Pitanje:
Kako mogu prepoznati Lego dio?
Marco Ceppi
2011-10-26 09:46:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tijekom golemih godina sakupljanja opeke različitih veličina i kompleta, otkrio sam da tijekom svojih besplatnih gradnji nemam dovoljno određene vrste opeke. Kako mogu identificirati kako je cigla nazvana i koji su resursi dostupni za ovaj postupak identifikacije?

Ono što obično radim je da mislim na set koji je ova cigla došla. Tada bih tražio ovaj set na bricklink-u ili brickset-u. Međutim, ovo vjerojatno vrijedi samo za određene ljude.
Jedan odgovor:
#1
+35
Joubarc
2011-10-26 10:10:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Provjerite ima li vidljivih brojeva dijelova

To obično djeluje samo ako imate fizički dio ispred sebe.

Potražite 4 ili 5-znamenkasti ID dijela na elementu. Obično su otisnuti na unutarnjoj strani. Povećalo i dobro osvjetljenje mogu biti od pomoći. Na mnogim ciglama bit će ispisani i drugi brojevi, ali samo su 4 ili 5 znamenkasti brojevi korisni za prepoznavanje dijelova.

Ako možete pronaći broj dijela, potražite ga na Rebrickable ili Bricklink. Mazivo obično dobro funkcionira jer vam omogućuje pretraživanje po službenom ID-u Lego dijela otisnutom na cigli, a taj se broj iz povijesnih razloga može razlikovati od Bricklink ID-a.

Provjerite postavljeni inventar

Ako znate iz kojeg seta dolazi vaš dio ili znate set koji sadrži taj dio, popis tog skupa možete pogledati na Rebrickable ili Bricklink. Jednostavno vizualno skenirajte inventar za dio koji trebate identificirati.

Pretražite katalog dijelova

Dijelove možete tražiti na više web lokacija. Na primjer, Rebrickable omogućuje pretraživanje prema nazivu dijela, ID-u, kategoriji i boji u kojoj je taj dio proizveden. To može pomoći u stvaranju relativno malog broja dijelova koji se moraju pregledati.

Odvojiti neko vrijeme da se upoznate s kategorijama dijelova na bilo kojoj web lokaciji koju ste odabrali također je vrlo korisno, tako da možete brzo ograničiti pretraživanje na nekoliko stotina dijelova u jednoj kategoriji.

Pitajte nas

Ako ne znate ... samo ga fotografirajte i pitajte ovdje, naći ćemo: -)Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...