Pitanje:
Jesu li prozirne neonske Lego kockice izrađene od drugačije plastike nego inače?
aedia λ
2011-10-26 10:00:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Postoji nekoliko boja prozirnih, fluorescentnih Lego kockica. Konkretno, " trans neon yellow" i " trans neon orange", uvedeni početkom 1990-ih, postoje u raznim specijaliziranim oblicima poput skija, satelitskih antena i vizira.

Eurobricks rasprava o tome zašto minifigure nisu izrađene od prozirnih boja sugerira da prozirne boje zahtijevaju drugačiju plastičnu smolu od uobičajene opeke:

Mislim da je dio problema u tome što (prema Jamie Berardu [Lego dizajner]) prozirne cigle izrađuju se od polikarbonatne plastike (PC), a ne od ABS-a. I to je u redu većinu vremena, kad imate neprozirni ABS i prozirno računalo, to funkcionira sasvim u redu. ... Ali kad se računalo i dijelovi računala nađu jedan pored drugoga, VRLO SU SE ČVRSTO.

Nikad nisam primijetio ovaj problem s prozirnim ciglama, ali možda je problem samo za određene blokove ili fleksibilnost potrebnu u minifigama. Ipak, dobro je znati karakteristike onoga s čime radite!

Mogu pronaći puno informacija o normalnim ABS ciglama, ali malo konkretnije o tome kako se izrađuju prozirne neonske Lego kockice. Izrađuju li se ove cigle od računala, a ne od ABS-a?

Imam običaj slagati sve svoje rezervne okrugle ploče od 1x1 i sigurno sam primijetio da ih je teže odvojiti od neprozirnih ako ih složim zajedno.
mogući duplikat [Od kakve su plastike izrađene Lego kockice?] (http://bricks.stackexchange.com/questions/191/what-kind-of-plastic-are-lego-bricks-made-of)
PC smole također su abrazivnije za kalupe.
Jedan odgovor:
#1
+23
Joubarc
2011-10-26 18:46:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sve je to točno, ABS ne može biti transparentan, pa su transparentni dijelovi od PC.PC-a protiv PC veza previše čvrsto, a dizajnerima je to zapravo zabranjeno u njihovim modelima. (Imam oštricu svjetlosnog mača od 4 litre zataknutu u poprečni snop grede Technic, oboje prozirnocrven i ne mogu ga izvaditi.)

Prilično sam siguran da postoji dizajner (možda Jamie Berard doista) prezentacija o stvarima zabranjenim dizajnerima, ali ne mogu je vratiti.

Uredi: @Grandpappy je pronašao natrag: http://bramlambrecht.com /tmp/jamieberard-brickstress-bf06.pdf i to je doista napisao Jamie Berard. Vrijedno ponovnog čitanja.

Samo pojašnjenje, moju poveznicu pružio je @Kramii!
Nemate čega da se sramite, znate :-)
Imam [mali kreatorski set] (http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?S=5865-1) (5865) koji zahtijeva dvije prozirne 1x2 ploče složene jednu na drugu. Zanimljivo je, međutim, da su na sva tri modela ploče složene pa ih nema potrebe razdvajati.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...