Pitanje:
Kako planirate velike strukture za jednostavan i siguran prijevoz do izložbi?
Erik Olson
2011-10-26 04:12:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zamislite da gradim veliki zaslon koji će pokrivati ​​mnogo četvornih metara i koji će imati i visoke zgrade i puno sitnih detalja. Koje su tehnike za stvaranje ovih stvari modularnim? Je li sigurnije rastaviti djelomično ili planirati nositi zaslone cijele? Što graditelji i klubovi na izložbama rade za prijevoz velikih rasporeda?

LEGO lijepi svoje velike zaslone, ali to ne bi učinili nijedan poštovatelj koji poštuje samoga sebe.
Pet odgovori:
#1
+19
Ambo100
2011-10-28 23:06:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Apartmentacija

Ne bih preporučio prijevoz ničega većeg od osnovne ploče s 32x32 klinovima. Upotrijebite Technic pribadače i 1x2 cigle za povezivanje dijelova vašeg modela na isti način kao što su to učinili modularni setovi. Tehnika dobro funkcionira u zgradama, avionima, čamcima i gotovo svim velikim modelima.

picture showing 1x2 Technic bricks

Transport

Uklonite što je moguće više malih dijelova da otpadnete u transportu što je više moguće i stavite ih u zatvorenu plastičnu vrećicu ili drugu prikladnu posudu. Ostatak modela stavite s dodatnim dijelovima u kartonsku / plastičnu kutiju. Kutija je neophodna za hvatanje bilo kojih krhkih dijelova koji otpadaju s modela. Možete upotrijebiti i omot od mjehurića ili papirnati papir da biste podmetnuli kutiju koliko god možete.

Nakon što vaš Lego model završi svoje putovanje, priuštite si malo vremena da popravite neizbježnu štetu.

Sklopive strukture

Ovo je prilično nova ideja, koju prije nisam vidio učinjenu. Korisnik Flickr-a Legozilla izradio je model koji je posebno dizajniran s obzirom na transport.

Ovaj izgled vjerojatno neće oštetiti u transportu. Ravna verzija ovog modela znatno je više razmaka u odnosu na njegovo 'izgrađeno stanje' gdje je volumen vjerojatno 90% zraka.

Povremeno moramo popuniti mjesto na zaslonu jer član mora zakasniti s predstavom ili nekom drugom okolnošću. Da bih udovoljio toj potrebi, imam nekoliko zgrada oko kojih bih popunio takvu prazninu. Ovaj skup zgrada je modularan i sklopiv, tako da je jednostavan za transport i dovoljno fleksibilan da stane u većinu uglova rasporeda. Također je zabavno presavijati se i odvijati samo gledajući reakciju ljudi.

enter image description here

enter image description here

enter image description here

Na vrlo velikim konstrukcijama previše igla može otežati sastavljanje - zato ih nemojte stavljati previše. Također možete koristiti tehničke osovine za manje čvrsto spajanje. To je posebno važno ako tablice zaslona na koje morate postaviti svoje modele nisu pravilno poravnate. Ponekad ne možete koristiti nikakvu vezu i samo položite svoje module jedan pored drugog. Vidjet ćete male praznine, ali to olakšava posao montaže / rastavljanja.
#2
+4
Móż
2016-07-19 07:50:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imajte na umu da ćete vjerojatno najprije morati de-ozeleniti svoje modele. Mali dijelovi koji otpadaju smetaju, a malo je stvari gore od pronalaska mora malih dijelova na dnu kutije za otpremu. Zbirka fotografija osmišljena da pomogne u ponovnom sastavljanju vjerojatno će biti korisna i bit će presudna ako želite prihvatiti ponude pomoći za ponovnu montažu.

Običnije šaljem krhke podsklopove u posebne transportne kutije s izrezanim pjenastim izrezom u kojem se mogu držati. Umjesto plastične folije, koristim plastične vrećice. Torba je tu samo da održi pjenu i odvojeni Lego (dosadno je pronaći pločicu 1x1 među 6-8 komada pjene). Nastojte da vaše kutije budu iste veličine i oblika ili višestruke, kako bi ih bilo lakše spakirati. Način na koji to radi Lego :)

Korisna varijacija sklopive zgrade na Ambo100-u, koju sam jednom vidio, bila je obrnuta zgrada. Izuzetno detaljan prednji zid bio je uklonjiv, a unutarnji dio izgrađen tako da se mogao preokrenuti kako bi se u njemu nalazili svi detaljni dijelovi. Na taj način većina "izvana" prilikom isporuke bila je relativno čvrstih, ravnih površina.

Gradim Technic, pa su moja ograničenja različita, ali druga tehnika koju očekujem da ću uskoro upotrijebiti su prilagođene kutije i platforme od šperploče. Za model kvadratnog metra sagradit ću platformu koja će je držati, a zatim napraviti zidove i poklopac koji se može pričvrstiti iznad ili ispod modela. Jedan put gore spremljen je za prijevoz, drugi način ima vlastiti stol za prikaz. Uz malo pažnje nadam se da ću podnožje izraditi točno 6 cigli, pa će ako treba ići na stol s drugim modelima biti relativno lako ispraviti visinu.

#3
+3
Bill
2011-12-17 23:17:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Modularizirajte, modularizirajte, modularizirajte! Ako modele stavljate u emisiju vlakova ili slično, razmislite o izradi velikih modela kako bi ih bilo lako podijeliti na module ne veće od 32x32 klinova.

#4
+2
Major Stackings
2011-12-15 08:16:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Neke modele možete lagano omotati omotom "Saran". Čuva dijelove da ne padnu na put, ali ne mora nužno održavati modele netaknutima tijekom transporta. Čak i ako to i upakirate, uvijek postoji velika šansa da ćete trebati dotaknuti bilo što što sagradite pa premjestiti.

#5
  0
Josh King
2016-07-20 00:47:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Općenito se slažem s razdvajanjem i rastavljanjem za transport i potrebom već zapečaćenih transportnih kontejnera. Neke dodatne ideje koje smatram korisnima:

Volim imati čvrstu podlogu za svoje kreacije, a ako nisam siguran u tablice dostupne na mjestu prikaza, volim imati pripremljeni komad šperploče pod mojom verzijom kako bih omogućio veću kontrolu.

Snimite fotografije i ponesite ih sa sobom kako biste pomogli u ponovnoj montaži. Ili više od vrha, možete cijelu svoju kreaciju modelirati u LDrawu ili sličnom softveru i ponijeti sa sobom prijenosno računalo. Slike stvarno mogu pomoći u provjeri i osigurati je li sve preživjelo potez netaknuto i je li pravilno sastavljeno, pogotovo ako imate pomoćnike koji možda nisu toliko upoznati s gradnjom kao vi ili ako pronađete slobodne dijelove i pokušavate shvatiti kamo idu.

Ako postoje određeni dijelovi za koje znate da su problematični, donesite neke dodatne komade u zasebni spremnik za posljednji trenutak.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...