Pitanje:
Koliko je minifigura zapravo letjelo u svemiru?
Erik Olson
2011-10-28 14:00:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Želim znati koliko ih je bilo u svemiru (ne moraju se vratiti.)

U svemiru, ali nema minifig (na njemačkom jeziku): http://it-republik.de/jaxenter/artikel/Java-goes-to-space-0092.html
Bio je neki LEGO na misiji STS-134, ali nisam pronašao informacije o minifigama. Također nisam vidio nijedno izvješće o LEGO-u koji je stvarno korišten tijekom misije. Samo priopćenja za javnost u kojima se kaže da će LEGO biti pokrenut. Netko zna više?
šest odgovori:
#1
+22
Zhaph - Ben Duguid
2011-10-28 14:13:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Stvarne minifigure u svemiru

Iz misije ISS objavljen je broj videozapisa, gdje na stanici možemo jasno vidjeti jednog od astronauta (Satoshi Furukawa) držeći model s nekoliko minifigura:

Minifigs In Spaaaaaaace!

Na stranicama galerije navode "Rad i život u svemiru - ovo su LEGO modeli prikazano u videozapisima "

Na snimkama postoji najmanje 7, ako ne i 8 minifiga (pod pretpostavkom da je svaka dlaka i lice dio cjelovite minifigure, umjesto da se tijela ponovno koriste za snimke ):

Working at the the equipment wall Computers Getting ready for a space-walk Sleeping Quarters Going to the toilet Exercise Machines

Čini se da je ovo prvi put da stvarne zglobne minifigure službeno otišao u svemir.

Rumunj po imenu Oaida Raul poslao je Lego Shuttle [bs: 3367] na vremenskom balonu na "rub svemira" 31. prosinca 2011, ali nije objavio stvarne brojke dosegnute nadmorske visine:

2001: Ciglana odiseja

LEGO Shuttle on a weather balloon

Dva kanadska studenta poslala su M slika do stratosfere u siječnju 2012., dovoljno visoka da se vidi zakrivljenost zemlje, što se može vidjeti na stranicama zvijezde Toronto:

Minifigure in the Stratosphere, about 24,000KM up

Minifigurni kipovi

Prije toga, minifigama službeno poslane u svemir najbliže su tri aluminijski statue Minifigure izrađene po mjeri koje su se ove godine popele na svemirskom brodu JUNO:

JUNO svemirska letjelica prenijet će tri figurice u orbitu Jupitera

The Roman god Jupiter, his wife Juno and Galileo Galilei
Rimski bog Jupiter, njegova supruga Junona i Galileo Galilei

Ovaj žičani članak zaključuje:

Ovaj jedinstveni projekt izmamio je osmijeh na lica mnogih zaposlenih u Nasi i Legou i potaknuo zanimanje drugih država svemirske agencije, također. Hoće li LEGO minifigi uskoro još jednom putovati u svemir? Vrijeme će reći. Ali do tog dana pripazite na nebo za igračke koje se najbrže kreću u svemiru.

Inzistiranje LEGOSpace.com na tome da ne podržava duboko povezivanje ne uspije, ali ako odete na Obrazovni blog i pomaknete se do četvrtka, 4. kolovoza 2011.

LEGO® Minifigures u misiji za promicanje svemirskih istraživanja

Tri LEGO® Minifigures danas ostavljaju zemlju na sondi dubokog svemira Juno u petogodišnjoj misiji na Jupiter kako bi proširili svijest o važnost planetarnih istraživanja.

Slike minifigura

Prije ove dvije misije, prethodne misije su promovirane kao slanje Minifigura u svemir dok su zapravo ono što su zapravo sadržavale slike minifigura:

LEGO kockice i proizvodi bili su u nekoliko svemirskih misija. Najnovija misija s NASA-om bila je 2004. kada su se dvije minijature astronauta vozile na Spirit i Opportunity Mars Exploration Rovers.

u stvarnosti što se dogodilo:

Danas je Opportunity s Marsa vratio slike još tri "LEGO kockice" i Sandy Moondust, drugog "astrobotskog" predstavljanja LEGO-a Minifigura.

A stylised picture of a Mini-figure on mars

Nisu rekli da su to prvi?
@ErikOlson, ne, ali oni su napravili veliku stvar u tome, Lego je napisao projekt, a ništa u tisku nije reklo da je to učinjeno prije "Oni će se pridružiti sljedećim mini figurama u svemiru".
#2
+6
Kyle Clayton
2019-04-10 01:12:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Super stara nit, ali želio sam dati svoj doprinos :) Ja sam inženjer s tvrtkom Blue Origin i poslat ću ovu mini figuru kasnije ovog mjeseca na raketi New Shepard!

Generic 1980-something space guy flying on Blue Origin's New Shepard later this month!

Super slika! Hvala što ste ovo podijelili s nama. Odgovor na "stare" postove na StackExchangeu je dobra stvar. To nije samo forum ili oglasna ploča. Jeste li imenovali minifig?
#3
+4
Erik Olson
2011-10-28 14:52:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Od 2010. godine postoje Lego setovi na ISS-u, ali se ne spominju minifigure službeno u sastavu ispostave.

#4
+3
oezi
2011-10-28 14:13:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

prema ovom NASA-inom članku: najmanje 3 - minifigule galileo galilei, bog jupiter i njegova supruga junona.

NASA-ina svemirska letjelica Juno prenijet će 1,5-inčnu sličnost Galilea Galileija, rimskog boga Jupitera i njegove supruge Junone na Jupiter kada se letjelica lansira ovog petka, 5. kolovoza [2011].

#5
+1
Joubarc
2011-10-28 14:20:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zapravo, mislim da je točan odgovor na to "none".

Iako su dva astrobota, Sandy Moondust i Biff Sterling dizajnirana da slijedite avanturu dva rovera za istraživanje Marsa, oni su sadržavali samo njihove slike, a ne stvarne minifigure.

Dakle, ovo nam ostavlja tri prilagođene aluminijske minifigure svemirske letjelice JUNO, ali smatrajući ih minifigama malo se proteže. Za mene su to samo kipovi minifigusa, a ne stvarni. Nisu ni žute!

Nema minifigusa na ISS-u?
To što nisu žuti nije razlog da ih se isključi iz toga da budu Mini-figure;) Sada postoji mnogo "ne-žutih" likova, uključujući i one koji nisu licencirani iz asortimana Minifigures (Zombi, Vukodlak, vještica, vampir, itd.)
@ErikOlson - Nisam siguran u vezi s minifigama - ovdje je videozapis Dupla na ISS-u: http://www.legospace.com/en-us/Videos/Default.aspx#354655
@Erik: nije koliko znam, ali mogao bih pogriješiti.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...