Pitanje:
Zašto neke minifigure imaju žute glave, a neke su boje mesa?
Erik Olson
2011-10-28 02:52:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kada su počele boje mesa i zašto? Čini se da su ovdje i žute glave da ostanu?

Sjećam se da je u davnim LEGO klubovima bio momak zvan Redini koji je odgovarao na pitanja članova kluba. Jedan od njih postavio je slično pitanje, osim jednostavnije rečeno: "Zašto su LEGO ljudi žuti?" Iako se stara stranica LEGO kluba nigdje ne može naći, postovi na forumima iz iste ere doslovno citiraju njegov relevantan odgovor ... nisam siguran bih li se trebao truditi citirati ga ovdje kao odgovor jer je odgovoreno prije nego što se pojavilo više boja minifig glave.
šest odgovori:
#1
+28
Zhaph - Ben Duguid
2011-10-28 03:04:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Da biste odgovorili na prvi dio pitanja, u prezentaciji profila tvrtke (dubinska, izravna poveznica) stoji:

Kada se minifigura prvi put pojavila, odlučeno je da njegovo lice treba imati samo jednu boju: žutu. I da njegove crte lica trebaju biti sretne i neutralne. Brojka ne bi imala spol, rasu ili ulogu - to bi se utvrdilo djetetovom maštom i igrom.

Zatim se objašnjava kada su i zašto dodali boju za svoje licencirane figure

S licenciranim proizvodima kao što su LEGO® Star Wars ™ i LEGO® Harry Potter ™, lik se počeo pojavljivati ​​u određenim ulogama, a s LEGO Basketball 2003. poprimio je autentične boje kože. 2004. LEGO minifigura poprimila je još širi raspon boja kože kada je odlučeno da brojke u licenciranim proizvodima trebaju što više sličiti izvornim likovima. Jedan od rezultata bio je taj što su se brojke u LEGO Harry Potteru ™ promijenile iz žute u autentičniju boju kože.

Prvi koje se sjećam da su doista bili neki od likova NBA lige kao dio Tema o košarci 2003. godine, praćena proizvodima Ratova zvijezda, a potom Harry Potteru 2004. godine.

Lando Calrissian bio je jedan od prvih koji se pojavio u ispravnom tonu kože, među žutim Hanom i Leijom:

Bespin Cloud City Box Art

Nakon ostatka slijede ružičasti znakovi. Prvi Ratovi zvijezda smješteni 2004. s likovima tjelesnih tonova bio je Milenijski sokol. Do 2005. prijelaz za Ratove zvijezda bio je dovršen i svi skupovi koristili su figure tjelesnog tona.

Što se tiče ostalih boja, LEGO je već stvorio razne figure čudovišta i vanzemaljaca različitih boja glave u rasponu od plave i sive do prozirne, pa čak i prozirne neonske naranče.

Pojašnjenje: neljudske i čudovišne minifigure imale su nežute glave puno prije tjelesnih tonova, međutim, obično nisu kavkaske kože s breskvastom bojom.
@Mr.ShinyandNew Anu Ažurirano;)
Odgovor je vrlo dobar, ali na razini pojedinosti nekako se očekuje i navod vezan uz činjenicu da se žuta boja čuva kao zadana boja kože u nelicenciranim setovima. Napokon, ostale su odluke iz izvornog citata minifigica * u međuvremenu revidirane (spol već davno, prvo odjećom i frizurama, zatim otisnutim glavama s crvenim usnama; i dio o neutralnom ili sretnom licu izraz prestao biti potpuno istinit kada su uvedene dvostrane glave s "paničnim izrazom").
Živjeli, ako imate citat izvan onoga što je bilo u profilu tvrtke, jasno stoji (kako se citira) "odlučeno je da podaci u licenciranim proizvodima ..."
#2
+13
Ambo100
2011-12-24 22:01:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Knjiga Kult lega (ISBN: 978-1-59327-391-0) imala je cijelu stranicu o promjeni boje minifigurne kože:

Stranica 59, rečenica 2: Izvorno je LEGO grupa nastojala prepustiti rasne i rodne razlike mašti graditelja koristeći stilizirano, generičko lice s odjećom za razlikovanje uloga.

Stranica 59, rečenica 4: Najuočljivija značajka većine mini-smokava je
njihova tobože "rasno neutralna" žuta boja. Paradigma je trajala do 2003. godine, kada je objavljena LEGO Sportsova košarkaška tema s mini figurama temeljenim na stvarnim NBA igračima. LEGO Group zaključila je da je očekivanje da će djeca cijeniti figure koje zapravo ne nalikuju zvijezdama koje su predstavljale gubitak prijedloga.

Otkako su NBA podaci objavljeni 2003., bež i smeđi tonovi kože korišteni su samo u licenciranim setovima za prikazivanje likova. Tradicionalne LEGO teme poput policije i vatrogasaca i dalje koriste žutu boju tijela.

Razlika između tonova kože olakšava prepoznavanje bež ili smeđe minifigure kao dijela licenciranog seta. Licencirani setovi uglavnom se temelje na filmskim i televizijskim temama.

#3
+2
Meme
2019-01-30 23:12:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Licencirane teme, koristite glave kože, jer se temelje na nečemu. Teme koje su LEGO sami izradili, poput Stvoritelja, imaju žute glave.

#4
  0
Samuel L.
2015-12-30 02:30:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Žuta glava izvorno se koristila za predstavljanje svih rasa i oba spola. Kasnije su se žute glave koristile za predstavljanje nelicenciranih minifigura, a minifigure u boji mesa korištene su za predstavljanje licenciranih minifigura, poput Batmana ili Indiane Jonesa, ali minifigure u boji mesa nisu korištene do oko 2003.

#5
  0
user11683
2019-05-22 23:57:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mislim da su one u boji mesa rezervirane za Minifigure napravljene u stvarnom liku, a žuta za generičke figure.

Čini se da ovaj odgovor ne dodaje ništa osim onoga što su drugi odgovori već naveli.
#6
-2
SkyPaul
2019-09-04 04:02:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Boja mesa koristi se za licencirane marke, kao što su Ratovi zvijezda i Jurassic World .

Čini se da ovaj odgovor ne dodaje ništa osim onoga što su drugi odgovori već naveli.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...