Pitanje:
Kako mogu stvoriti sintetičke slike (renderiranje) LEGO modela?
jfyelle
2011-10-28 23:03:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Volio bih znati kako mogu stvoriti računalne slike vlastitih modela ili postojećih modela. Kako možemo raditi fotografsku kvalitetu ili crtiće poput slika?

mogući duplikat [Postoje li programi koji omogućuju izgradnju vlastitih LEGO planova?] (http://bricks.stackexchange.com/questions/12/do-any-programs-exist-that-allow-you-to-build -vlasni-lego-planovi)
I Lego digitalni dizajner i Ldraw omogućuju stvaranje CGI LEGO modela. Za foto-stvarno prikazivanje može biti potreban dodatni softver
Zhaph, digitalne slike nisu pokrivene planiranjem.
Pet odgovori:
#1
+12
Pubby
2011-10-28 23:47:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Trebate:

Digitalni dizajner (Ili bilo što što može proizvesti Ldraw datoteke, neki su navedeni u ovom pitanju)

Blender (ili drugi prikazivač koji podržava Ldraw)

Blender Script (ovo je potrebno da bi vam Blender čitao Ldraw modele)

  1. Stvorite svoju kreaciju u Lego Digital Designer-u.
  2. Izvezite u formatu Ldraw
  3. Uvezite u Blender
  4. Stvorite & render Blender scenu

(Nisam pokušao, ali trebalo bi raditi)

Želio bih zamijeniti prvi zahtjev "LDraw datotekom, stvorenom s vašim omiljenim uređivačem LDraw ili izvezenom izravno iz LDD-a". Pov-Ray također radi.
Iznenađen sam preporukom LDD-a. LDD ima vrlo ograničenu biblioteku dijelova koja se mijenja svakih nekoliko mjeseci. Sigurno bi LeoCAD, MLCad ili drugi bezbroj stvarnih LDraw alata trebali biti polazna točka.
@dannystaple LDD ima prošireni način rada koji možete uključiti pomoću postavke konfiguracije za pristup mnogo širem rasponu elemenata: http://www.eurobricks.com/forum/index.php?showtopic=53760
Iako skripta blendera ponekad djeluje, tehnika uvoza LDraw datoteke u LeoCAD, zatim izvoza kao obj ili 3ds datoteke i uvoza u Blender je PUNO pouzdanija iz mog iskustva. U skripti python cigle često ostanu, nedostaju im sve verzije ili se jednostavno ne uvezu. Ogroman kontrast od LEOCAD tehnike koju pruža PeterDC.
Budući da će Lego ukloniti proizvod "Dizajniram ja", ima puno smisla prebaciti konfiguraciju jer će prijenos / cijena opet biti od male / nikakve koristi.
#2
+12
Larry Pieniazek
2011-11-27 02:10:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uz ostale odgovore, oldschool način na koji se koristi POV (u upotrebi i prije nego što je BIO LEGO digitalni dizajner) još uvijek djeluje.

  1. Modelirajte svoju kreaciju u alatu za modeliranje kompatibilnom s LDraw-om po vašem izboru (poput MLCad), ali postoje i drugi izbori
  2. Upotrijebite jedan od nekoliko izvoznih programa (poput L3P) da biste stvorili datoteku kompatibilnu s POVRay
  3. Dodajte nekoliko naredbi za pomicanje fotoaparata po ukusu i pokretanje prikaza u POVRay.

Svi renderi na mojoj web lokaciji, http://miltontrainworks.com, kao što je ovaj:

MTW-5001-yg render

Preuzeto s popisa MTW-5001-yg, učinjene su na ovaj način.

Više o svim alatima spomenutim možete pročitati na web mjestu LDraw.

#3
+3
Peter Cassetta
2011-10-29 11:34:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Evo metode koju ćete moći koristiti s najnovijom stabilnom verzijom Blendera, bez ikakvih dodatnih dodataka ili dodataka.

  1. Izgradite svoj model u LEGO Digital Dizajner i izvezite kao LDraw datoteku.

  2. Uvezite u LeoCAD, a zatim izvezite kao .obj datoteku.

  3. Uvezite u Blender s ugrađenim .obj uvoznikom. Zatim možete postaviti scenu kako želite.

Također, ako tek započinjete s Blenderom, možda ćete htjeti isprobati nedovoljno razvijeni, fotorealistični render pod nazivom Cycles, jer ćete moći dobiti lijepe slike mnogo brže nego da to radite upotrijebite zadani interni prikazivač Blendera. Od 2.61 nadalje Cycles je sada još jedna opcija rendera u svim službenim Blenderovim zgradama.

Možda ćete htjeti pogledati ovaj izvrsni uvod u Cycles.

Također, neki vodiči za početnike: http://www.blender.org/education-help/tutorials/getting-started/
#4
+3
Zhaph - Ben Duguid
2020-06-23 21:30:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Alat Studio tvrtke BrickLink koristi biblioteku LDraw Parts, a sadrži i POV-Ray render i "Photo Real" render za neke prilično realistične rendere vaših modela.

Na primjer:

Izbor kotača i osovina. Možete vidjeti logotipe na klinovima modificiranog 1x2:
Various Wheels and Axles

Uzorak modela Apple Macintosh:
Apple Macintosh Sample Model

Uzorak modela Apple Macintosh s omogućenom "UV razgradnjom" i "ogrebotinama" u Materijalnim efektima:
Rendered with aging

#5
+2
jfyelle
2011-10-30 07:45:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dopustite mi da predložim softver Autodesk 3ds Max ili softver Autodesk Maya da biste to postigli. Besplatne cigle i mrežaste mreže možete pronaći upravo ovdje. Dodatne informacije o lego vizualizaciji mogu se naći na web mjestu Okino.

Evo primjera renderirane fotografije. Izrada priručnika jednostavno uključuje izradu dijelova modela vidljivim / nevidljivim i odgovarajuće pozicioniranje kamere.

enter image description here Ovaj model prikazao je korisnik flickr-a bloggerknight koristeći 3ds Max i VRay prikazivač

Iako mi se sviđa render, postoji samo ograničeni skup dijelova u usporedbi s popisima LDraw, a stvari poput MLCad / LeoCad itd. Stvarno pomažu u pravilnom slaganju dijelova, ali još nisam pronašao pristojan tijek rada koji rezultira razumno velikom veličinom modeli u 3DS Maxu - uvoz iz LPub-a je na primjer uvijek bio prilično malen :(
trebali biste sami modelirati dijelove koji nedostaju :) To ga čini tijekom rada koji nije namijenjen svima.
heh Istina, ali radije bih vrijeme proveo radeći na svojim shaderima i smještajući ga točno na pozadinu fotografije ako znam da su drugi izradili čitav niz modela u nečem drugom;)
s peeron izmjerenim bojama i materijalima "Arch and design" možete dobiti fotorealističnu plastiku koja se savršeno podudara sa stvarnošću. s kalibriranom pozadinom mogli biste dobiti sliku za koju nitko ne bi mogao reći da je 3D. (Pretpostavljam da ste sve lego dijelove pravilno modelirali, s utisnutim klinovima i lego)
Da, koristio sam Arch i dizajn materijale, i ostatak, ali imao sam poteškoća s dovođenjem modela u pristojne razmjere, ako se dobro sjećam.
Vjerujem da LEGO radi svoje kutije i priručnike koristeći Mayu. Htio sam o tome pisati, ali nisam mogao pronaći nikakve javno dostupne informacije. Netko negdje ima sve potrebne dijelove :)
Da, puno referenci na to na EuroBricks-u, ne puno više. Iako mislim da bih to nedavno mogao razaznati u jednom od videozapisa "iza kulisa".


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...