Pitanje:
Kakav je metal / legura bio na starim prugama vlakova LEGO 9V?
mikl
2011-10-28 17:46:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

LEGO-ove željezničke pruge (stvarni željeznički dio) izrađene su od neke vrste metalne legure koja kao da ne oksidira i čini se da ima dobre električne karakteristike (nizak otpor).

Bilo kakve ideje možda?

Samo da to kažem, imam neke stare LEGO 9V željezničke pruge na kojima se čini da imaju mala oksidacijska mjesta Vlak vozi pomalo nepouzdano, što baš i nije drago mojem 6-godišnjem nećaku.
Ooh, koje su boje mrlje? Ako je čelik, trebaju biti boje hrđe.
Dva odgovori:
#1
+10
oezi
2011-10-28 18:25:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nisam siguran u LEGO, ali Märklin, tvrtka koja se specijalizirala za izradu modela vlakova od 1982. godine koristila je jednostavni nehrđajući čelik, šanse su da je i LEGO učinio isto :

  • Nehrđajući čelik je relativno jeftin
  • Ne oksidira (kao što naziv govori)
  • Električne karakteristike nisu dobre, ali ne treba vam vrlo dobar (i skup) materijal poput bakra za nešto "malo" poput tračnica vlakova (Märklin pokazuje da to radi)
  • Märklin gradi električni " H0 "vlakovi od 1935. godine, takva iskusna tvrtka mogla bi biti inspirativan primjer pri odabiru materijala

Kao što je rekla starblue, možda će biti moguće i sikel-siver. Još jedan pokazatelj ove špekulacije je unos na njemačkoj Wikipediji u kojem se kaže:

Die Schienenprofile von Modelleisenbahnen [...] bestehen mitunter aus Neusilber [...]

Prevedeno: "profil šina modelnih pruga [...] ponekad se sastoji od nikal-srebra [...]"

I jedno i drugo zvuči prihvatljivo - dobri nalazi :)
#2
+3
starblue
2011-10-28 18:27:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Možda nikl srebro, što bi bio prikladan materijal. Ali našao sam tek donekle neizravnu tvrdnju na njemačkom mjestu 1000steine ​​.Ova pitanja su automatski prevedena s engleskog jezika.Izvorni sadržaj dostupan je na stackexchange-u, što zahvaljujemo na cc by-sa 3.0 licenci pod kojom se distribuira.
Loading...