Pitanje:
Kako se može dobiti posao LEGO dizajnera?
jfyelle
2011-10-28 01:01:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uvijek sam maštao o tajnovitom (i doduše cool) poslu LEGO dizajnera. Postoji li netko tko zna što je potrebno?

  • Trebate li ići na sveučilište Lego i postići dobre ocjene?
  • Postoji li neko radno mjesto na nekom tajnom mjestu?
  • Dobivate li posao ako ste dovoljno dugo u LEGO fan klubu?
  • Ili trebate sudjelovati u natječaju i dobiti priznanje za vlastiti dizajn?
Moram doprinijeti nečime što ne opravdava odgovor ... Kao što je rečeno u (vjerujem) The Ultimate Lego Book (izgubio sam je, pa ne mogu biti siguran, ali ona detaljno opisuje postupak izrade modela / dizajnera), jedan od faze koje bi potencijalni dizajner morao proći jest kada se predstave sa skupom generičkih dijelova, a moraju stvoriti što maštovitiji model.
Tri odgovori:
#1
+22
Zhaph - Ben Duguid
2011-10-28 01:58:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Postoji lijep intervju s LEGO dizajnerom Markom Staffordom o filmu The Brothers Brick:

Od LEGO obožavatelja do LEGO scenografa - intervju s Markom Staffordom

Osnovni postupak bio je:

Pozicija je oglašena i poslan je Markov portfelj. Zatim je pozvan na dvodnevnu radionicu za zapošljavanje, zajedno s nizom drugih kandidata.

Čitao sam i druge intervjue poput ovog iz The LEGOLAND Discovery Center pitajući o tome kako je Alex Bidolak postao LEGO Master Model Builder, a on je ušao putem natjecanja.

#2
+10
Joubarc
2011-10-28 12:13:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pierre Normandin slijedio je put "poznatog AFOL-a koji radi strahovite setove" do "AFOL-a kojeg je LEGO pozvao da s vremena na vrijeme sudjeluje u tajnim projektima" do "Stvarnog LEGO dizajnera" (I ' volio bih reći "polubog", ali on se često mršti na mene kad to radim). Također je bio jedna od prvih skupina LEGO ambasadora.

Ali u svakom slučaju, najvažniji kriterij je da morate biti strašan graditelj. Sljedeći je korak upoznati LEGO s vama na ovaj ili onaj način, ali ako ste strašan graditelj, velike su šanse da hoće. Zatim se morate raspitati o otvaranju radnih mjesta i naravno prijaviti se. U tom pogledu mislim da je njegov put sličan putu Marka Stafforda.

LEGOland parkovi ponekad pune svoja otvaranja putem natjecanja, ali mislim da Billund to ne čini.

Uredi: usput, oglasi za posao nisu ni na jednom tajnom mjestu, ali ih je lako pronaći na LEGO web mjestu (mislim da su u kategoriji "Dizajn / razvoj proizvoda"). Naravno, ako slučajno traže kandidate za druge poslove u vašem području stručnosti, možda je već prisutan dobar put za dosezanje dizajnerskog tima.

#3
+2
nijineko
2016-07-20 22:26:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sudjelovao sam u natjecanju Master Builder. Pobjednicima su potencijalno ponuđeni poslovi kao graditelji i glavni graditelji. Pozicija je oglašena na LEGO natječajima, a dotično natjecanje održano je u LEGOLAND-u u Kaliforniji.

Možete li možda ispuniti ovaj odgovor malo, detaljnije o tome što je bilo "Natjecanje glavnog graditelja", gdje i kada itd., Zašto nikada neće održati još jedno i kako to što je glavni graditelj moglo dovesti do rada kao dizajnera za TLG.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...