Pitanje:
Zašto su čavlići za glavu na minifiguri sada šuplji?
hallsa
2011-10-26 07:56:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uspoređujući moje minifigurne glave iz djetinjstva s onima nakon mraka, sada je na vrhu šuplji klinac protiv čvrstih s kojima sam odrastao. U kojem se trenutku dogodila ova promjena i što je bio razlog promjene? Donedavno nisam mislio da ima funkcionalnu razliku, ali vidio sam barem jedan dio kose koji koristi šuplji klinac da ga drži na mjestu (CMF4 punk rocker). Je li to bio motivirajući čimbenik za promjenu?

četiri odgovori:
#1
+17
Joubarc
2011-10-26 09:23:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Izmjene dijelova (ili kalupa) imaju brojne razloge, a glavni su sljedeći:

  • smanjuju složenost kalupa, a time i proizvodne troškove (na primjer 75535 — Technic Pin Joiner Round na 62462 — Technic Pin Joiner Round with Slot )
  • smanjiti količinu upotrijebljene plastike, a time i proizvodne troškove (na primjer, pogledajte dno nekoliko cigla od 1 xn - nove imaju šuplje cijevi)
  • povećati čvrstoću dijela (na primjer 4081a — Plate 1 x 1 with Clip Light - Type 1 na 4081b — Plate 1 x 1 with Clip Light - Type 2 - iskreno, koliko ste od njih polomili kao dijete?)
  • dodajte funkcionalnost (nemam na umu primjer, ali s obzirom na cijenu novih kalupa, oni to vjerojatno čine samo kad to mora zamijeniti ili ga uopće tretiraju kao novi dio).

Pobrinite se da se dio bolje uklapa u sustav, danas je veliki čimbenik u stvaranju novih dijelova, a dizajneri će dobiti novi dio je lakše proizvesti ako se dio lijepo poigrava s ostalim dijelovima, uglavnom u smislu mogućnosti povezivanja, ali i postojećih sličnih dijelova. U prošlosti su stvari bile manje racionalne.

Nisam toliko siguran da to utječe na redizajn dijelova, ali mogao bi. U vrijeme kada se na glavama minifig pojavio šuplji klin, funkcionalnost zasigurno nije bila glavni interes, pa bih se kladio na složenost kalupa. Naravno, budući da je ionako dodao funkcionalnost, možete računati na to da će ga dizajner koristiti. Dakle, radi se o problemu s piletinom i jajima: je li dizajner prvo zatražio novu funkcionalnost ili se plijesan prvo promijenila? U ovom bih slučaju rekao ovo drugo.

UREDITI: Čak i ako bih odgovorio na "puni klin" protiv dijela "šupljeg klina", zaintrigirao me argument "protiv gušenja" da ne samo da šuplji klin, ali čak i onaj koji je bio potpuno šupalj, to jest, mogao se vidjeti kroz njega. Stoga sam pitao Jana Beyera, upravitelja LEGO zajednice, i pokazalo se da je razlog "negušenja" doista bio točan. Evo njegovog odgovora:

Brzi odgovor:

To je točno, prije je napravljena rupa u elementu zbog sigurnosti proizvoda ako je element progutan. Ti se propisi s vremena na vrijeme mijenjaju, pa je ocijenjeno i odlučeno da rupa više nije potrebna zbog sigurnosnih propisa.

Šipka s kandžom na kraju promijenjena je i dodana joj je funkcionalnost. Rubovi kandže bili su zaobljeni i sada se može staviti u više položaja.
#2
+13
aedia λ
2011-10-26 10:23:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jedna teorija koju sam pročitao na mreži jest da je ova promjena napravljena radi povećanja sigurnosti u slučaju gušenja.

Ovaj se razlog pojavljuje u članku Gizmodo-a:

Dodali smo ovu rupu na vrhu glave samo u slučaju da neko dijete dobije jedno od glave zaglavile u grlu. Na taj bi način mogli nastaviti disati.

Članak, iako oblikovan kao intervju, kompilacija je čitateljskih pitanja koja mu je pisac postavio u obilazak, pa nije jasno je li to su točne riječi Lego osoblja.

O istim se argumentima govori u Brickset postu:

... postoji knjiga koja LEGO je izašao u Japanu, nazvan "LEGO muzej knjiga" (svezak 1). Ovaj je tip dao recenziju, koja je nažalost izgubljena za internetski eter. Odgovor ukazuje na to da je njegova recenzija ukazala na referencu "protiv gušenja" koja se odnosi na minifigure, ali očito nije bila konkretna, što je ljude na LUGNET-u navelo da nagađaju da se odnose na glavu sa šupljim klinovima.

Pisac daje prijevod i zaključuje da knjiga izgleda samo ukazuje na samu promjenu dizajna:

Dakle, nisam pronašao ništa o tome gušenje na stranici ...

Pitanje se odnosilo na puni nasuprot šupljeg klina, a ne na činjenicu da je sam šuplji klin probijen. To je rekao, budući da LEGO trenutno uklanja tu posebnost (odlazak na neprobušeni šuplji klin), sumnjam da je to učinjeno zbog sigurnosti. Da jest, ne bi se vraćali.
Sjećam se da se to dogodilo oko 1991. Čini se da korelira s rastom zabrinutosti za sigurnost igračaka i odvjetnika za suđenje.
Pa, vidio sam dovoljno referenci na ovo da zvuči vjerojatno, ali onda ne razumijem zašto bi se LEGO vratio. Poslao sam pitanje nekome tamo u nadi da ću ga jednom zauvijek riješiti.
Pa, bilo je točno, zapravo - to ću dodati svom odgovoru.
#3
+3
Mookie Wilson
2012-02-12 11:25:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Šuplja glava omogućava spajanje oštrice svjetlosnog mača 4140303 koja viri na vrhu. (u slučaju da ste ikad poželjeli to učiniti

Vjerojatno se koristi za spremanje plastike. Na svakih 100 šupljikavih glava Lego vjerojatno uštedi nekoliko glava vrijednih plastike. To dugoročno štedi mnogo materijala.
Ne nužno samo svjetlosni mačevi, mislim da ga neke minifigure koriste i za držanje komada kose
Četiri riječi: narančasti prozirni mohawk od motorne pile. Ne mogu se ošišati strašnije od toga :)
#4
+2
Dan Sorensen
2011-11-02 20:59:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Još komentar jer ne znam pravi odgovor, ali pitam se je li to dijelom povezano s malim vakuumom stvorenim kada se spojite na karoseriju. Razdvajanje uskih glava obično je stvaralo zvučni zvuk pucanja, pogotovo ako su komadići bili mokri ili prljavi.

Međutim, siguran sam da je trenje od prljavih komada više povezano s tijesnim prianjanjem nego s vakuumom.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...