Pitanje:
LEGO sigurnost: Poznati rizici i kako ih izbjeći?
ascendlyJJ
2011-10-28 22:19:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vodim posliješkolski program koji djecu podučava inženjerstvu, uglavnom dječjem vrtiću do 3. razreda (otprilike od 5 do 9 godina). Pokušavam educirati svoje trenere o poznatim sigurnosnim rizicima u vezi s korištenjem LEGO kockica, kako bi ih se moglo upozoriti i poduzeti korake da ih se izbjegne. Mislim da bi čitanje konkretnih, poznatih slučajeva bilo od najveće pomoći, zajedno sa svim ne očitim preventivnim mjerama.

Sve što se odnosi na sigurnost klase vjerojatno bi se odnosilo i na sigurnost kuće.

Kad sam postavio ovo pitanje, dovršavao sam blog na temu, koji je sadržavao neke od ovdje danih odgovora. Završni članak možete vidjeti ovdje: http://www.ascendly.com/page/lego-safety-how-not-to-choke-break-a-tooth-lose-an-eye-or-throw-out- tvoja leđa/
Također, cijelo vrijeme nosite cipele.
Pet odgovori:
#1
+14
Joubarc
2011-10-28 22:53:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Najočitiji rizik je gutanje dijelova, iako je u toj dobi vjerojatno manje vjerojatno da će se dogoditi. Magneti su najopasniji, ali LEGO ih je nedavno dobro sakrio.

Projektili su također rizik, bez obzira jesu li namijenjeni takvima ili ne. Stvarni LEGO mehanizmi za lansiranje (na primjer, lanci za lansiranje zamor sfera) mogu biti prilično opasni i u uputama uvijek postoji ikona koja upozorava djecu na taj rizik.

Električni dijelovi mogu biti opasni, posebno ako su tekućine blizu . Iako LEGO dobro štiti svoje dijelove (čuo sam da PF motori rade i pod vodom), budite posebno oprezni s mrežnim adapterima.

Predenje dijelova. Zabavno je, sve dok ne pritisnete prst između dva brza okretaja. Zašto mislite da list pile prvi put predstavljen s exo-silom nema otvor za poprečnu osovinu?

Šiljasti dijelovi. LEGO ih danas pokušava učiniti što mekšima ili gumenim kad god je to moguće.

A onda postoji moguća frustracija zbog nemogućnosti da napravite potpuno istu kreaciju koju imate na umu.

Je li električna opasnost stvarna i dokumentirana opasnost ili više uočena opasnost? Pitam se je li napon ikad dovoljno visok da nanese stvarnu štetu.
Električna energija je tako mali problem. Djeca se neće ozlijediti ako ne skinu žice i ne zataknu ih kroz kožu u prsa pored srca.
Napon uglavnom nije povezan s opasnošću električne energije. http://www.darwinawards.com/darwin/darwin1999-50.html. To je rečeno, Legoove vodljive opeke vrlo su pažljivo dizajnirane kako bi se izbjeglo izlaganje struji. Svakako budite oprezni oko mrežnih adaptera, ali standardne vodljive opeke vjerojatno ne zahtijevaju nadzor više od lansera ili viteškog oružja starog stila.
#2
+10
Pubby
2011-10-28 23:57:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  1. Pazite da djeca izbjegavaju odvajati dijelove zubima. Dajte im neke alate za odvajanje cigle i naučite ih da ih koriste.
  2. Dijeljenje je vrlo važno! Ne želite da neko drugo dijete nekom kuca u glavu jer je ukralo njegov komad. Ako nemate dovoljno određenog komada za sve, nemojte ga uključiti.
  3. Ako koristite projektile, istovremeno koristite samo 1 raketu. Sigurnije ići 1 u isto vrijeme nego da ih ima po 50. Također imajte na umu da djeci pri projektiranju treba samo "top", a ne raketa.
4. ** Nikada ne usmjeravajte projektile nikome u lice. **
#3
+8
Ambo100
2011-10-28 22:43:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nikada ne pucajte cigle prema licima s kojima se suočavaju druge osobe. Postoje određeni kompleti koji pružaju mehanizme za pucanje cigle, kao što je set Agenti: Zlatni lov. Rakete su s gumenim vrhom kako bi se smanjila šteta.

Ako su učenici vaše škole zaduženi za projekt koji uključuje projektile, ja bih se pobrinuo da nose zaštitne naočale, pogotovo ako se radi o ne-lego dijelovima ili motorima.

#4
+8
Zhaph - Ben Duguid
2011-10-28 22:34:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ako je moguće, dajte djeci velike, obrubljene ladice (ili čak poklopce s kutija za odlaganje) da drže svoje labave elemente.

To će smanjiti broj komada koji padnu na pod i dobiti kročio, kleknuo ili sjeo.

Pitam se koliki je rizik od poskliznuća na cigli? Pogotovo s obzirom na to da većina škola ima te vrlo tvrde podove.
Moji studenti često koriste pladanj za kafeterije. Prvobitno sam ih predstavio kako bi samo zadržali nered, nekako usidrili aktivnost, čak i ako sve ne ostane na pladnju. Pladanj ima dodatnu prednost pružanja tvrde površine za nanošenje, korisne uz tepih.
Mislim da je ovo dobar savjet, ali ne previše sigurnosni problem.
@Pubby8: Očito nikada niste stali na ugao Lego cigle usred noći.
Prijatelj je predložio ovaj smiješni video o sigurnosti cigle: http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DCBhyskisVNM&h=pAQF-QzJqAQGn7AcJQeW_2ZCAg8-T_dznzprZhHJJg
[Izravna poveznica na gornji videozapis] (http://youtu.be/CBhyskisVNM) umjesto povezivanja putem Facebooka, što zabrinjava privatnost.
#5
+6
ascendlyJJ
2011-10-28 22:23:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ne dižite previše cigli odjednom. Budući da sam nešto stariji, smatram da vreća puna cigle zapravo može postati teška. Nedavno sam izvukao leđni mišić podižući vreću od 9000 cigli. Hmmm, moram dizati koljenima!

Doduše, većina ljudi neće naići na ovaj problem, samo kažem ....

Zašto je ovo sve manje glasalo? Glas protiv protiv objašnjenja vrlo je obeshrabrujući.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...