Pitanje:
Odobrava li LEGO grupa ratne igračke?
Erik Olson
2011-10-28 03:09:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kakav je stav LEGO Grupe o ratnim igračkama? Ostale marke proizvode tenkove i vojsku. Primijetio sam da LEGO setovi uključuju realnije oružje u rangu Zvjezdanih ratova nego nekada. Što je s tim?

šest odgovori:
#1
+52
Zhaph - Ben Duguid
2011-10-28 03:25:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nekako.

Iz Izvješća o korporativnoj odgovornosti LEGO Grupe:

Smjernice za oružje i sukobe u LEGO iskustvima

Veliki broj LEGO minifigura koristi oružje i, navodno, redovito ih puni oružje drugih kao dio dječje igre uloga. U LEGO grupi priznajemo da je sukob u igri posebno raširen među dječacima 4-9 godina. Unutarnji nagon i potreba za eksperimentiranjem s vlastitim agresivnim osjećajima kako bi se naučilo o tuđim agresijama postoje kod većine djece. To im pak omogućuje rješavanje i prepoznavanje sukoba u scenarijima koji se ne igraju. Kao takva, LEGO grupa smatra da je sukob potpuno prihvatljiv i sastavni dio dječjeg razvoja.

Također priznajemo dječju dobro dokazanu sposobnost prepoznavanja igre iz stvarnosti. međutim, kako bismo bili sigurni da održavamo pravu ravnotežu između igre i sukoba, već smo se nekoliko godina držali niza nepisanih pravila. U 2010. godini formalizirali smo ta pravila u smjernicama za uporabu sukoba i oružja u LEGO proizvodima. Osnovni je cilj izbjeći realno oružje i vojnu opremu koju djeca mogu prepoznati s vrućih točaka širom svijeta i suzdržati se od prikazivanja nasilnih ili zastrašujućih situacija prilikom komuniciranja o LEGO proizvodima. Istodobno, svrha je da marka LEGO ne bude povezana s problemima koji glorificiraju sukobe i neetično ili štetno ponašanje.

Stranica 26. izvještaja iz 2010.

Što je s LEGO Halo? Ne vidim ga na njihovoj web stranici, ali LEGO logotip napisan je na nekim LEGO Halo modelima (Halo kao u MA videoigri)
@annonymously Garniture Halo izrađuje MegaBloks, "kompatibilna" tvrtka za izradu igračaka od opeke. Imate li kakve poveznice s LEGO brendiranim? Ali u svakom slučaju bili bi pokriveni dijelom "izbjegavaj realistično oružje".
SMG je po meni prilično realan, ali možda je stvarno samo megablok.
Sve što sam mogao pronaći je sve što je napravio AFOL i obično koristi oružje tvrtke BrickArms, nezavisnog tvorca "realističnog" oružja. Zapravo, TT Games je izjavio (kad su prvoaprilske igre LEGO Halo radile krugove): "'Halo' nije igra koja je dobno ocijenjena za mlade igrače i nije prikladno za nas da vrbujemo ljude u to iskustvo. ".
#2
+23
Matt Grum
2011-10-31 18:39:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Njihov se položaj tijekom godina mijenjao kao odgovor na promjenu stavova, kao i na komercijalne pritiske i sve veću dob entuzijasta LEGO-a!

Izvorno su LEGO kockice bile dostupne samo u svijetlim osnovnim bojama, npr. crveno plava i žuta, s vidljivim nedostatkom zelene, osim temeljnih ploča. Čini se sasvim vjerojatnim da je ovo bio namjerni pokušaj da se spriječi da ljudi grade tenkove i vojna vozila koja su u Europi općenito bila obojena u zeleno. Poznato je da je tvorac LEGO-a pacifist i da ima čvrsta mišljenja o tom pitanju.

Sjećam se da su, kada je 1989. izašla serija Pirates, bili prvi setovi koji su sadržavali komade koji su izričito bili vatreno oružje: muškete , pištolji i kanon. Serija Pirates također je prva koja je uključila nenasmiješena lica, omogućujući likovima da pokažu više osjećaja, uključujući bijes. Iako su LEGO kompleti dvorca desetljeće ranije sadržavali oružje, široki osmijesi na licima vitezova i straža sugerirali su nedostatak agresije.

Svemirske garniture uvijek su imale određene dvosmislenosti između toga što je oružje i onoga što je znanstveni instrument, premda se isti trend primjećuje prema više sukoba u kasnijim skupinama. Natjecanje s ostalim igračkama od cigle koje sadrže vojne komplete, kao i veze s filmovima, uzrokovale su da su sukobi / agresije glavna karakteristika mnogih LEGO setova izrađenih u posljednje vrijeme, što je vjerojatno ono što je pokrenulo LEGO-ov pomak u službenoj poruci na tu temu, kao što je detaljno u gore navedenom izvješću o korporativnoj odgovornosti.

postoji li navod za tvrdnju "Čini se sasvim vjerojatnim da je ovo bio namjerni pokušaj da se spriječi ljude da grade tenkove i vojna vozila"?
Pa, mogu pronaći LEGO egzeku koji to ponavlja na kameri u [ovaj video] (http://www.dailymotion.com/video/x8ibuo_james-mays-top-toys-1-3_fun) u 8:36 - Jorian Murray "Lego Ad Exec" kaže "[osnivač] (http://en.wikipedia.org/wiki/Ole_Kirk_Christiansen) bio je pacifist i apsolutno nije želio da se LEGO koristi za ratne igre, i zato je kad je izvorno pokrenut , samo su radili s nekoliko osnovnih boja. " Ipak nisam potpuno zadovoljan s ovim izvorom.
Neki svemirski setovi prije 1989. godine sadržavali su dijelove koji bi se mogli protumačiti kao znanstveno-fantastično oružje (blasteri, faktori itd.), Ali koji bi se mogli protumačiti i kao svjetiljke, teleskopi, kamere ili drugi uređaji koje astronauti mogu nositi u svemiru. Ono što ti dijelovi * nisu *, međutim, bilo je realno - morali ste * upotrijebiti maštu * da biste shvatili što su ili što mogu biti, umjesto da samo pogledate dolje i kažete "oh, to je europski pištolj iz 18. stoljeća".
"Izvještaj o korporativnoj odgovornosti" sada je mrtva veza: /
#3
+13
Ali
2011-10-29 01:05:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vjerujem da ratni setovi nisu dozvoljeni od prvog dana na lego-u, s često citiranim razlogom zbog kojeg Ole Kirk Christiansen nije sveo rat na 'stanje dječje igre'. Također je navodno bio pacifist, a pronašao sam izvor koji kaže da, iako lego može proizvoditi generičke dijelove pištolja, oni nikada neće izravno modelirati suvremeni pištolj, niti će proizvesti set takvih pištolja.

Kao što je rečeno ( Mislim da se) u 'Ultimate Lego Booku' Christiansen pobrinuo da se ne proizvode cigle u 'vojničkim bojama' (tj. Zelena, smeđa i maslinasto zelena). To se kasnije promijenilo, naravno, kad su razne boje zahtijevale ove boje, naravno.

Nadam se da ovo pomaže!

#4
+7
RedRiderX
2011-10-28 03:22:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

LEGO je uvijek bio pomalo nesiguran u svom stavu prema setovima povezanim s ratom, što bi mogao biti dio razloga zbog kojeg se većina proizvođača prilagođenih dijelova specijalizirala za realistično oružje.

Budući da su prvenstveno dječja igračka, bojali su se daleko od prikazivanja tenkova i borbi u početku. Moglo bi se reći da, budući da je popularna kultura općenito imala lakši stav s "igranjem rata" (video igre su vjerojatno velik dio toga), LEGO je također ublažio svoju politiku. Mislim da su prvi put LEGO setovi uključivali pištolje za igranje mini-figura, možda je to bila zapadnjačka tema kasnih 90-ih.

Možda je postojalo oružje tipa laserski blaster i ranije od ovog s temama Svemir i Ratovi zvijezda . Sad se čini da s Indianom Jonesom i drugim filmskim licencama koje su dobili Lego opet dopušta da se njihovi setovi prikazuju na nasilniji način.

Ne, već su pirati (i plavo-bijele ili crveno-bijele antipiratske snage) imali topove, pištolje i puške, a to je bilo početkom 90-ih (ili čak kasnih 80-ih).
@PaŭloEbermann: Istina, ali imali su povijesno oružje takve vrste koje se može vidjeti u bilo kojem povijesnom muzeju. Moderniji pištolji i puške predstavljeni su s temom Divlji zapad, a oni su ponovno korišteni u setovima Indiane Jones - međutim, zatim u kombinaciji s vozilima koja bi po prvi puta mogla proći kao suvremena vojska, a također nadopunjeni s [ pribor za pištolj modernijeg izgleda] (http://www.peeron.com/inv/parts/62885).
#5
+7
KevinS
2012-11-16 12:28:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Iako su trenutni plastični Lego "pištolji" općenito pitomiji (minobacači, piratski pištolji), to nije bio slučaj s drvenim igračkama iz 1940-ih, uključujući ovaj mitraljez iz 1945. Dug je oko 18 "i čini štakora tat-tat zvuk pri okretanju ručice.

Wooden Lego Machine Gun

Lijep ulov, gdje ste to pronašli?
Iako sam pronašao ovu fotografiju na mreži, zapravo posjedujem jednu od njih. Moja je nešto ljepša, ni približno toliko istrošena.
#6
+5
JW8
2011-11-01 21:58:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Čak su i neki od klasičnih kompleta imali dvorce / vitezove s oružjem, iako je za većinu minifigura odlučeno u nenasilnoj kategoriji (astronauti, itd.).

Kao što su primijetili i drugi plakati, mnogi od novih licenciranih setova (Ratovi zvijezda & Indiana Jones) nasilniji su, iako često u fantazijskim postavkama.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...