više zakrivljene i na vrhu, vjerojatno za smještaj nekih alata kao što neki drugi odgovori ističu.
#6
+2
Legocake123
2015-11-29 02:53:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Osobno smatram lijevu ruku ispravnom, dok rukom stavljate pastuh, komadić sladoleda ili bilo što drugo što se mora staviti na klinove na ruci minifigure.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...