Pitanje:
Zašto je Lego koristio isti broj za dva različita seta?
Kramii
2011-10-28 09:07:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Na primjer, Ricky Racoon na svom skuteru iz 1979. godine potpuno je drugačiji od Kuće s garažom iz 1996. godine, ali dijele isti broj (324). Zašto je Lego reciklirao ovakve brojeve? Nastavljaju li ponovno upotrebljavati stare brojeve?

Jedan odgovor:
#1
+15
Erik Olson
2011-10-28 11:47:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sjećam se da je netko to pitao danskog zaposlenika na javnom događanju u SAD-u oko 2003. Vrlo skromnim glasom zaposlenik LEGO-a jednostavno je rekao "Zaboravili smo". Zaposlenici LEGO-a i prije su to priznavali da koriste ciglu za stare upute jer još nisu imali digitalne arhive tvrtke.

Moguće je da su znali za brojeve i nisu vidjeli problem s ponovnom upotrebom umirovljenog broja. Problem smo mi opsesivni obožavatelji! Kad sam bio dijete, izrađujući svoj prvi LEGO master katalog, bio sam uznemiren kad sam otkrio da je 540 ponovno upotrijebljeno za švicarsku vilu, 1973. i policijske jedinice, 1979. dodijelio je Basic Building Set, 1985.. Argh!)

Mnogo primjera možete pronaći s ovim pretraživanjem Peerona Promijenite -2 u -3, itd. kako biste pronašli više slojeva. Otvorite skup, a zatim uredite URL na -1 da biste vidjeli što je prekriveno (ponekad Peeron najnoviji skup prvo inventira kao -1.)

Tako da možete vidjeti kako to još rade. Ali uglavnom se radi za impulsiranje predmeta, promocija, osnovnih opeka i linija koje nisu cigle. Ne mogu pronaći skup jezgri koji odbija drugi postavljeni broj nakon 2000. godine ( pogledajte Scorpion Buggy, na primjer.) Možda su nakon toga stali?

Prilično sam uvjeren da to danas pokušavaju izbjeći, ali kao što kažete, u to ih vrijeme jednostavno nije bilo briga.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...