Pitanje:
Premostiti samo osnovne cigle?
ascendlyJJ
2011-10-29 06:10:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Predajem inženjerski tečaj nakon škole koristeći LEGO kockice, a jedan od naših predavanja daje učenicima da naprave most. Svaki učenik dobije prilagođeni set od oko 150 2x4 cigle, oko 300 2x2 cigle i, ako se osjećam velikodušno, otprilike 15 2x8 tanjura. Iako sam vidio mnogo otmjenih mostova izrađenih od tehničkih dijelova, nikada nisam vidio strašan most napravljen samo od osnovnih cigli. Tražim referentni most kako bih djeci nakon izrade vlastitih pokazao što je moguće. Dakle, pokažite mi najbolji most (ili vezu do tuđeg mosta, ili vlastitu fotografiju) koji se može napraviti samo osnovnim ciglama!

Napomena o opsegu: Većina ljudi nema ovaj običaj set cigli, pa bi veze ili slike bilo kojeg mosta koji gotovo ne koristi rijetke dijelove i gotovo ne koristi tehniku ​​bile cool.

Pozadina:

Stranica LEGO mosta: http : //lego.sparre-andersen.dk//Transport/Broer/

Arhiva iz arhive
arch

Konzola iz arhive
cantilever

Veliko: iz arhive
big lego thing

Vrsta osnovnog arch: from flickr
large arched bridge

Iz FAQ-a: Trebali biste postavljati samo praktična pitanja koja odgovaraju na osnovu stvarnih problema s kojima se suočavate. Brbljava, otvorena pitanja umanjuju korisnost naše web stranice i guraju druga pitanja s naslovnice. Vaša bi pitanja trebala biti razumno obuhvaćena. Ako možete zamisliti cijelu knjigu koja odgovara na vaše pitanje, previše tražite. Ako je vaša motivacija za postavljanje pitanja "Želio bih sudjelovati u raspravi o __", ne biste trebali pitati ovdje.
Mislim da "off-topic" ovdje nije pravo glasanje izbliza ...
Mislim da bi bilo bolje pitanje glasilo: Kako [ovaj most - sa slikom] učiniti robusnijim? Sa slikom dotičnog mosta ili nečim poput "Kako biste krenuli u izgradnju funkcionalnog konzolnog mosta koristeći sljedeće komponente?" a zatim ga označite [tag: tehnika] ili slično
Ne slažem se da je ovo izvan teme. Mislim da je Joubarc-ov odgovor savršen. Pitanje je praktično - suočavam se s tim problemom. I premda je otvorenog tipa, ono po svojoj prirodi nije otvoreno, kao i bilo koje pitanje tipa „koja je najbolja“, koja se često postavlja i odgovara, na primjer, na preljevu stoga. Sviđa mi se Zhaph - prijedlog Bena Duguida kao znatno konstruktivniji i manje obeshrabrujući od pukog zatvaranja.
Pubby8 je pitao ovo http://bricks.stackexchange.com/questions/273/what-is-a-good-ratio-to-buy-bricks-in smatram da bi ih obje trebale biti zatvorene, ili ne bi smjele biti.
Mislim da je Lee DeLapp jednostavno pogriješio. Ovo pitanje nije smjelo biti zatvoreno.
@ErikOlson i AscendlyJJ: U ovoj fazi (privatna beta), oboje biste trebali moći glasati za ponovno otvaranje ovog (ja sam to učinio) ili glasati za zatvaranje ostalih. Prvotno postavljeno Oezijevo pitanje još je više odudaralo od toga što se posebno odnosilo na programiranje oluja. Samo komentiranje zapravo ne pomaže;)
Dodao sam ovo kao meta temu za raspravu http://meta.bricks.stackexchange.com/questions/59/will-all-open-ended-questions-be-closed-i-certainly-hope-not
Ok, nikada prije nisam vidio ponovno otvaranje na stackexchange!
@ascendlyJJ: "Što je najbolje" pitanja su takvi boginje na SO, riječ "najbolji" automatski iskače upozorenje kada postavljate pitanje! Molimo vas da ne pokušavate opravdati ovo pitanje tim primjerom ...
Dva odgovori:
#1
+6
Joubarc
2011-10-29 10:48:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako želite da i oni budu svjesni čvrstoće svog mosta, možda ćete htjeti pogledati ovo natjecanje.

Imajte na umu da su mostovi od naslaganih ploča puno su čvršći od tehničkih.

Kako bi se spriječila rupa u hrpi ploča, većina natjecanja u Lego mostu sada ima ograničenje težine.
#2
+5
62Bricks
2012-03-11 07:30:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Budući da spominjete inženjersku klasu, pretpostavljam da vjerojatno mislite na funkcionalni most koji se može testirati na kapacitet.

Ovaj most možda neće izdržati veliku težinu, ali pojavljuje se u LEGO-u iz 1964. godine. Idea Book i stvoren je samo od osnovnih cigli dostupnih u to vrijeme. (LEGO je izdao detaljniji Tower Bridge postavljen prije nekoliko godina)

LEGO Tower BridgeOva pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...