Pitanje:
Kako mogu motorizirati kotače gradske razmjere?
Denis Otkidach
2011-10-26 16:31:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Volio bih izraditi vozila gradske razmjere (široka 6 klina) motorizirana bilo PF motorom ili satnim mehanizmom. Trenutno je primarni problem spajanje kotača (a) s motorom. Postoje li dovoljno mali LEGO kotači s rupom za osovinu? Bilo koja druga ideja o tome kako ga spojiti na motor (zupčanicima, trenjem ili na bilo koji drugi način)?

Pet odgovori:
#1
+13
oezi
2011-10-26 17:11:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako se dobro sjećam, gume malih LEGO City kotača savršeno se postavljaju na čahuru Technic 1/2 koja vam daje rupu za osovinu, ali imajte na umu da je ovo vrlo ravno na tlu . Ne znam je li dovoljno visoka da doda vrlo mali zupčanik i uspostavi vezu s motorom.

small city wheel

Čini se da 4 klina široka nisu dovoljna za postavljanje motora ili sata. Mislio sam na 6 klinova koji se koriste u kamionima, autobusima, terencima: koriste velike kotače. Ali ovo je ionako korisna informacija.
ako sami koristite 1/2 čahuru i sami dodate osovinu, svoje vozilo možete graditi koliko god želite - samo ovisi o osovini koju koristite.
Ako zupčanik ne stane, odgovarao bi remen od gumene trake.
@Pubby Znate da oni proizvode LEGO tehničke pojaseve.
#2
+11
retracile
2011-11-02 08:06:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Postoji niz vučnih motora za sistemske kotače. Pregledajte motor, neelektrični odjeljak opeke. Postoji čak i jedan električni motor s mogućnošću punjenja.

U nekim je starim svemirskim sklopovima postojala i guma od potpuno gume s rupom za osovinu koji mogu imati zaobljeniji oblik nego što tražite.

#3
+11
pcantin
2012-12-24 02:48:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Otkad je postavljeno ovo pitanje, želio sam izgraditi nešto što bi odgovaralo toj ljestvici. Evo rezultata:

enter image description here

Znam da se ne koriste samo LEGO komadići, ali mislio sam da nije bilo načina da LEGO motori stanu "unutar" normalnog stanja izgleda LEGO City vozilo. Dakle, ovo je u osnovi domaća motorizirana cigla izrađena od 2x2 opeke zalijepljene na 2x2 kotača-cigle. Zatim sam iznutra iznutra stvorio mjesto za svu elektroniku.

Njime upravlja ATtiny čip (sličan Arduino čipu) i koristi 3.3V LIPO bateriju. Motor je mali 'pager motor' koji sam dobio od stare igračke. Čip se može programirati i može pokretati motor različitim brzinama. Prilično sam siguran da bih mogao smisliti način na koji bih mogao napraviti upravljački mehanizam i, ako poludim, BlueTooth ciglu za daljinsko upravljanje ...

Možete to vidjeti u više detalja u ovom videozapisu, pogledajte kako se prikazuje u ovom videozapisu, a ja imam više slika na svom blogu.

+1 Taman sam se spremao urediti ono što sam smatrao pogrešnom greškom, dok ga nisam potražio. Doista ste mislili da je to ATtiny čip. :)
U ovom slučaju, ATtiny13. Volim raditi s ovim čipom. Nabavit ću neke površinski montirane za izradu još manjih projekata.
#4
+6
Denis Otkidach
2011-11-03 18:09:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Većina vozila u modernim gradskim garniturama koriste kotače s ∅ gumama 20 × 12 mm. Takva se guma može staviti na zupčanik s dvostrukim konusom sa 12 zuba ili kombinaciju užeg ∅11 × 8 mm kotača i zupčanika sa zupcima na 12 zuba osovina. Jedini problem koji vidim s ovim rješenjem je taj što gume malo nabreknu od zupčanika pa se ne mogu slobodno okretati kad su prekrivene blatnikom s lukom.

Bilo bi lijepo vidjeti sliku ove postavke.
#5
  0
Mr. Shiny and New 安宇
2014-08-25 21:27:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Možete pokušati povezati svoje kotače pomoću frikcijskog klina / osovine

enter image description here

Ovo osigurava određeno trenje glavčine kotača, a istovremeno motor osovina za okretanje. Neće raditi ako ima previše otpora, ali za male postavke to bi moglo biti u redu i uklopit će se u sve postojeće kotačiće povezane pin-om. Ako se osjećate ludo, uvijek možete zalijepiti osovinu u glavčinu kotača ili upotrijebiti komad šipke zaglavljen u zatik da biste povećali trenje. Ne da bih preporučio takve tehnike!

Postoje i neki kotačići okrenuti osovinama, poput ovog. U stvari, na ovoj stranici možete vidjeti mnoge sklopove kotača / guma koje je Lego isporučio, a ima puno mjesta na kojima je glavčina kotača povezana s osovinom. Bilo koji od njih može se lako motorizirati, premda neće sve biti dovoljno male za gradsku ljestvicu širine 6.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...