Pitanje:
Koje su veličine opeke (građevinske vage) nosile ime marke Lego?
Kramii
2011-10-31 02:25:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Osim redovnih Legoa i Dupla, koje su još veličine opeke imale naziv Lego? Kakva je kompatibilnost između različitih razmjera zgrada?

Dva odgovori:
#1
+16
Kramii
2011-10-31 02:35:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Veličine su:

 • Redovni lego.
 • Duplo . Namijenjeno mlađoj djeci od redovnog Legoa. Veći od uobičajenog lego-a i kompatibilan s uobičajenim lego-om. I dalje proizveden.
 • Quatro . Namijenjeno mlađoj djeci od Duploa. Veći od Dupla i kompatibilan s Duplom. Više se ne proizvodi.
 • Primo . Namijenjeno bebama. Veći od Quatra i kompatibilan s Duplom s posebnim ciglama sučelja.
 • Modulex . Namijenjeno arhitektonskim modelima i komercijalnim natpisima. Rani setovi imali su oznaku Lego. Nije kompatibilno s običnim Lego kockicama. Više se ne proizvodi.
 • Samsonite Jumbo Bricks . Nije kompatibilno s običnim Lego kockicama. Više se ne proizvodi.
 • Lego Soft Bricks. Nije kompatibilno s običnim Lego kockicama.
#2
+5
Phil B.
2015-11-23 18:57:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Osim Classic i Duplo (2x veće u svakoj dimenziji, pa otuda i naziv), postoji još nekoliko službenih dimenzija LEGO kockica:

 1. Quatro: 2x veće od Duplo u svakoj dimenziji, toliko 4x veći od LEGO Classic: http://alpha.bricklink.com/pages/clone/catalogitem.page?P=48201#T=S&O= {}
 2. ol >

  enter image description here

  1. Modulex: Manja širina cigle od klasičnog LEGO-a (5/8.) i u odnosu 1: 1 između visine i širine, dok Classic LEGO ima odnos 6: 5: http://alpha.bricklink.com/pages/clone/catalogitem.page?P=Mx1111L#T=S&O= {} maller

  enter image description here

  1. Jumbo: odgovara između Duplo i Quatro, 3x LEGO Classic u svaka dimenzija: http://alpha.bricklink.com/pages/clone/catalogitem.page?P=x1446#T=S&O= {}

  enter image description here

  1. Primo: 2x veći od Jumba u svakoj dimenziji, dakle 6x Classic LEGO: http: //alpha.bricklink .com / pages / clone / catalogitem.page? P = 3100 0 # T = S&O = {}

  enter image description here

  Postoji još nekoliko veličina, prijavljenih u Izvrsna proračunska tablica Dag Bricks, ali oblikom i / ili funkcijom nisu slične normalnim ciglama, kao što su LEGO Gears, LEGO Soft Bricks i LEGO kade i šalice.

  Ovdje je slika usporedbe između svih formata, počevši od Modulexa i završavajući Quatrom:

  enter image description here


  Korišteni izvor: http : //www.dagsbricks.com/2013/09/lego-techniques-system-sizes-wrap-up.htmlOva pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...