Pitanje:
Na kojim dijelovima nije otisnut LEGO logotip?
chicks
2020-07-10 00:47:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

LEGO logo on part

Kao što je napomenuto u ovom pitanju, postoji vrlo malo dijelova koji tijekom proizvodnje nemaju uključeni LEGO logotip, ali koji su to dijelovi? Postoji li neki poluiscrpan popis? Primjećuje li bricklink ovakve stvari bilo gdje?

Zanima me uglavnom iz perspektive nekoga tko bi pregledavao LEGO i pokušavao dokučiti imaju li pravi LEGO ili klonove. Pronalazak logotipa obično je toliko umirujući. Ne brinu me zaista drevni rijetki dijelovi, ali ako želite biti toliko temeljiti, ne dopustite da vas obeshrabrim. U svakom slučaju, neka vrsta popisa dijelova za koje bi netko trebao očekivati ​​da su legitimni LEGO, ali bez brige zbog nedostatka logotipa, bila bi sjajna.

šest odgovori:
#1
+5
Alex
2020-07-10 19:31:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sigurno nemam popis, ali nekoliko sam puta naišao na Technic, Upravljački krak s 4 kuglične spojeve s glavčinom crnog kotača (x872 / x873). Čuo sam priče o prodavačima Bricklinka koji su optuženi za otpremu ovog dijela (jer je malo skup) zbog odsutnosti LEGO logotipa, iako su to legitimni predmeti.

enter image description here

#2
+4
Chris H
2020-07-22 15:54:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Drugi je primjer ova kanta za zalijevanje. Zeleni koji imamo je iz Fabulanda. Zapravo nekoliko drugih dijelova Fabulanda ovdje također nema logotip - na primjer ova klupa. Pitam se jesu li Lego u 70-ima / ranim 80-ima, kad je dizajniran Fabuland, bili manje zabrinuti stavljanjem svog imena na svaki zadnji dio.

Ostali dijelovi koje sam vidio bez logotipa imaju neki sljedeće značajke:

  • bez ili šuplji zavrtnji na vrhu
  • zakrivljeni
  • mali
  • prozirni

Ovaj poklopac električne žarulje označava sve te kutije

Možete li navesti o kojem zalijevanju možete govoriti? URL vodi do popisa više stavki. Vrč koji imam (u Trans-svijetloplavoj boji) ima LEGO logotip. Mogao bi biti prisutan zbog dijela koji se koristio godinama kasnije nego što se pojavio u Fabulandovim setovima. Ima li neki od dijelova Fabulanda koji ste spomenuli tekst "Fabuland"?
@Alex Ispravio sam vezu. Ne sjećam se ničega što je s te strane obilježilo Fabuland. Moja je kći naslijedila svoj Fabuland od svoje mame i nisu bili novi kad ih je dobila. Zbog njene dobi vjerojatno će biti prilično rani setovi. U pravu si; vrč ima logotip pa sam i to popravio. Nisam provjerio sve, već provjerom nekoliko dijelova Fabulanda na većini se nalaze logotipi Lego, a niti dnevnika Fabulanda - ali tada je vrlo malo dijelova bilo isključivo Fabuland
#3
+4
Tonny
2020-07-22 17:45:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je li obje ograde napravio Lego?
Ovo je još jedan primjer. Ovaj dio ograde stigao je u verzijama s logotipom i bez logotipa sedamdesetih.

#4
+3
zovits
2020-07-22 18:28:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dio Plant, Tree Palm Top imao je izmjene tamo gdje nije bio označen LEGO logotipom, kako smo saznali u ovoj QA niti.

enter image description here

#5
+2
AmigoJack
2020-08-30 05:52:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink
#6
-4
Monte Gardner
2020-07-22 20:31:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

prehrambeni proizvodi, pločice, većina minifiguralnog oružja, dodaci i kosa.

Možete li navesti točne stavke?
Varate se, gotovo sve ove vrste dijelova koje ste spomenuli nalaze se u mom inventaru i na njima je skriven Lego logo. To što nemaju čavle ne znači da ne mogu staviti svoj logotip.


Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 4.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...