Pitanje:
Je li vlak "javnog prijevoza" kompatibilan s Lego City stazom?
William Grobman
2011-10-29 19:03:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Između ostalog, garnitura 8404 sadrži vlak, ali ne dolazi s dijelovima pruge (vidi set 7499). Je li ovaj vlak kompatibilan s ovim Lego City stazama? Vidim gdje je to više električna kolica i ako nije kompatibilno s gusjenicama, je li barem na kotačima?

četiri odgovori:
#1
+9
Pubby
2011-10-29 19:25:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koristi kotače vlakova što znači da bi trebao raditi na Lego stazi.

enter image description here enter image description here

Izvori:

Bricklink set inventar

Pregled LEGO uputa za izgradnju

#2
+7
craigmoliver
2012-04-24 07:49:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dizajniran je za obradu krivulja koje se nalaze na CITY stazi. Evo detalja iz srednjeg automobila. Postoji pero i žlijeb koji omogućuje da se srednji kotači klize lijevo i desno kako bi se omogućile krivulje. Po potrebi ću objaviti videozapis s vlakom koji ga gura.

enter image description here

Cheer's Craig, vrlo koristan detalj :)
#3
+4
Ambo100
2011-10-29 19:27:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Do određene mjere, da. Tramvaj dobro radi na ravnim dijelovima pruge. Izgleda da tramvaj nije dizajniran za uporabu s CITY tračnicom.

Osovine kotača učvršćene su na jednu točku, tako da ne mogu lako kretati zakrivljenim dijelovima pruge. Jednostavna izmjena trebala bi to moći popraviti.

#4
+2
Joubarc
2012-04-24 12:13:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Korišteni kotači manji su od običnih kotača vlakova i obično se nikad ne koriste u garniturama vlakova; ali više za manje stvari poput vlakova ( metro Spider-Man, rudnička kolica Indiana Jones-a, gusjenica na kotačima, vozila za održavanje kolosijeka...)

Dakle, oni će raditi na redovnom kolosijeku, ali njihove manje veličine znače da će vjerojatnije izletjeti iz šina i imaju više trenja oko osovine nego normalni kotači vlaka. Ravna staza je definitivno u redu, krivulje će vjerojatno biti i dobre, ali budite oprezni oko skretnica.

U svakom slučaju, mnogi obožavatelji koriste isti kotač za izradu svojih vlastitih tramvaja, a neki ih čak i uspiju motorizirati.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...