Pitanje:
Kako mogu izgraditi (automatsku) punionicu za Mindstorms?
oezi
2011-10-26 14:31:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Razmišljam o kupnji LEGO Mindstorms i započinjanju programiranja robota. Ja sam softverski inženjer i obožavatelj LEGO-a od malena pa ovo zvuči kao savršena kombinacija mojih najdražih hobija.

Ali na pamet mi padaju neka pitanja koja jednostavno ne mogu saznati na LEGO web stranica:

  • Je li moguće programski provjeriti status napunjenosti baterije?
  • Kako je blok NXT 2.0, odakle dolazi snaga svih tih motora i senzora, napunjeno
  • Postoji li mogućnost izgradnje neke stanice za punjenje u koju se moj robot može uvesti kako bi se napunio?

Poanta ovoga je, volio bih imati robota koji se vozi okolo radeći stvari i kad su baterije gotovo prazne (recimo < 10%). samostalno bi se odvezao do stanice za punjenje - a kad se opet napuni (> 95%), ponovno izađite iz stanice i nastavite raditi druge stvari.

Za "stanicu za punjenje", reći ću da je to nepraktično, osim ako ne planirate stalno ostavljati svoj NXT. (Što ne preporučujem u slučaju da baterija otkaže ili slično.) Bolja je ideja kupiti rezervnu bateriju.
Pet odgovori:
#1
+14
Tim
2011-10-26 15:48:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kao softverski inženjer, vjerojatno biste bili više kod kuće u NXC, jeziku sličnom C, kompatibilnom sa standardnim firmwareom. Tada možete koristiti BatteryLevel () .

Ako želite koristiti standardno programsko okruženje, upotrijebite ovaj prilagođeni blok.

@Dori Imao sam * točno * isto uređivanje, ali nisam kliknuo 'Spremi uređivanja'. :)
#2
+10
jwueller
2011-10-27 06:44:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  1. Da, moguće je provjeriti razinu baterije. I ja sam softverski inženjer i to sam već radio u različitim okruženjima (leJOS, NXC).

  2. Ne naplaćuje se. Koristi standardne AA baterije. Ipak postoji stvarno zgodan punjivi akumulator.

  3. S tim bi se vjerojatno mogla izgraditi stanica za punjenje, ali bilo bi prilično nezgodno čini. Koliko znam, ne postoje mogućnosti "bežičnog" punjenja poput onih koje koriste neki mobilni telefoni (pomoću magnetskih polja za prijenos energije ili slično). Morali biste odvesti robota prema utikaču, ali pretpostavljam da je to moguće.

Baterija koristi LEGO transformator vlaka za punjenje, ima utikač od 5,5 mm. Meni se čini izvedivim da ga automatski priključim, ali trebat će malo petljanja.
@starblue: Točno. To sam pokušavao reći.
+1 hvala na vašem odgovoru - nažalost, mogu odabrati samo jedan prihvaćeni, tako da prepuštam glasovima
#3
+3
Joubarc
2011-10-27 09:35:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Za dio ponovnog punjenja, imajte na umu da nitko nije rekao da morate koristiti AA baterije ili punjivu bateriju. Možete izraditi vlastiti adapter za punjenje, što znači da ga možete opremiti i drugom (moćnijom?) Baterijom i imati kontakte za punjenje kojima je jednostavnije pristupiti za stanicu za punjenje. (Ili upotrijebite bežično punjenje ako znate kako.)

To će možda zahtijevati neko električno znanje, ali to će biti lakše automatizirati nego pokušati priključiti punjač u punjivu bateriju. To možete reći, možete kombinirati oboje, upotrijebiti bateriju koja se može puniti i upotrijebiti presječeni kabel za napajanje da biste je povezali s velikim kontaktnim pločama punjača ili slično.

+1 hvala na vašem odgovoru - nažalost, mogu odabrati samo jedan prihvaćeni, tako da prepuštam glasovima
Nema problema, budući da ste postavili više pitanja, a ja sam odgovorio samo na jedno, moj odgovor ionako ne bi trebao biti prihvaćen.
Mislim da je u redu bežična stanica za punjenje kotača hrčka! Jednostavno za napraviti, zabavno za gledati.
#4
+2
Mike Sims
2012-02-05 01:30:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ono što vam treba je bežični punjač s naponom i strujom pogodan za punjenje vašeg robota

ovdje je veza do uputstva koja će vam pokazati kako izraditi generički bežični punjač. Morat ćete ga prilagoditi vlastitim potrebama. tj. prilagodite napon prijamnika da puni agregat

http://www.instructables.com/id/Wireless-Ipod-Charger/

Uz ovaj krug, trebali biste biti u mogućnosti izgraditi punionicu kojoj se BOT jednostavno mora približiti da se napuni. (mali jastučić s predajnikom u bazi i signal za usmjeravanje robota može pratiti)Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...