Pitanje:
Je li netko izradio svoje vlastite LEGO kockice?
mikl
2011-10-26 20:29:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kao što sam upravo naučio, LEGO kockice izrađene su od ABS plastike.

Pitam se bi li kod kuće bilo moguće izraditi neke jednostavne kalupe, nabaviti malo ABS-a pelete, otopiti ih i napraviti svoje vlastite cigle? Možda novi oblici ili boje?

Je li netko ovo probao, je li uspjelo?

Zvuči kao sjajna ideja!
Potpuno izvedivo, sve što trebate je [oprema] (http://gizmodo.com/5022769/exclusive-inside-the-lego-factory) i spremni ste za početak!
Lijepo pitanje. Puno lijevam smolom u RTV kalupe, ali želio bih znati više o lijevanju ABS-om (savjeti i trikovi).
Osim onih navijača koji su ugovorili profesionalne kalupe za nove dijelove, br. Neki su izradili glodane, a ne oblikovane dijelove. Ovo je pitanje možda previše otvoreno. Kao prvo, izvedivo je ako imate puno novca, ali
Ovo je pitanje možda previše otvoreno. Kao prvo, izvedivo je ako imate puno novca, pa bi moglo odgovoriti pitanje Je li itko izradio prilagođeni dio koristeći hobističku opremu? Također je Bricks zaista previše nejasan; vrlo je teško napraviti ciglu, mnogo teže od mača ili pištolja.
mlijeko: To je sigurno "moguće", jer LEGO to čini. Pokušao sam malo preusmjeriti vaše pitanje jer mislim da tražite praktičniji savjet.
Da, izvedivo bi vjerojatno trebalo ekstrapolirati kao "bez trošenja tisuća dolara" :)
BrickLink je dobra web stranica na kojoj možete dobiti razne vrste lego-a npr. još uvijek se mogu dovesti ovdje neki koji su bili vani godinu dana, a zatim su nestali, kao i izbor [Prilagođenih dijelova] (http://www.bricklink.com/browseCustom.asp) - čini se da su mnogi od njih redoviti dijelovi. koji su "kromirani".
četiri odgovori:
#1
+27
Pubby
2011-10-26 23:37:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ljudi s 3d printerima izradili su vlastite LEGO kockice. Upotrijebljena je plastika ABS.

Objava na blogu

From makerbot.com

Zanimljivo je da se 3d pisači mogu konstruirati LEGO dijelova - mogli biste se sam replicirati!

Naravno, za izradu dobrih komada trebao bi vam vrlo skup i kvalitetan printer. Jeftiniji mogu napraviti samo šuplja dna, a proizvodne trake su vrlo vidljive.

Možete li svoj odgovor precizirati? Cigle izrađene na pisačima od 100.000 USD međusobno surađuju sa stvarnom ciglom, ali printerima ispod 1000 USD proizvodi se opeka s lošim tolerancijama.
Inače, LEGO za prototipiranje koristi 3D printere.
Ah, da - naravno. Malo je toga što ne možete učiniti s 3D printerima :)
Referenca za @Joubarc,? Ne da vam ne vjerujem, ali bilo bi super pročitati.
Nažalost, ovo nije nešto što sam pročitao na webu, ali sam iz prve ruke vidio to. LEGO Benelux jednom je BeLUG-u posudio prototip [8294 Excavator] (http://brickset.com/detail/?set=8294-1) za prikaz na događaju, a tamo linearni aktuatori nisu bili u potpunosti funkcionalni, ali prototip dijelovi koji su očito bili 3D otisnuti. Možda sam to vidio i u drugim prigodama, ali taj je primjer bio vrlo očit.
Pa, očito se ništa dobrog pretraživanja ne može nositi: evo: [LEGO pretvara koncepte dizajna u radne prototipove pomoću Objet 3D pisača] (http://blog.stratasys.com/2012/02/16/lego -turns-design-concepts-into-working-prototypes-using-objet-3d-printer /) - videozapis koji je pružio LEGO vrlo je zanimljiv.
#2
+19
Joubarc
2011-10-26 23:50:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Big Ben Bricks prodaje neke prilagođene LEGO kompatibilne elemente, uglavnom kotače vlakova. Budući da proizvode veličine koje LEGO tvrtka ne proizvodi, imaju kupca, ali proizvodni su troškovi obično prilično visoki za takvu kvalitetu.

BrickForge prodaje i prilagođene elemente , pa tako i BrickArms. Obično će se proizvođač prilagođenih elemenata usredotočiti na elemente koje LEGO tvrtka vjerojatno neće izraditi, bilo zato što smatraju da element ispunjava premalu nišu ili zato što to ne želi (oružje). Ipak postoji određena potražnja, pa ove web stranice imaju za cilj popuniti prazninu.

Ako imate ideje, možda bi bilo zanimljivo kontaktirati neku od njih, bilo da biste saznali više o njihovim procesima ili predložili dio .

Ovo se pojavilo dok sam tipkao isti odgovor i sadržaj! +1 za previdnost.
Iznenađen sam da se to nije dogodilo u drugom smjeru, obično sam prilično spor daktilograf. Živjeli, pobijedit ćete me sljedeći put :-)
#3
+9
fouric
2012-03-21 22:26:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Da, je li to definitivno moguće. Međutim, kao što je navedeno na ovoj stranici:

Izrada fizičkih ispisa iz isporučenih 3D modela potiče na određena razmatranja o izradi. Prema Wikipediji, preciznost Lego komada je manja od 10 mikrona. Međutim, od početka 2012., standardni Makerbot pisači imaju XY rezoluciju od 100 mikrona (0,1 mm) i zadanu debljinu sloja od 360 mikrona (0,36 mm). Stoga upozoravamo da u izradi besplatnog univerzalnog građevinskog kompleta s trenutnim rješenjima (DIY 2012) za DIY stereolitografiju, kao što su Makerbot, Printrbot ili RepRap, može nedostajati preciznost potrebna za pouzdano ili zadovoljavajuće spajanje sa standardnim komercijalnim komadima. Mnogo ovisi o tome koliko je pisač dobro podešen; prema tome, vaša kilometraža može varirati. U svakom slučaju, očekujemo da će se ova situacija postupno, ali neumoljivo poboljšavati, zajedno s poboljšanjima na ovim živo razvijajućim se proizvodnim platformama. Ovdje prikazan umjetnikov dokaz stvoren je u UV-očvrsloj bijeloj smoli pomoću komercijalnog 3D printera Objet ("polyjet") koji ima vodoravnu razlučivost od 42 mikrona i debljinu sloja od 16 mikrona. Ponoko.com i druge usluge privatne izrade nude ispis sa strojeva Objet i drugih uređaja visoke rezolucije.

Free Art and Technology [F.A.T.] Lab i Sy-Lab. "Besplatni univerzalni građevinski komplet." Fffff.at, 20. ožujka 2012. http://fffff.at/free-universal-construction-kit.

Citirani članak bavi se univerzalnim građevinskim kompletom koji vam omogućuje da biste povezali deset različitih vrsta građevinskih setova, a budući da je ovo Lego stranica, možda je ne biste željeli posjetiti.

Međutim, poanta je u tome što "standardni" 3D pisači (poput Makerbota ili RepRap) vjerojatno će nedostajati preciznosti za proizvodnju podnošljivih Lego kockica.

Mi ovdje priznajemo postojanje drugih igračaka iz građevinskih blokova;)
@Zhaph-BenDuguid: Konstrukcijski setovi, kao u, K'Nex i Tinkertoys.
Istina, da, mi ih smatramo pomalo izvan teme;) međutim to nas ne sprječava da gledamo ...
#4
+1
Kate
2019-12-18 08:54:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ovdje je UV printer koji može ispisivati ​​na Lego kockici, pogledajte ovu poveznicu. https://www.youtube.com/watch?v=3OD2DCCpe2U&t=15s

I mislim da je ovaj A3 UV printer dobar izbor. http://www.wayprinter.com/uv-flatbed-printer/XP600-Epson-uv-printer-XP600sUV.htmlOva pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...