Pitanje:
LEGO tehnike i alati za čišćenje
Zhaph - Ben Duguid
2011-10-26 02:20:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

LEGO preporučuje upotrebu blagog deterdženta u vodi za čišćenje opeke ili blagog izbjeljivača:

Preporučujemo da LEGO dijelove očistite ili operete samo ruka na maks. 40 ° C ili 104 stupnjeva (F) Fahrenheita. Više temperature mogu utjecati na kvalitetu LEGO dijelova. U vodu možete dodati blagi deterdžent, nakon čega slijedi ispiranje bistrom vodom. Ne stavljajte cigle u perilicu rublja ili perilicu posuđa niti ih pokušavajte sušiti u pećnicama, mikrovalnim pećnicama ili sušilom za kosu. Svi električni dijelovi, poput kabela, motora, pretinaca za baterije, mogu se izbrisati samo alkoholom. Na zraku suhi dijelovi na sobnoj temperaturi. Za dezinfekciju koristite blagi izbjeljivač.

Sedamnaest odgovori:
#1
+44
Umber Ferrule
2011-10-26 03:29:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prije sam koristio četkice za zube, ali možda bi te na kraju počeškale površinu. Što ste koristili? Je li bilo lako?

Osim čišćenja, što je sa sušenjem i brušenjem? Je li netko probao polirati LEGO kockice?

#2
+32
Umber Ferrule
2011-10-26 03:32:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Za sušenje sam koristio okretač salate za uklanjanje viška vlage:

enter image description here

#3
+17
oezi
2011-10-26 13:17:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prema LEGO korisničkoj službi (kliknite "Korisničke usluge > Teme pomoći > Cigle & Zgrada > Činjenice o cigli > Čišćenje LEGO® kockica"):

Preporučujemo da svoje LEGO® dijelove očistite ručno vodom ne toplijom od 40 ° C i mekom krpom ili spužvom. Više temperature mogu utjecati na kvalitetu dijelova. U vodu možete dodati blagi deterdžent - molim vas da ih nakon toga dobro isperite čistom vodom i gotovi ste!

Molimo, nemojte stavljati svoje LEGO® komade u perilicu rublja ili perilicu posuđa i nemojte ' Pokušajte ih osušiti u pećnici, mikrovalnoj ili sušilom za kosu. Kad se opeke stvarno zagriju, mogu promijeniti oblik, što znači da više neće raditi!

Dakle, najbolji način da operete sve svoje opeke odjednom je staviti ih u veliku zdjelu, sudoper ili vašu kadu. Dodajte toplu vodu (< 40 ° C), sapun / blagi deterdžent i operite ih ručno. Isperite u drugoj posudi čiste vode. Rasporedite cigle na ručnik i pustite da se osuše na zraku.

To bi trebalo biti dovoljno za uklanjanje prašine i labave prljavštine. Za tvrđu prljavštinu poput naljepnica ili ostataka ljepila već postoji još jedno pitanje koje bi također moglo biti korisno:

  • čisti alkohol ili
  • sredstvo za čišćenje stakla
  • jeftin lak za kosu (poprskajte 2-3 sekunde iz neposredne blizine, a zatim trljajte komadom tkanine) ponekad također dobro obavi posao
#4
+10
Bert
2011-11-02 20:32:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Stavite ih u jastučnicu i operite u podlošci na 30 Celzijevih stupnjeva.

To sam učinio desetak puta u posljednjih dvanaest dana, djeluje dobro. Ipak nemojte stavljati sušilicu za rublje jer se boja ogrebe po ostalim ciglama i uništi ih. Prozračivanje ormarića preko noći dobro funkcionira.
#5
+10
Ambo100
2011-10-29 01:49:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Komprimirani zrak

enter image description here

Komprimirani zrak, koji se obično koristi za elektroničku opremu. Prodaje se u limenkama u uredskim i elektroničkim trgovinama, koristi se za ispuhivanje prašine i drugih sitnih čestica. Četkica je jeftinija, ali može očistiti prašinu s lokaliziranijeg područja. Pomaže imati potpuno novu četku koja nikada nije korištena.

Koristim komprimirani zrak i četke za boje naizmjenično kada fotografiram Lego u razini očiju Minifigure gdje je prašina izraženija.

#6
+8
townplanner
2013-03-27 10:13:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Polirao sam Lego da vratim sjaj. Tragovi ugriza ne mogu se ukloniti, zato se ne zamarajte. Većina ogrebotina može se ukloniti ili učiniti puno manje uočljivima. Pazite da ne budete previše energični u poliranju, jer oštri, oštri i čisti rubovi netaknute cigle lako rendirajućim brusilicom lako zaokružuje. Koristim jednostavan kotačić za brušenje bez kotača od filca (ili je to pamuk?), Kao i smjesu za brušenje.

Sve češće sam radio samo lagano poliranje, jer nalazim da preagresivan pristup rezultira samo rezultatima u sjaju nerealnog izgleda koji više nije autentičan.

Dobio sam dobre rezultate s nježnim nanošenjem 800 mokrog i suhog papira, praćenom T-Cutom (restaurator u boji automobila).
#7
+7
Josh
2013-06-09 14:11:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Što god radili, nemojte ih stavljati u kadu zajedno s malom djecom. dogoditi da se čep za kadu podigne, a zatim se komad uvuče u otvor za čep. S tim komadom koji blokira vašu sposobnost da vratite čep natrag u rupu, usisat će se još komada. Nastat će panika. Mali će komadi biti pometeni u odvod, veliki će i dalje blokirati rupu, voda će i dalje izlijevati. Blokiranje rupe rukama i prstima neće uspjeti. Tijekom pometanja blokova, usisavat će se novi blokovi. Ti mali komadi mogu biti velik broj izuzetno rijetkih i vrijednih minifig ruku, oružja i posuđa. Neće ih uhvatiti S-zavoj, ne s takvom brzinom vode.

Istinita priča. Upravo se dogodilo večeras.

Možete pokušati blokirati rupu ručnikom ili nečim sličnim, kako biste zaustavili brzu vodu. To sam trebao učiniti.

jedan od onih mrežastih poklopaca za odvod koji smanjuje pad kose i drugih sitnih predmeta u odvod mogao bi vam pomoći ... ali i dalje postoji rizik da nešto pođe po zlu
#8
+5
Darren
2011-11-02 20:21:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Namočite ih u kupki s vrućom sapunicom, osušite koliko god možete, a zatim ostavite otvorene da se temeljito osuše (nekoliko dana).

#9
+5
Umber Ferrule
2014-01-08 16:13:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Za tešku, tvrdoglavu prljavštinu i sitnice, u uglovima i na teško dostupnim mjestima , koristim drvene drške za zube . Također su posebno dobri za uklanjanje prljavštine između slova Lego logotipa na klinovima. Također, štapići za koktele .

#10
+3
David Simpson
2012-07-27 19:28:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koristim ultrazvučni čistač, s vodom ili malo tekućine za pranje. Također sam koristio tablete za perilicu posuđa, ali to može ostaviti ostatke na elementima što pomalo poništava svrhu vježbe. Koristim hladnu vodu jer ultrazvučna kupka ionako zagrijava vodu. Prednost čistača je u tome što bez posebnih alata može očistiti sve kutke i to vrlo dobar posao. Loša je strana što je većina ultrazvučnih sredstava za čišćenje mala pa velike količine ne možete brzo očistiti ..

#11
+3
John
2012-07-29 15:41:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prije nekoliko godina pokupio sam polovnu LEGO i DUPLO ciglu za djecu koja su bila vrlo prljava i prljava i u općem stanju s kojim ne biste željeli da se djeca igraju. Najbolja metoda koju sam pronašao bila je staviti predmete u kadu (osim vrlo malih komadića koji će nestati u otvoru - stavite ih u posudu) i poprskati ih kupaonskim mišem od limuna Cif (Jif) ili slično. Ostavite oko 10 minuta, a zatim četkajte najlonskom četkom za pranje, četkom za nokte ili slično. Iznenadit ćete se što se dogodi! Zatim jednostavno odlijepite cijev s tušem. Zatim prenesite cigle na kupaonski ručnik i ostavite da se suši preko noći u ormariću za zračenje ili prekrijte ručnik preko hladnjaka i stavite cigle na ručnik. Biro tragovi olovke mogu se ukloniti brisanjem metiliranim žestokim alkoholnim pićima i maramicom. Ostaci ljepljive trake mogu se ukloniti WD40, ali tada wd40 treba ukloniti deterdžentom. Nadam se da ovo nekome pomaže!

#12
+2
Citizen Piper
2014-09-02 07:10:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Isprobao sam i testirao tehnike čišćenja za različite razine nečistoće / promjene boje.

Za prašnjave i prljave cigle: opecite opeke sredstvom za čišćenje bez sapuna, pomoću četke s mekanim čekinjama dosegnite rubove klina.

Ako su cigle u boji, slijedite korake na poveznici ispod. Djeluje, ali potrebna je pažnja kako se opeka ne bi vratila u svoje obezbojeno stanje.

http://phlug.net/2014/03/lego-whitening-by-luarni- aemes-tan-sim /

#13
+2
Daniel Williams
2016-03-30 03:42:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Četkicu za zube i sredstvo za čišćenje s mikročesticama (koristim proizvod koji se zove Jif), a zatim da stvarno uljepšam stvari i vratim izvornu boju stavim u kadu s vodom s malo vodikovog peroksida (mogu kupiti kod kemičara , provjerite upute za razrjeđivanje) i ostavite na suncu 3 sata (i oblak je u redu), a zatim isperite. Moje žute cigle i temeljne ploče iz 1970-ih izgledaju nevjerojatno nakon ovoga.

#14
+1
Tien Do
2014-09-09 14:52:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Moja supruga i ja čistimo kolekciju LEGO od svog sina od prošlog tjedna, svako podne čistimo malu kutiju, jer je to dosadan zadatak :). Samo koristimo par korištenih četkica za zube, ulijemo LEGO dijelove u veliku kadu vode pomiješanu s malo tekućine za pranje posuđa. Zatim ih sve stavite u vreću za pranje i objesite negdje dok se ne osuše, naravno, držite ih podalje od sunčeve svjetlosti.

#15
  0
Imbrium
2013-12-17 00:23:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Način na koji perem svoje Duplo i redovite Lego blokove je punjenje čistog sudopera (ili posuđa, kade za pohranu, bilo čega drugog) mješavinom vruće vode (najtoplija koju slavina može pružiti) od 50 / 50ish i bijele ocat, a zatim dodajte blokove. Pomiješam jako vruću vodu i ocat prije dodavanja Legosa jer to jamči da temperatura neće biti iznad 104F. Ako je nešto posebno zaprljano, koristim mekanu (tj. Ne-ribljivu podlogu) stranu čiste spužve kako bih dao blokovima nježno ribanje dok se namaču toplom ocatnom vodom; za bilo što što je zapelo u pukotinama koje se teško čiste, koristim četkicu za dječju bočicu i / ili q-vrhove.

Namočim ih nekoliko sati ili možda preko noći, a zatim ih skupljam u veliki okretač salate , temeljito ih isperite toplom-vrućom vodom koristeći centrifugu kao cjedilo, zavrtite što više vode i zatim ih položite na ručnike da se osuše (unutra, ventilator u kutiji puše preko njih, prevrćući ih preko svake nekoliko sati dok se potpuno ne osuše).

Ocat čisti i dezinficira, plus uklanja neugodne mirise (na primjer, ako kupite rabljeni Legos putem interneta koji stiže smrdi poput dima cigarete) i ne ostavlja talog. Povrh toga, to je 100% sigurno za djecu (i za kućne ljubimce, za sve čudake poput mene koji grade Lego i / ili Duplo kreacije za male životinje: P).

#16
  0
user3971
2014-09-03 00:29:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Postojala je veza koja je plutala oko uobičajenih stranica prije nekoliko godina koja je sugerirala da možete koristiti pastu napravljenu od izbjeljivača s kisikom i nekoliko sati na suncu za izbjeljivanje požutjelih komadića starog LEGO-a.

#17
  0
Maksym Astapov
2017-02-14 23:29:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koristio sam posudu s toplom vodom i tekućinom za pranje (prilično čistu i svježu), a cigle su mi bile čiste (čiste po mojim mjerama). Ovu metodu koristim svaki put kad trebam očistiti cigle, pa je preporučujem.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...