Pitanje:
Alternativni proizvodi kompatibilni s LEGO-om
noisy
2011-10-27 13:58:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Čuo sam da je u posljednje vrijeme patent za LEGO istekao i sada svatko može stvoriti tvrtku za proizvodnju opeke koja je kompatibilna s LEGO-om.

Zanima me koliko takvih tvrtki postoji.

Znam jednu iz svoje zemlje, Cobi. Možete li mi ukazati na neke druge mogućnosti?

Ovo bi stvarno trebalo podijeliti na pitanja u obliku "Je li X kompatibilan s Legoom?" ili "Mogu li X učiniti kompatibilnim s Legoom?" U suprotnom ćemo dobiti svaki odgovor koji se preklapa podskupovima i vjerojatno ćemo propustiti dobar savjet o određenim adapterima ili tehnikama. Općenito, u ovom trenutku života web stranice ne bismo trebali tražiti CW pitanja ili odgovore.
Postoji mnogo različitih patenata. Oni za originalne cigle davno su istekli, jer patenti istječu nakon 20 godina.
Slažem se s Joeom; ne postoji jedan skup točnih odgovora. To je pitanje tipa wiki i prerano je za ovu web stranicu.
Ovo drugo SE pitanje relevantno je za patentni dio: "Imaju li tvrtke koje proizvode prilagođene oblikovane LEGO dijelove zakonsko pravo na to?" : http://bricks.stackexchange.com/questions/250/are-companies-producing-custom-molded-lego-pieces-legally-entitled-to-do-so
Mislim da Joe ima pravu ideju ... Koliko god privlačan izgledao jedan veliki popis, pitanja o pojedinačnim proizvodima vjerojatno su * puno * korisnija ljudima koji istražuju proizvode koji su im dostupni.
Tri odgovori:
#1
+12
oezi
2011-10-27 14:04:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ima ih barem:

Imajte na umu da neki od njih proizvode samo prilagođeni dodaci za minifigice, vrlo mali setovi ili točne kopije službenih setova, nema vlastitih stvarno "velikih" setova kao što to LEGO radi

#2
+3
Kramii
2011-10-28 02:45:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Evo nekoliko:

#3
+1
JW8
2011-11-02 04:11:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Brickarms izrađuje lijepo prilagođeno Lego kompatibilno oružje, pribor i minifigure.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...