Pitanje:
Kada je LEGO zaključio da je u redu staviti klin u rupu Technic?
Nathan
2011-10-26 19:00:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U jednom trenutku LEGO zapravo nije podržavao stavljanje klina u rupu Technic, navodeći da je to izazvalo previše stresa na ciglama. I neko vrijeme nije bilo setova u kojima je to slučaj. Međutim, u posljednje vrijeme viđam nekoliko setova koji doista stavljaju klinove u Technic rupe; i znatiželjan sam kad je to počelo.

Ovdje postoji primjer tehnike. Možete ga vidjeti s trans-narančastom okruglom pločicom 1x1 sa strane i na vrhu koja je pričvršćena klinom na gredi Technic.

Zakleo bih se da je to i dalje zabranjeno. IMHO ovo može biti izuzeće ograničeno na takve okrugle ploče.
FYI Za one od nas koji ne živimo u SAD-u ta poveznica može ili ne mora funkcionirati. Komplet je Bucket Truck 8071 http://brickset.com/detail/?Set=8071-1
Ne vidim više tu konstrukciju u najnovijim (posjedujemo) setovima. Čini se da je zamijenjen polu-zatikom umetnutim u tehničke rupe, a kraj polu-zatića koristi se kao klin.
To je zanimljivo. Mislim da to ne bi bila tako jaka veza i okreće smjer klina - klinac bi bio okrenut prema rupi, umjesto u rupu.
četiri odgovori:
#1
+33
Kramii
2011-11-03 02:41:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

2006

LEGO-ov službeni stav o ovoj tehnici objašnjen je na Brickfestu 2006. Jamie Berard, tada relativno novi dizajner u Billundu, izvrsno je predstavio zašto se neke službe u službenim setovima smatraju "ilegalnima". Osnovna poruka je da tehnike gradnje trebaju:

  • ne naglašavati cigle
  • kako bi bile prikladne za ciljanu publiku skupa

Detaljno je opisao načine na koje se Technic grede i redovite sistemske opeke mogu i ne mogu kombinirati u službenim setovima. Glavna problematična područja javljaju se jer:

  • rupe Technic ne poklapaju se točno sa zavrtnjima na bočnim stranama sistemskih opeka
  • rupe na gredama Technic nešto su manje od one u sistemskim ciglama

Implikacije su:

  • Iako se sistemski cigle mogu umetnuti u rupe na gredama Technic, to treba izbjegavati tamo gdje bilo bi teško za djecu razdvojiti. Jamie daje primjer gdje cigla ima jedan vijak umetnut u gredu i opisuje je kao "tehnički legalnu" (ali se ne preporučuje). To je situacija u vašem primjeru.
  • Tamo gdje kombinacija Technic i sistemskih opeka rezultira sklopom u kojem se komponente međusobno ometaju, to može naglasiti dijelove. Međutim, to nije slučaj u primjeru koji ste naveli.

Prema tim pravilima, primjer koji navodite nije nezakonit. Jasno je da to može predstavljati problem u nekim okolnostima, ali je prihvatljivo u drugima.

Nažalost, ništa od toga zapravo ne odgovara na vaše izvorno pitanje, jer postoje dvije mogućnosti:

  1. Vaša tvrdnja da "u jednom trenutku LEGO zapravo nije podržavao stavljanje klina u rupu Technic, navodeći da je to izazvalo previše stresa na ciglama" možda nije točna. Možda je došlo do nesporazuma jer je Lego naglasio ilegalnu uporabu tehnike, ali umanjene legalne. U tom slučaju možemo pretpostaviti da su scenografi jednostavno odlučili ne koristiti tehniku ​​(ili nisu bili svjesni da mogu jer su i oni bili zavedeni).

  2. Alternativno objašnjenje jest da je LEGO u tom smislu dao široku izjavu, ali je kasnije shvatio da mu treba pojašnjenje. U tom se slučaju čini da je Jamiejeva prezentacija 2006. prva jasna javna izjava detaljnijih pravila (naravno, interni dizajneri možda su i prije bili svjesni ugađanja politike, ali ipak izabrani da ne koriste tehniku). Da postoji takva prilagodba politike, ovo bi utvrdilo zašto se tehnika nije koristila donedavno.

Bez teksta ranijih LEGO-ovih priopćenja na tu temu, teško je znajte koje je objašnjenje ispravno. U svakom slučaju, molim vas da pogledate dijapozitive za Jamiejevu prezentaciju. Dostupan je na mreži u PowerPoint formatu i kao pdf. Osim što su sami po sebi zanimljivo štivo, oni također jasno daju do znanja da je ovaj pojedinačni klinac legalan barem od 2006. godine.

Vau. Sjajan odgovor. Prije slajdova nisam vidio. U pravu ste, na slajdovima je izričito navedeno da je upotreba koju sada vidimo legalna.
#2
+22
Niels
2015-01-11 20:28:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

1977

Kada je Technic prvi put predstavljen.

Pogledajte ovu alternativnu verziju skupa 850:

850

Lijepo otkriće, Niels.
Oh, htio sam se pohvaliti "drevnim" 8480 Shuttleom iz 1996 ... http://lego.brickinstructions.com/08000/8480/056.jpg
Čini se da je ovo slučaj "Tada legalno, sada nezakonito" prema stranicama 27-29 [ranije spomenute prezentacije] (http://bramlambrecht.com/tmp/jamieberard-brickstress-bf06.pdf). Na palubi se spominje da su dozvoljeni priključci s jednim klinom u rupama, ali ne i više klinova (klizač 11-12 iste palube) - BTW, Tvoja me slika odmah vratila u djetinjstvo - nekoliko puta sam kao dijete gradio cestogradnju. Nevjerojatno kako nečije pamćenje radi :)
@zovits, [1682 Shuttle iz 1990] (https://brickset.com/sets/1682-1/Space-Shuttle-Launch) to unaprijed datira za malo.
#3
+7
Zhaph - Ben Duguid
2011-11-02 05:38:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Čini se da je ove godine zaista počeo koristiti. Set Zimskog sela pošta (stranice 65-66) također ga koristi za veći komad s SNOT blokom koji drži prozorske krovove:

SNOT Block attached to 1x2 Technic Brick Hole

To još nisam vidio. Izgleda da tehniku ​​drže samo na jednom klincu u jednoj rupi. To je zanimljivo!
Tehnika ove godine nije nova: Smaragdna noć (koja se pojavila 2009.) koristi pojedinu tehniku ​​ubodne rupe za detalje na svom nosaču.
Pogledajte stranice 11-12 Jamiejeva izlaganja u Kramiijevom odgovoru - vidjet ćete da je 1 klinac u 1 rupi tehnike u redu, pod uvjetom da se poštuju nekoliko drugih pravila; više pastuha nije jer bi djeci bilo preteško razdvojiti se.
#4
+3
Lunatik
2011-10-27 14:24:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dobro pitanje, ali mislim da prikazani primjer pokazuje gdje Lego trenutno prihvaća ovu vrstu konstrukcije; tj. samo za male ukrasne dijelove, a ne za glavna strukturna sučelja.

Da, ali čini se da je to tehnika koja je za tvrtku prilično novija. Moje pitanje nije o tome kako Lego koristi ovu tehniku, već o tome kada su je počeli koristiti. Ne znam ni za jedan definitivan skup kad su počeli koristiti ovu tehniku ​​(AFOL-ovi je već dugo koriste).


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...