Pitanje:
Koji je dobar omjer za kupnju cigle?
Pubby
2011-10-27 21:43:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Želim dodati svojoj kolekciji kupnjom asortimana cigli 2x4,2x2,1x2 i 1x1 u raznim bojama. Želim da to budu opeke opće namjene, prvenstveno za skulpture i zgrade.

Koji je dobar omjer dijelova? Na primjer, trebam li kupiti uglavnom 2x4 ili 2x2? Koje se boje najviše koriste?

Uglavnom bih dobivao sive i crne 1x4 i 2x4, zatim 1x2, 1x3, 1x6 i 2x2. Kupio bih i neke 1x1, ali oni nisu izvrsni za izradu zvučnih struktura. (Jeste li ikad pokušali sagraditi čvrst zid od 1x1s?) U svakom slučaju, budući da nisam stvarno iskusan u gradnji velikih građevina, dopustit ću da ovo ostane kao komentar - osim ako mislite da bi ovo trebao biti odgovor.
Ovo je pitanje nevjerojatno subjektivno. Koristim uglavnom 1x1 i 2x2 u žutoj boji. Bilo koji odgovor vrijedi dok ne izmislite projekt za koji to nije!
@ErikOlson Mislim da se na to može odgovoriti na konstruktivan način. Postoji subjektivni dio, ali i objektivni dio koji se odnosi na komadne prosjeke po skupovima. Stručnjaci znaju da postoji bezbroj načina da se nešto izgradi, ali znaju da je bolje koristiti komad A umjesto B prilikom gradnje, tako nastaju omjeri.
Subjektivna pitanja često su dijelovi loših pitanja, ali nisu sva subjektivna pitanja loša: http://blog.stackoverflow.com/2010/09/good-subjective-bad-subjective/. Ovo je pitanje osobito pravedno i nepristrano, poziva na činjenična iskustva i nije bezumna društvena zabava_ (rješava stvarni problem). Zauzvrat, moramo biti sigurni da su odgovori dugački, objasniti zašto i potkrijepljeni stvarnim iskustvima stručnih Lego graditelja_. (Također nisam siguran da je ovo subjektivno - kladim se da biste, ako ste izvršili neko razbijanje broja sastava setova, mogli pojaviti neki zanimljivi obrasci.)
Dva odgovori:
#1
+9
Ambo100
2011-10-27 21:56:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Boje

Teško je reći koje se boje najviše koriste. Imam šest različitih boja opeke koje bih smatrao bitnima za svakodnevnu izgradnju grada:

  • (jednobojna) Crna & Bijela
  • (Primarno) Crvena, Zelena & Plava
  • (sekundarna) žuta

Odabrala sam ovih šest boja jer se obično prodaju u kantama i kadama i široko su dostupne. Oni obično imaju najbolji omjer cigle i cijene, a uz to su i vrlo svestrani, većinu modela možete napraviti od ovih šest boja. Također su slučajno jedine šest boja koje NXT / EV3 senzor boja može prepoznati.

Box of Lego bricks

Kako se vaša zbirka gradi, imate bolju ideju o tome kakve stvari volite graditi. Graditelju specijaliziranom za srednjovjekovne modele vjerojatno bi bile bitne boje poput sive i smeđe.

Opeke

Dobar omjer dijelova promjenjiv je ovisno o vašim potrebama.

Recimo da sam na primjer želio sagraditi zid na donjoj slici, bilo bi mi potrebno 40 1x2s i 8 1x1s. To bi bio omjer pet 1x2 za svaki 1x1.

Brick wall

Naravno, ovo se neće odnositi na sve što izradite, morat ćete napraviti obrazovanu pretpostavku na temelju onoga što stvarate. izraditi.

#2
+3
Joubarc
2011-10-28 00:25:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako želite dobiti zalihu za izgradnju unutarnje strukture, a boja nije bitna, odaberite onu koja je jeftinija. Plava je dobar kandidat, crvena nije. I crna bi trebala biti u redu.

Što se tiče veličina, ne postoji stvarni način da se na to odgovori, ali ako se grade 2 klina široka, 2x4 će vam najviše trebati, s crticom 2x2 za krajeve . Obično ih je najjednostavnije pronaći i jeftinije su od dužih.

Za 1 zgradu široku estrih, naravno, trebat će vam 1x1 za krajeve, ali upotreba samo 2x2 može biti glomazna ako ne želite učinak (pokušajte bunar u 1x2 tamnocrvene ploče, to je izvrsno), pa ćete tada poželjeti imati zalihe na 1x4, 1x6 i 1x8. Opet, provjerite cijene po studu.

Ali ako ste voljni kupiti velike količine i želite dobre cijene, najjednostavnije je pune kade - i tada ne trebate brinuti o tome koje one koje ćete dobiti kako je asortiman fiksan. Možda ćete htjeti provjeriti i dopuštanje čišćenja određenih skupova kreatora (kuće su dobar izvor 1x cigle).

Jesu li kade zaista dobra ponuda? Neke brze matematike postavljaju cijenu cigle na 0,15 američkih dolara, dok je cigla ispod 0,05 američkih dolara
[6177] (http://shop.lego.com/en-US/LEGO-Basic-Bricks-Deluxe-6177): 650 cigli za 29,99 $. [3598] (http://www.brickset.com/detail/?set=3598-1) iznosio je oko 50 dolara za 2000 cigli. Ali to su službene cijene, ponekad ih možete dobiti i niže od toga. Ali da, uvijek provjerite cijene su način na koji treba ići.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...