Pitanje:
Koji je najrjeđi LEGO proizvodni element (kombinacija boja / oblika)?
mcqwerty
2013-02-11 08:37:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koji je najrjeđi LEGO element prema sljedećim kriterijima:

Dobar primjer "dijela setova koji se ne prodaju" bio bi [zeleni BURP] (http://www.bricklink.com/catalogItemIn.asp?P=6082&colorID=6&in=A), jer se koristi samo u onaj jedan set koji su dobili samo zaposlenici Vestasa (ne da neki nisu stigli na tržište, naravno, a u rijetkim sam slučajevima vidio zeleni BURP u skupnim akcijama). Izuzev toga, vjerujem da su LEGOland parkovi u određenom trenutku imali pristup većem broju elemenata u zamjenskim bojama, ali to se vjerojatno ni ne računa jer ovi nisu trebali biti pušteni u javnost.
@Joubarc Lijep primjer, ažurirao sam pitanje tako da ga uključuje. (Sada želim otići i kupiti zelenu BURP-u!)
Devet odgovori:
#1
+13
Joubarc
2013-02-11 14:42:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sklon bih reći da bi bilo koji dio proizveden za samo jedan set bio kvalificiran, pogotovo ako je spomenuti set po visokoj cijeni. Na primjer, gledajući popis 10179 Millenium Falcon UCS, padaju mi ​​na pamet sljedeći kandidati:

Uzimajući u obzir cijenu za koju današnji set vrijedi i činjenicu da će ga većina ljudi koji ga kupuju vjerojatno jednom sagraditi i ostaviti (tj. ako uopće otvore kutiju), Mislim da je sivo postavljanje jarbola vrlo dobar kandidat. Postoje četiri osobe koje neke prodaju na BrickLinku od veljače 2013., ali pogled na postavljene cijene tješi me u mojem obrazloženju. Čak je i tiskana radarska ploča jeftinija.

Dogovoreno, mislim da je postavljanje jarbola dobar kandidat. Mislim da su tiskani elementi prihvatljivi, ali budući da su i radar i postavljanje jarbola iz istog kompleta, pretpostavljam da to nema nikakve razlike. Zanimljiva stvar na minifigi - rekao bih da, budući da se sastoji od dijelova, tada bih rekao da se minifig u cjelini ne računa, iako se koristi samo u tom jednom kompletu.
#2
+10
jncraton
2013-02-12 07:22:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nisam siguran trebam li uzeti u obzir ove stvarne Lego dijelove ili ne, ali mnoštvo starih vozila i zelenila u mjerilu HO nevjerojatno su rijetki. Na primjer, Jaguar prilično je rijedak u bilo kojoj boji, ali posebno u crvenoj i crnoj.

enter image description here

@jncranton Nikad nisam razmišljao o starim vozilima HO mjerila. Pretpostavljam da bismo trebali razmotriti i [Pull-Along Patka iz 1935.] (http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?G=pullduck), ne može biti mnogo onih koji još uvijek postoje.
+1 za ovo - iako smatram da je pitanje u tom pogledu pomalo nejasno jer @mcqwerty zapravo nije odredio što znači "element";)
#3
+8
Kramii
2013-02-12 17:55:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

712pb01 Ploča, okrugla zakrivljena lijeva 4 x 8 s crvenom crtom na uzorku zakrivljenog ruba

Da budem iskren, ne znam je li to posebno rijetko. Međutim, znam da ćemo za pronalazak najrjeđeg dijela trebati uzeti u obzir:

1. Dijelovi koji se pojavljuju u malom broju u vrlo nekoliko setova

Na primjer:

  • Komad "Bijela minifig, ženski pigtails za kosu za glavu" pojavio se samo nekoliko kompleta.
  • Dijelovi jedinstveni za 10179 Millennium Falcon UCS.

Često rijetki dijelovi imaju neobičan dizajn ili boju.

2. Od njih, setovi koji su imali ograničenu seriju proizvodnje

Kompleti s ograničenom serijom mogu uključivati:

  • Promotivni setovi (iako rijetko imaju jedinstvene dijelove)
  • Skupine koje su ograničene na jedan lokalitet

Tisućljetni sokol ovdje bi mogao biti kandidat.

3. Od toga, dijelovi za koje je malo vjerojatno da su preživjeli zub vremena

To bi moglo uključivati:

  • Stare garniture - bilo što iz 1950-ih, na primjer
  • Kompleti dizajnirani za igru ​​u zajednici, npr Obrazovne ustanove

S obzirom na sve, pretpostavljam da je najrjeđi komad odgovarajućeg LEGO-a jedan od najstarijih setova: zato predlažem nešto poput, " 712pb01 Tanjur, okrugli Zakrivljeni 4 x 8 lijevo s crvenom crtom na uzorku zakrivljenog ruba "koji se pojavio u jednom setu 1958. godine.

Alternativno, (ako ih želite računati kao dio sustava) mnogi od dijelovi iz ere automatskih veznih opeka iz 1940-ih do sada će biti prilično rijetki.

Kako bih mogao zaboraviti na bijelu žensku kosu minifig ... (premda sam posve poštene vidio da su se neke prodavale na aukcijama prije nekoliko godina, a čak ih je pružio i sam LEGO)
#4
+5
Crissy
2014-03-05 01:50:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Upravo sam čitao o 8485 Technic Control Center II, gdje možete izraditi dinosaura, helikopter ili lebdjelicu pod nadzorom velike ploče, a koji imam pri ruci. Prema recenzentu ( http://www.eurobricks.com/forum/index.php?showtopic=75864) nekoliko je rijetkih komada koji su bili uključeni u ovaj set, a koji se prodavao po cijeni od 219 USD 1995. Cijena kompleta i brzo zastarjele elektronike vjerojatno bi mogla značiti da je set relativno rijedak. Neki su dijelovi ovdje na slici - http://www.flickr.com/photos/mostlytechnic/8158411568/ Ploče crvenih krila (x2 lijevo, x2 desno) koje su korištene u izradi helikoptera, i jedan drugi set.Malo bijele zavojnice za spajanje žica, koje su se koristile samo u ranijim Multi Control setovima i obrazovnim setovima (vjerojatno brzo izgubljene). I crni jaram upravljača korišten u izradi dinosaura - samo ikad uključen u ovaj set. Izdan je u bijeloj boji u automobilskom kompletu iz 1980-ih.

Ovo je možda jedan od najrjeđih pojedinačnih dijelova koji nije iz promotivnog ili filmskog kompleta.

Čini se da niti jedan od njih ne postiže previsoku cijenu - doduše, to nije nužno pokazatelj njihove rijetkosti, ali budući da potražnja nije osobito velika, još uvijek je relativno lako doći do njih. Ipak dobro pronašli - i dobrodošli na bricks.se!
#5
+1
Phil B.
2015-01-21 01:35:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Na temelju razgovora u ovoj niti, 2x4 cigla u trans-neon-zelenoj boji također je prilično rijetka. Posljednja prodajna cijena na Bricklinku bila je od listopada 2014. i postavljena je na 75 USD.

Budući da taj dio nikada nije bio u bilo kojem skupu (povezana nit tako kaže), vjerojatno je riječ o prototipu ili nečemu i tako propada neke od OP-ovih kriterija.
#6
+1
gev
2015-01-21 14:24:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Možda Chrome Green Rock 1 x 1 Crystal 5 Point?

To je jedini krom zeleni dio.

#7
+1
oddTodd
2015-01-22 09:58:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Što kažete na iznenađujuće rijedak dio: limeta green 1x1 tanjur. Proizvedeno samo u jednom kompletu 2005. godine.

Uređivanje: Ponovno izdano 2014. godine, tako da je 9 godina to bilo rijetko.

Oh? Bricklink kaže da je bio u [tri seta] (http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=3024). Dodijeljen, jedan od tih setova je mjesečna izrada mini modela. OTOH, Bricklink kaže 6 različitih boja Ploča 1x1 dolazila je u samo jednom setu. Od njih, Maersk blue imao je samo dva u setu iz 1980.
Nisam shvatio da su ga ponovno pustili! Brickset ga još uvijek navodi kao jedini koji dolazi u kompletu od prije 10 godina, a kad sam prošle godine pokušao kupiti neke, na Bricklinku su imali 1 USD +. U svakom slučaju, mislim da je na ovo pitanje puno zanimljiviji odgovor od rijetkog jednokratni komad za licencirani set uobičajena je boja i uobičajeni dio koji su u kombinaciji rijetki.
U ovom trenutku, zanimalo bi me što mcqwerty ima za reći, što uz sve ove nove aktivnosti I JOŠ uvijek bez odabranog odgovora.
@gev Ovdje sam, gledam i uživam u razgovoru. Nisam siguran da postoji "točan" odgovor jer ovisi o još više čimbenika nego što je navedeno u mom izvornom pitanju.
#8
+1
Purple Dave
2018-02-03 21:39:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nemoguće je pružiti točan odgovor bez točnih podataka na kojima se on temelji. Bez poznavanja proizvodnih količina na svakom kompletu, nemoguće je znati postoji li dio koji dolazi samo jedan po kopiji kompleta koji je prodan u 10 milijuna primjeraka ili postoji još jedan dio koji dolazi samo u deset primjeraka seta koji je prodan u 10.000 primjeraka. Starost skupova također može utjecati na odgovor jer će dijelovi koji nisu izrađivani desetljećima sada postojati u mnogo manjem broju nego kad su bili potpuno novi, zbog svih različitih načina na koje bi LEGO dio mogao biti uništen tijekom godina. Neki su kompleti opozvani i promijenjeni, što je možda omogućilo da mali broj rijetkih elemenata izađe u divljinu, nakon čega je opskrba prekinuta. A neki su elementi povučeni gotovo odmah nakon što su prvi put pušteni u proizvodnju. Pod pretpostavkom da su stvari poput SDCC minifig-a izuzete (nisu namijenjene prodaji), moram staviti svoj glas na kotačić s 8 žbica # 51377. 2005. prvi su put predstavili ovaj kotač u metalik-srebrnoj boji za Designer set i Tiny Turbos set. Godine 2006. proizveli su ga u biserno zlatu za prvi Batmobile i set Catwoman / Dragster. Prije nego što su ta dva Batman kompleta otišla iz proizvodnje, uveli su reverzibilni kotač # 55981 sa šest žbica na jednoj strani i vijcima na drugoj. U dva Batmanova kompleta, kotač s 8 krakova zamijenili su novim reverzibilnim, što znači da su kotač sa 8 krakova izradili u biserno zlatu samo nekoliko mjeseci prije nego što je kalup trajno povučen. Kupio sam po jedan primjerak svakog Batmanova kompleta pri izdavanju, a drugi primjerak ubrzo nakon toga, a kotačić s 8 krakova dobio sam samo u prvim kupljenim primjercima. A to je šteta, jer to je stvarno cool izgled kotača.

#9
  0
user15030
2020-04-02 01:32:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Komad Antanne iz 70-ih. Oni koji su danas gotovo svi slomljeni, pa su rijetki. Također Chrome Gold 2x2Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...