Pitanje:
Kako biste napravili dobar ovjes s osovinom?
pcantin
2011-10-29 20:03:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jednom sam pokušao napraviti Lego robota na 4 kotača koristeći sustav ovjesa s okretnom rukom. Robot je motoriziran pomoću 2 motora Mindstorm (2.0) (po jedan sa svake strane). Ne mogu pronaći originalnu sliku, ali izgledala je poput ove velike crne:

enter image description here

Koristio sam Lego Technic gramofon kao jedinu točku rotacije između dva robota sa strane robota je dosta popustio i na taj je komad bio toliko velik pritisak da se neće dobro okretati.

enter image description here

P: Kako biste li izgradili rover sustav ovjesa sa 4 kotača? S obzirom na to da ga treba motorizirati, dodajući težinu dva motora.

Napomena: Dizajn zaokretne ruke može biti jedno od to dvoje: enter image description here

Uredi 1 : Da bih dao ideju o veličini, m koristeći ovaj Technic kotačić. Konačni model dugačak je oko 20 cm, a širok 20 cm.

enter image description here

Neke inačice Technic gramofona imaju veće trenje od drugih. Ako se vaš ne okreće slobodno, velika je vjerojatnost da mu treba operacija. Nažalost, nisam siguran što točno trebate obrezati, ali znam da ćete trebati otvoriti ako je prvo.
@Joubarc Isprobao sam dva različita Lego gramofona s istim rezultatima. Da bih bio siguran, razmotrit ću dio kakav vi predlažete. Ipak, mislim da je na nju primijenjen velik broj torzija (okomitih na ravninu gramofona) i zato tražim druge dizajnerske ideje (prije nego što to učinim s ne-Lego dijelovima).
Da, ionako bi neki drugi dizajn mogao biti bolji, spomenula sam ovo za svaki slučaj.
Ako se bavite robotikom, zašto se ne pridružite [Prijedlogu za robotiku] (http://area51.stackexchange.com/proposals/40020/robotics)?
Tri odgovori:
#1
+8
pcantin
2011-11-08 07:30:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Inspirirala me ideja o vertikalnom ležaju za okretanje. Napravio sam ovaj "užasni" prototip da bih demonstrirao principe.

enter image description here

Na jednoj strani sklopa pričvršćen je fiksni kotačić pomoću više igla. Druga strana ima više ležajeva. Ideja je da se okomita težina podijeli između ležajeva (s jedne strane) i između zatiča koji podupiru kotač (s druge strane). Na taj način osovina podupire samo dio težine. U konačnom dizajnu osovina bi trebala biti puno duža i koristiti mnogo čaura koje sprečavaju odvajanje dviju strana.

enter image description here

Na kraju ću izgraditi sustav poput ovog. Kad dođem do njega, objavit ću vezu do slika.
#2
+4
Joubarc
2011-10-29 22:46:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ovo može zvučati kao naivan pristup, ali nije li gramofon pretjeran u ovom slučaju?

Jeste li isprobali jednostavni Technic pin klin za spajanje oba dijela ako robot, ili vam je zapravo potreban prijenos za prelazak s jedne na drugu polovicu?

Ako klin za Technic nije dovoljno robustan, možda bi osovina učinila posao. Predložio bih upotrebu jedne Technic Axle 8 with Stop (55013 — Technic Axle 8 with Stop), na koju prvo kliznete 3 redovite Technic, Brick 1 x 2 with Hole (3700 — Technic, Brick 1 x 2 with Hole ) koji će biti pričvršćen na jednu polovicu vašeg modela, zatim 5 Technic, Brick 1 x 2 s rupom za osovinu (32064 — Technic, Brick 1 x 2 with Axle hole) koji će biti pričvršćeni na drugu. Možda će opterećenje osovine biti previše (čitam da je sklona puknuću), ali moglo bi se isplatiti probati.

A ako to nije dovoljno čvrsto, izradite spajalicu od 2x2 okrugle ploče oko osovine, pričvrstite to na jednu polovicu modela, a na drugoj polovici napravite rupu kako bi se u nju uvuklo (kvadratna rupa je fina i jednostavna za izradu: samo dvije cigle širine, dvije cigle visoke prazninu i pokrivate klinove ispod pločicom. Koristite lukove ako želite za gornju polovicu, ali nemojte se truditi za donju). Naravno, morate pseudoosovinu završiti nečim većim od 2x2 da biste je zaključali na mjesto.

A ako TO NIJE dovoljno, sada postoje 4x4 okrugle ploče s kojima biste mogli učiniti isto.

+1 rješenje pomoću okruglih ploča na osovini zvuči jako lijepo (rješenje s 1 osovinom ili klinom je tako jednostavno da ne mogu vjerovati da pcantin to nije sam pomislio)
Ovo je bila moja prva opcija, ali bi pukla pod težinom dviju strana. Dodao sam sliku veličine kotača koju koristim. Zamislite to plus motore i zupčanike sa svake strane plus strukturu. Dizajn jednoosovine ne bi opstao (osim ako bi bio dopunjen nekom drugom potporom).
Razmišljao sam po uzoru na ležaj za okretanje. Vidio sam takve dizajne koji se koriste za masivne Lego toranjske dizalice. To mi daje ideju [na Lego kutije] ...
#3
+2
Pubby
2011-10-30 03:08:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rasporedite težinu pomoću zupčanika.

U osnovi ćete imati 4 segmenta povezana sa središnjim prijenosnikom. U prijenosniku upotrijebite 9 konusnih zupčanika, a s vanjske strane 6.

enter image description here

(Žuta = cigle, Crna = šipke, Siva = zupčanici)

Da biste ojačali, možete imati pojačanja koja idu od mjenjača do druge strane nogu da biste ga ubacili.

Nisam siguran da razumijem vaš dizajn. Bi li se ovo ponašalo poput ovjesa rocker-bogie? (poput MER rovera). Ne vidim koji se zupčanici stvarno povezuju. Možete li pojasniti skicu?
@pcantin Ne znam kako to objasniti, osim što se osovine s jedne strane vrte u suprotnom smjeru od druge.
Možete li ga pokušati dizajnirati na LDD i objaviti slike?
Možete li dodati poput crvene crte koja pokazuje gdje bi se zupčanici trebali spojiti?


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...